Miért nem fogadják el sokan a vegetarianizmust?
Nem olvastam mindet végig, írt valaki az esszenciális aminosavakról?
Egyébként sosem lennék vega, ha éhes vagyok, megölök egy állatot (finom a húsuk) - a lehető leggyorsabban, ne szenvedjen- és megeszem. Pedig szeretem őket (mármint nem csak megenni). A legtöbb általam ismert vega borzasztóan buta és álszent - nem ismerik az állatokat, lövésük nincs az állattenyésztésről-tartásról, a táplálkozásról meg pláne, csak valahol valamit a fülükbe fújt a szél, meg különben is divatos dolog vegának lenni, és ennyi. Tisztelet a kivételnek, itt most nem a kérdezőt akarmo bántani.
Gyerekként sajnáltam az állatot, amit épp megöltek, de az ebédnél ez már nem volt akkora probléma. Valamit valamiért. Ez az élet rendje.
Egyébként azért, mert te nem eszel húst, az állatokkal ugyanolyan szörnyen bánnak, ahol eddig is szörnyen bántak. A körülményeken kell javítani, ezt meg törvényekkel és szemléletváltással lehet csak segíteni. Az utóbbi nehezebb.
Hát ennyi :)
ui.: a négyes válaszolónak igazat adok, a kilencesnek nem.
Ez is csak egy vélemény tőlem, ahogy tőletek is az.
Én gyakran tapasztalom azt, hogy vegetáriánusok erőszakosan próbálnak meg másokat megtéríteni. Na ebből ki kér?!
A késztetésnek belülről kell jönnie, meggyőződés nélkül semmit nem ér az. hogy nem eszel húst, sőt, akkor csak elfojtás, ami sokkal rosszabb.
Ami az ilyen erőszakos vegásokat illeti: hiába vegás valaki testben, ha lélekben ragadozó!
Isten úgy teremtette az embert ahogy van!
Mindent meg tehetsz és ehetsz, de csak mértékkel. (a büntetés sem marad el...)
Ámbátor ez nem jogosít senkit arra hogy ételébe-italába olyan anyag kerüljön amely káros lehet. (E-vitaminok....)
Az állatok ugyan olyan részei a Földünknek, mint Mi magunk,
Mi meg ehetjük őket és Ők is minket.
Nálam ennyi volt erről a filozófikus kérdésről.
Köszönet a kérdésért és hogy hozzászólhattam.
azért, mert nem feltétlenül egészséges a teljes húsmegvonás, de ez főleg azért, mert a vegetáriánusok 99%-a nem pótolja az így kieső vitaminokat étrendkiegészítőkkel stb. egy jól megtervezett életmódnak pozitív hatása is lehet a szervezetre.
az American Dietetic Association is vizsgálgatta a kérdést, és ők is arra jutottak, hogy ha odafigyelnek a vegák, hogy kiegyensúlyozott étrendet követnek, akkor az érrendszerbeli betegségek kockázata csökkenthető (30%-al volt alacsonyabb az érelmeszesedés előfordulása vegák között, mint a nem vega életmódot folytatóké). a vérnyomás átlagban alacsonyabb, szintúgy a testtömeg is.
összességében nézve tudományos szempontból, egy ténylegesen normális vega életmódnak pozitív hatásai is lehetnek (amiben mind friss zöldségek-gyümölcsök megtalálhatók, tejtermékekkel kiegészítve pl sajt, magokat esznek), főleg ha ezt esetleg kiegészítjuk hallal (bár akkor kicsit felborul a no állati hús fogyasztása; bár ezzel mindig bajban vagyok, szerintem a hal nem hús, hanem hal).
de ha valaki azt csinálja, mint az exem, hogy fél nap kiflit eszik margarinnal meg esetleg egy paradicsomkarikával.. na az nem egészséges :D
mielőtt még megköveznének páran, én nem vagyok vega - ha az lennék (2 hétig muszáj volt, elvesztettem egy fogadást:-D), akkor amiatt választanám ezt, hogy sok-sok zöldséget egyek, egészségesen táplálkozzak, de mivel diák vagyok limitált many-val egy hétre, nem tudok szójakockákat és hasonlókat vásárolni, így hosszútávon több kárt okozna ez az étrend, mint jót.
nem értem azokat, akik azért vegák, mert sajnálják az állatokat vagy nem értenek egyet a megölésükkel. igen, ez szomorú dolog, de ez ellen nem hiszem, hogy az a jó megoldás, hogy ha már úgyis levágták az állatot, akkor kárba vesszen a húsa (=feleslegesen vágták le), mert nem veszed meg. van pár olyan "vega" ismerősöm, akik maguktól nem ennének húst, növényeken élnek, de ha pl csirkepaprikást csinálunk bográcsban sátorozáskor és kidobnánk a maradékot, akkor megeszik, hogy ha már meghalt, akkor ne csak a szemétbe menjen. szerintem ez az értelmes vega :D bár az is igaz, hogy ők nem teljesen vegák ezek szerint a szó szigorú értelmében:)
még egyszer mondom: egy jól felépített, minden tápanyagcsoportot megfelelő mértékben tartalmazó vega étrend egészséges lehet esetleges tápanyag kiegészítőkkel és hosszútávon a jelenlegi tudományos álláspont szerint pozitív következménye is lehet. felőlem az vega, aki akar, én ugyan csak fehér húst fogyasztok és sok-sok halat, de nem értem, hogy egy fincsi fish pie-nak ki tudna nemet mondani (pont ma csináltam egy nagy tállal:D).
ha valaki azért vega, mert egészségesen akar táplálkozni, áldásom rá, de ez a szegény állatok-dolog nekem nem tetszik. farkastörvények uralkodnak mindenhol, az oroszlán is megeszi a gazellát, mi meg megesszük a csirkét - mi ezzel a baj? a tápláléklánc elemei vagyunk mindannyian. ezellen hadakozni lehet ugyan, de felesleges.
Nem tudom. A vegetáriánus kilóg a sorból. Azt gondolják: "Ez különbnek tartja magát nálunk, csak azért mert nem eszik húst?" Vagy hogy "Beképzelt alak, biztos azt hiszi magáról, hogy jobban szereti az állatokat, mint én (mi), mert nem eszik húst" Ilyesmi lehet a háttérben, személyes támadásnak vélhetik ezt a magatartást. Ráadásul különcség is ebben a társadalomban - fizikailag túl messze vagyunk a hindu országoktól, időben meg az ókori görögöktől. :) A többségi társadalomnak tele van töke a pirézekkel is, a vegák meg ott vannak köztük és különben is mit képzelnek.
Ezt láttad-e már?
A legjobb beszéd, amit valaha hallottál - Gary Yourofsky
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!