Miért kérdik sokan a vegáktól, hogy halat esznek e?
Miért kérdi mindenki a vegetáriánusoktól, hogy 'De halat se eszel?' ?
A hal az is állat kategória nem? Úgy tudom, a vegetáriánusok semmilyen állatot nem esznek, halat sem.
Vagy az alacsonyabb rendű állatnak számít, így azt megeszik a vegák is?
# 9 :) Nem hallottam még, de nem vagyok meglepve. Hát igen, az európai ember nem nagyon szereti sanyargatni magát, mi a vallásban inkább az ünnepeket tartjuk, a böjtnél kiskaput keresünk. Viszont kemény dolog volt látni a foci vb-n hogy az egész algériai csapat tartotta a ramadánt, a kapus pedig a meccs közepén(amikor lement a nap) meccs közben állt neki gyümölcsöt meg zselét enni.
De ez már nagyon off.
Mert vannak olyan vegetáriánusok, akik esznek halat.
Nincs ebben semmi fura. Olyan helyeken, ahol kiválaszthatod a speciális diétádat mindig van két féle vegetáriánus. Van, aki eszik halat, és van, aki nem. És sok muszlim is így étkezik, mert a hal elkészítésre nem vonatkoznak azok szabályok, mint más húsokéra.
Ez hülyeség, a vegetáriánusok nem eszmék halat. A flexik, peszketáriánus ok igen de azok sima diéták és közük nincs a vegetáriánus életmódhoz. Ez valóban a keresztény böjtből ered hogy sokan úgy vannak vele hogy a Hal nem hús ezért lehet fogyasztani. Vegetarianizmus esetén nem így vab tehát puszta félreértés. A vegetarianizmus alapja hogy nem fogyasztasz olyat amihez egy állat halála szükséges tehát húst(halat),kagylót és herkenytyűket, zselatint, zsírt és semmi mást se. A vegán pedig semmi állati eredetűt de az mehint más kérdés.
Mint írták aki fogyaszt halat az diétázik, nem vega.
Mert nem tájékozottak, és a böjtből indulnak ki, ahol a hal nem hús.
Az viszont nem számít vegetáriánusnak, aki halat fogyaszt, erre van egy külön megnevezés a dietetikában: peszketáriánus - és ez nem a vegetáriánus diéták egyike.
Mindemellett egy vegetáriánusnak, főleg egy elvinek elég sértő a kérdés, hogy eszik-e halat, úgyhogy érdemes kerülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!