Mi lenne ha mindenki vegán lenne?
A mindenki alatt akár az állatokat is beleértve. Minden ember vegán lenne, de a házikedvenceket és az állatkertek ragadozóit is vegánként táplálnánk. Ha megoldható még a vadon élőkbe is növényi étel kerülne, a vadak közti gyilkosságokat pedig igyekeznénk megakadályozni.
Eképpen eljönne a vegán álomvilág, ami tökéletes az állatok és a természet számára.
Bocs, tényleg nem jött át.
De azt sem hiszem, hogy a csirkének az jó lenne, hogy hat hétig él, úgy ahogy, ketrecben, tömegben, mélyalomban, azért, hogy én aztán megehessem. Képmutatás lenne a részemről azt állítani, hogy ez kölcsönösen előnyös mindkettőnknek.
Mint írtam valóban lehet probléma. Állítólag EU-ban szigorú szabályok vannak többek között az egy csirkére eső területre is, de ki tudja ebből mennyit tartanak be. Ha a szabályok korrektek és jórészt be is tartják őket, akkor a csirkék elfogadhatóan élhetnek. Tehát egy magyar vegán vallási fanatikus ezt az életet veszi el. A vegánság terjedésével nem élnénk együtt hosszú ideig a csirkékkel, lassacskán minimálisra csökkenne a számuk.
Na most a nagy kérdés: tényleg elégségesen korrektek azok az állattartási szabályok?
"Pont azt akartam leírni, hogy a vegánoknak elképzelt tökéletes világ hamis. A vegánság árt a háziállatoknak, a vegánoknak köszönhetően nem halnak meg ugyan, de nem is születnek meg. "
De amit te leírtál, az nem a vegán ideológia része. Épp ez az, hogy félreértelmezed.
A vegánok szerint hagyni kellene a természetet békében - háziállatok nélkül - nem ráerőltetni a saját kicsavarodott ötleteinket.
Ezen mit nem lehet megérteni?
Az meg hogy a háziállatok elvadulnának, tény.
Egyébként az EU-s csirke szabályozások:
1 négyzetméteren 9!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! csirke tartható. Szerinted ez egy normális, elfogadható szabályozás?
Az álomvilág módosítva lett #5-ben, még ha nem is nagyon alaposan:
"Nem erőszakolunk vegán kaját a vadon élő ragadozókra." Most kiegészítem, a vadon élő állatokat békénhagyjuk. Így jó?
"Az meg hogy a háziállatok elvadulnának, tény." Takarmányozás nélkül meddig élnének? A fokozatos visszavadulás sikere meglehetősen kétséges. Ami tény, állattartással több élet lehet a világon, mint anélkül. Ebben nyílván a nagyüzemi jellegnek is szerepe van, ami jó is meg rossz.
"1 négyzetméteren 9!!!!!! csirke tartható. Szerinted ez egy normális, elfogadható szabályozás?"
Az ott leírtak szerint van egy nagy terület, ahol a csirkék szabadon mászkálhatnak, csak sokan vannak, 9 csirke nm-en. Nem tudom ez mennyire rossz nekik, de pl a pingvin kolóniák is elég sűrűnek tűnnek.
Nézz meg egy videót vagy menj el egy farmra és meglátod mennyire rossz. Holtmindegy az az x M2 hely, hiszen attól még ugyanúgy 9csirke/M2 van rajta tehát egymást tapossák egész nap.
Egyébként a nem bio csirkének nem kötelező napfényt se látnia és szabadon se lennie, nincs rá szabályozás. Az az 1m2 általában egy csinos kis ketrec...
jelenleg 7milliárdan vagyunk, egyes feltételezések szerint 9milliárdnál fog bekövetkezni a katasztrófa, amit már végképp nem fogunk a mai gazdaságokkal, állattartással kiszolgálni... egyes számítások szerint, ha minden ember vegan életmódot folytatna 15milkliárd embert is elbírna a föld... persze 15milliárdan élnénk, lényegesen kevesebb helyük lenne az állatoknak... és akkor még csak a húsevésről beszélünk, egyéb környezetszennyező tevékenységekről nem....
véleményem szerint, akár vegan mindenki, akár nem, elkerülhetetlenül haladunk egy hatalmas katasztrófa felé a túlnépesedésünk miatt...
Youtubeon találni haszonállat poklot és mennyországot is. Nem tudom a rossz dolgokban mennyi része van a szabályozások hiányának és mennyi a szabályok be nem tartásának. Egyes videók lehet nagyon régiek, ahol ezért elavult szabályoknak feleltek meg.
A te logikád szerint minden embert ki kellene irtani a Földről, hiszen van aki nem tartja be a másik emberre vonatkozó szabályokat, például embert öl. Továbbá népirtásra ok, hogy sokan rossz körülmények közt élnek. Az iskolákat kapásból be kellene zárni, hiszen 30 gyerek nyomorog fél életében 30 nm-en.
Szerintem egyikünk sem tudja biztosra ezen a fórumon, hogy a haszonállatok hogyan érzik magukat. De a veganizmusról való döntéshez nem is kell tudnunk. Az állatkínzást, elhanyagolást én sem pártolom, de mi van ha ezek nincsenek és az állatok jól érzik magukat?
Az egyik indok, hogy a vegánok nem esznek húst, tojást, stb. Hogy az állatokat rossz környezetben tartjuk. Van rá megoldás! Falura költözöl, tarthatsz mindenféle állatot eszményi feltételekkel. Ha választhatnék én szívesebben lennék malacka a portádon, az alternatíva nem tetszene, hogy meg se szülessek.
Van még valami indok a veganizmusra?
Kissé meglepő, hogy kiirtanád az összes háziállatot, kutyáktól kezdve a bárányokik.
A természetességgel nem érdemes jönnöd, mikor az ember evolúciós fejlődése során szinte mindvégig evett húst. Egyik legközelebbi rokonunk a csimpánz is eszik néha.
Az igaz, hogy vegán életmóddal több embert lehetne ellátni kajával, de ekkor megtagadnánk sok állattól az életet. Húsevéssel együttesen(ember+állat)több élet lélekszám lehet a Földön, mint anélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!