Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Mi lenne ha mindenki vegán lenne?

Mi lenne ha mindenki vegán lenne?

Figyelt kérdés

A mindenki alatt akár az állatokat is beleértve. Minden ember vegán lenne, de a házikedvenceket és az állatkertek ragadozóit is vegánként táplálnánk. Ha megoldható még a vadon élőkbe is növényi étel kerülne, a vadak közti gyilkosságokat pedig igyekeznénk megakadályozni.

Eképpen eljönne a vegán álomvilág, ami tökéletes az állatok és a természet számára.

2017. márc. 18. 11:48
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
100%
Nem vegán álomvilág, hanem vegán disztópia lenne. Ahogy a többiek már leírták, a természet rendjében nem véletlenül vannak ragadozók és dögevők.
2017. márc. 19. 04:09
 22/46 anonim válasza:
29%
Olyan világban nem lenne érdemes élni sem ahol nincsenek Tejszin alapü sütemények, ahol nincs sült tojás reggelire ahol nincsenek sajtok, egy ilyen világ egy poszapokaliptikus világ lenne ahol csak a degeneráltak képesek élni
2017. márc. 19. 04:48
 23/46 anonim ***** válasza:
65%

"Youtubeon találni haszonállat poklot és mennyországot is. Nem tudom a rossz dolgokban mennyi része van a szabályozások hiányának és mennyi a szabályok be nem tartásának. Egyes videók lehet nagyon régiek, ahol ezért elavult szabályoknak feleltek meg."

Haszonállat menyország: bio, szabadtartás. Kevés,ritka

Pokol: a normális tartás.

Nem elavultak ezek a videók. Egyetlen üzemben sem adnak az állatoknak egy centivel sem több helyet, mint az előírás, ha nem szabadtartásról van szó. Mert minek? Ezek gyárak, profitra, haszonra mennek természetesen. Szerinted gazdaságos lenne 2x annyi helyet fenntartani, hogy kényelmesen elférjenek az állatok, ha nem muszáj? Dehogy. Nekik az állatok nem élőlények, hanem értéktárgyak, termékek, érzés nélküli dolgok. Nem veszik őket "élőlényszámba".

Ha a korlátozások változnának, több hely kellene minden állatnak, kötelező lenne a napfény, tilos lenne a csirkék csőrének levágása, a kiscsibék élve bedarálása, muszáj lenne organikus tápot adni és nem valami kémiailag felturbózottat, ha nem lehetne az állatokat úgy vágni ahogy? Akkor annyiba kerülne a sima hús, tej, tojás mint a bió, és 5x akkora termőterületet és üzemterületet igényelne - fenntarthatatlan lenne...

Gondolj bele egy kicsit.

"A te logikád szerint minden embert ki kellene irtani a Földről, hiszen van aki nem tartja be a másik emberre vonatkozó szabályokat, például embert öl."

Tessék? Ilyet én HOL ÍRTAM??? Légyszíves ne facsard már ki a szavaimat a saját elmebeteg filozófiád szerinted. Senkit nem szeretnék kiírtani.

Szép lenne, ha mindenki átállna a vegetáriánus/vegán életmódra, DE a kényszer nem megoldás. Erőszakról pedig rajtad kívül senki egy szót sem ejtett! Egyszerűen pofátlanság, amit művelsz.

"Továbbá népirtásra ok, hogy sokan rossz körülmények közt élnek. Az iskolákat kapásból be kellene zárni, hiszen 30 gyerek nyomorog fél életében 30 nm-en."

Ezt a baromságot nem tudom honnan vetted, de mindegy. Nekem az iskolában töltött 12 év nem a fél életem. És ennél jóval több hely van egy iskolában.

"Szerintem egyikünk sem tudja biztosra ezen a fórumon, hogy a haszonállatok hogyan érzik magukat. De a veganizmusról való döntéshez nem is kell tudnunk. Az állatkínzást, elhanyagolást én sem pártolom, de mi van ha ezek nincsenek és az állatok jól érzik magukat?"

Nem értem. Hogyan érezné magát jól valami, ami be van zárva, moccanni se tud, a saját sz*rjában fetreng, majd pár hónaposan levágják? Fel nem foghatom, hogy gondolhatja azt bárki is, hogy ez "jó".

"Az egyik indok, hogy a vegánok nem esznek húst, tojást, stb. Hogy az állatokat rossz környezetben tartjuk. Van rá megoldás! "

Nem, teljesen téves. Többen írtuk már, hogy nem is érted mi a vegánság alapja, mégis hülyeségeket írogatsz.

A vegánság alapja nem csupán az, hogy helytelen az állatokat bántani és megölni, hanem az, hogy helytelen őket tartani, kihasználni, elvenni a "termékeiket" (tej, tojás). Erre NINCS megoldás, mert ha elveszel valamit az állattól, akkor kihasználod. És nem alternatíva erre napi 1 liter tej, napi 1 szem tojás sem vegán szempontból. A vegánság alapja az, hogy NINCS SZÜKSÉGÜNK az állatok kihasználására. Ez egyszerűen összeférhetetlen azzal az ideológiával, miszerint a falusi állattartás rendben van. Nem, egy vegán szerint nincs rendben.

Nem várom el, hogy megértsd miért; azt viszont igen, hogy elfogadd, hogy vannak akik így gondolkodnak. Nem erőltetheted rá másokra a te nézőpontodat. Én sem kívánom, hogy úgy élj, ahogy én, de te se mondd meg nekem, hogy a falusi tartás rendben van, ha szerintem nincs!

"Van még valami indok a veganizmusra?

Kissé meglepő, hogy kiirtanád az összes háziállatot, kutyáktól kezdve a bárányokik."

Nem irtanám ki, egy szóval sem írtam, megint félreértelmezel. Egy részük természetes úton kipusztulna, ha nem tudna alkalmazkodni a természethez (szerintem ez normális, természetes folyamat, ami sokszáz állatfajjal megtörtént már); amelyik alkalmazkodni tud ismét vadon élővé válna.

"A természetességgel nem érdemes jönnöd, mikor az ember evolúciós fejlődése során szinte mindvégig evett húst. Egyik legközelebbi rokonunk a csimpánz is eszik néha."

Téves, mert az ember kezdetben gyűjtögető életmódot élt, az eszközök feltalálásával tért át a vadászatra is. Így ha szigorúan veszed semmilyen állati termék fogyasztása nem természetes.

De nem jöttem a természet-érvvel, te hoztad fel.

Egy szóval sem írtam, hogy ami természetes, az jó.

Csupán az a véleményem, hogy ha lehet kegyetlenség nélkül élni, akkor miért is ne.

"Az igaz, hogy vegán életmóddal több embert lehetne ellátni kajával, de ekkor megtagadnánk sok állattól az életet. Húsevéssel együttesen(ember+állat)több élet lélekszám lehet a Földön, mint anélkül."

De milyen élet az, amit bezárva tölt az állat, pár hónapig, arra szánva, hogy kínok közt vágják le? Ilyen életre se te, sem én nem akartunk volna születni. Miért várod el élőlények millióitól, hogy mégis viseljék ezt a sorsot, sőt; megmondod, hogy élvezniük is kéne? Nem kicsit beteg a felfogásod.

2017. márc. 19. 10:57
 24/46 anonim ***** válasza:
83%

A kérdésed vége magában foglal egy orbitális nagy sötétséget amit a természet természetesség fogalma alatt értesz.

Az hogy rákényszerítenéd a természetben vadászó állatokat hogy ne egyenek húst saját magad alól rugod ki a széket mert szándékosan károsítod a természetet ,beleavatkozol.

Meg kéne értened hogy a vegán kérdés kizárólag az emberre vonatkozik mert az ember természetrombolását csökkentené ha minden ember vegetáriánus lenne .

Tény hogy az emberiség 80% a indokolatlanul fogyaszt húsipari termékeket ,arról már nem is beszélve hogy egyharmad kaját egyenesen a kukába dob ki míg más kontinenseken a szemetet rágcsálják mert nincs élelmiszer.

Ezt a kérdést csak az emberekre terjesztheted ki mert ha nem akkor a kárhozat jön el nem az álomvilág.

2017. márc. 19. 17:18
 25/46 anonim ***** válasza:
0%
Fuldoklana a világ az állati ürülékekben. Az összes erdőt ki kellene irtani mert 1 Kg hús tápértékét kb. 50 Kg zöldséggel lehet ellensúlyozni így mindent be kéne ültetni növényekkel. Ezenkívül hatalmas fehérjehiány volna, ami miatt hatalmas betegségek és fejlődési rendellenességek volnának. Az állatok és a természet is kipusztulna, mert a biológiai egyensúly a Földön a ragadozók körforgására épül és nem a növények körforgására.
2017. márc. 19. 17:56
 26/46 anonim ***** válasza:
69%

"mert 1 Kg hús tápértékét kb. 50 Kg zöldséggel lehet ellensúlyozni "

LOL tehát szerinted egy vegán 5 nap alatt (kb. ennyi idő egy normál embernek 1 kg hús) 50kg zöldséget fogyaszt el?:D Szerinted kibe fér bele 10kg zöldség/nap? Na ne röhögtess :D

Arról meg ne beszéljünk, hogy 1 kg hús = 10kg gabona+7-10 liter víz táplálék TEHÁT 1 kg hús kitermelése SOKKAL TÖBB termőföldet emészt fel, mint 1 kg gabonáé.

2017. márc. 19. 18:18
 27/46 A kérdező kommentje:

Továbbra is azt mondom felületesek az ismereteink a jelenlegi állattartási körülményekről, neked is, nekem is. Részedről is csak tipp, hogy a háziálatok többsége kínok közt él és hal. Feltételezem nem egy nagyüzemi állatfarmon vagy vágóhídon dolgozol, sőt sosem jártál ilyen helyen. Pedig a vegánság megítélésében ez lenne az alap, ha a háziállatok jobbára jól érzik magukat, akkor a vegánság pont nem helyes, ugyanis elvesz tőlük egy jó életet.

A másik amit nem tudunk, hogy a háziállatok hogy élik meg a körülményeiket. Sok vadon élő állat önként vállalt életkörülményei enyhén szólva is embertelen, és ők úgy érzik jól magukat. Az EU-s előírásokat amit linkeltél, azt az állatoktól vett vérben mért stresszhormon alapján dolgozták ki, tehát nem élheten túl stresszes életet helyhiány stb miatt.

Az élethossznak nincs igazán jelentősége, vannak rövid ideig élő rovarok pl tiszavirág. A rövid élethosszt ellensúlyozhatja a nagy létszám.

Tegyük fel most nem elégségesek az előírások, ezek szigorításával(több hely, napfény, stb) sem lehetetetlen a fenntartható állattartás. Igen, drágább lenne minden állati termék, ebből még az ember is profitálna, mert a legtöbben az egészségesnél több húst esznek manapság, legalábbbis Magyarországon és nyugaton. A drágább hússal értelemszerűen kevesebb haszonállatt is lenne, de azoknak jó élettel.

"A háziállatok léte természetellenes, semmi baj nem lenne ha kihalnának." Ezt írtad, egy picit kicsavartam, ez igaz, bocsi. De te szépen rákontráztál, hogy elmebeteg a filozófiám, meg hohy élveem ha bántják az állatokat. A továbbiakban vitatkozzunk normálian. A vadon élő ragadozókra kényszerintett vegánságra már mondtam, hogy csak irónia.

Te azt mondod "szép lenne, ha mindenki átállna a vegetáriánus/vegán életmódra". Ellenben én azt mondom megfelelő és betartott állatjóléti előírásokkal az ember is és az állatok is jól járnak, összeségében etikusabb választás mint a vegánság. Azt nem tagadom, hogy az állatokkal való rossz bánásmód a legrosszabb lehetőség. Tehát a sorrend: állatoknak rossz körülmények < vegánság < állatoknak jó körülmények

Vettél már valami terméket? Például számítógép? Vagy saját magad fejlesztetted és gyártottad, az ásványok bányászásától kezdve? Szükséged volt rá? Nem, anélkül is tudnál élni. Te kihasználtál élő, érző embereket a termékeikért, pedig nem is lenne rá szükséged. Remélem érzed az iróniát, nekem ez a stílusom, de emögött nincs semmi bántó szándék.

A számítógépért nyilván fizettél, a fejlesztését és gyártását végző embereket nem használtad ki. Ugyanígy a háziállatokkal sem egyoldalú a kapcsolat, ők nyernek egy gondtalan és jó életet, persze ha korrektek a körülményeik. Az ember pedig megkapja az ő termékeiket. Hogy nincs rá szükség ezekre nem teljesen igaz. Nélkülözhető, de hasznos, úgy mint a számítógép.

A vegánok tényleg nem tartanak semmi házikedvencet? Még a vakvezető vagy keresőkutyák létét is elutasítják amik például eltűnt embereket kutatnak fel?

Teljesen igaz, hogy 1 Kg húshoz több termőterület és víz kell mint ugyanennyi növényi kajához. Tisztán növényi kajával több ember élhetne ugyanannyi termőterületből, de közben nulla háziállat lenne.

2017. márc. 19. 21:18
 28/46 anonim ***** válasza:
80%

A számítógép vásárlásával senki nem okoz fájdalmat senkinek, az állattartással igen!

Az meg hogy te nem hiszed el milyen körülmények között tartják az állatokat a te bajod. A másik válaszadó be is linkelte az EU-s normát mégsem akarod elhinni és vitatkozol a tényekkel mert nem egyezik az elképzeléseddel a valóság.

Az meg hogy a vadonban számodra koszosan élnek nem egyenlő azzal hogy akkor bezárhatod, bántalmazhatod, kihasználhatod őket, mert szerinted az nekik mindegy. Ez mutatja meg igazán mennyire képmutató vagy, hogy valóban szándékosan okozol fájdalmat más élőlényeknek, és fel sem ismered hogy a fájdalom és a halál mindennapos, szándékos előidézése nem normális, em morálisan elfogadható dolog. Egyszerűen úgy gondolod, hogy nem baj, ha mások szenvednek miattad. Ez színtiszta kegyetlenség.

2017. márc. 19. 21:31
 29/46 A kérdező kommentje:

A számítógép vásárlással nem okozunk fájdalmat? Nem tudom hallotál e a Foxconn gyár bajáról, miszerint a munkásaik öngyilkosok lesznek a munkakörülmények miatt? Kiugrálnak az üzemépület sokadik emeletéről. A Foxconn az egyik legnagyobb elektronikai beszállító cég, többek között az Applenek is gyárt(Iphone). Nem tudom hallottál e a neves divatcégek bajáról, hogy az általuk a távolkeleten gyártatott ruhák munkásai embertelen körülmények között dolgoznak. Próbáltam utánanézni ezeknek neten, olvasni ezt is azt is, így neten keresztül alig lehet hiteles információhoz jutni.

Van mobiltelefonod? Egy mobiltelefon gyártásához ~70Kg ásvány kell, ennek előtúrása is szépen megmozgatja az állatok életterét. Egy 10 dekás telefonról beszélünk, egy számítógép, mosógép, autó, épület mennyivel súlyosabb? Akármilyen etikusan próbálod élni az életed, valamiképp mindenképp ártasz a többi élőlénynek, legyen az ember, állat vagy növény. Ez az ártás minden élőlényre igaz, de általában jellemző, hogy nemcsak elvesznek, hanem adnak is. Mint mondtam ez az ember-háziállat kapcsolatra is igaz.

2017. márc. 19. 21:55
 30/46 anonim ***** válasza:
80%
Ne haragudj már, de a munkások maguk választják meg a munkahelyüket, nem vagy értük felelős. Az állatok viszont kényszerben élnek, nem választhatnak.
2017. márc. 19. 22:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!