Miért kérdik sokan a vegáktól, hogy halat esznek e?
Miért kérdi mindenki a vegetáriánusoktól, hogy 'De halat se eszel?' ?
A hal az is állat kategória nem? Úgy tudom, a vegetáriánusok semmilyen állatot nem esznek, halat sem.
Vagy az alacsonyabb rendű állatnak számít, így azt megeszik a vegák is?
Nem tudom, csak tippelem, hogy akik halat esznek, nem állatvédelemből, hanem egészség szempontjából válasszák meg hogy mit esznek meg és mit nem.
A másik kategória, amikor a vegetáriánus azért nem eszik állatot, mert az állatok megölését ellenzi, ez a csoport halat sem eszik. Van olyan vegetáriánus ismerősöm, aki semmit nem eszik meg ami az állat megölésével jár, viszont eszik tojást és tejterméket, mert ahhoz nem kell állatot ölni. Aztán van olyan is, aki ezeket sem eszi meg, mert állati eredetű. Szóval vannak különböző szintek.
Van még egy másik kategória, amit egyszerűen finnysságnak tartok. Amikor valaki azt mondja vega vagyok, de néha eszek csirkét. Nagyon jó. Akkor most vega vagy, vagy nem? Ezek szerint neki nincs semmi ideológiája, egyszerűen csak divatosnak tartja azt ,hogy vegának mondhatja magát.
Meglepő módon ez is a katolikusok képmutatásából ered.
A húsvét előtti nagyböjt ideje alatt nem szabadna húst fogyasztani, de ezt ők nem bírták ki, ezért pár fejes kitalálta hogy "ja a hal az belefér, az nem hús". Ezért sok ember fejében ez maradt meg hogy a hal nem hús.
Nem csak egy fele vega van...
lakto, ovo, lakto-ovo, peszka, flexi, szemi....
stb stb...
nézz utàna melyik mi, ha érdekel...
amúgy én flexi vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!