Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Mi lenne ha mindenki vegán lenne?

Mi lenne ha mindenki vegán lenne?

Figyelt kérdés

A mindenki alatt akár az állatokat is beleértve. Minden ember vegán lenne, de a házikedvenceket és az állatkertek ragadozóit is vegánként táplálnánk. Ha megoldható még a vadon élőkbe is növényi étel kerülne, a vadak közti gyilkosságokat pedig igyekeznénk megakadályozni.

Eképpen eljönne a vegán álomvilág, ami tökéletes az állatok és a természet számára.

2017. márc. 18. 11:48
1 2 3 4 5
 11/46 anonim ***** válasza:
89%

Bocs, tényleg nem jött át.

De azt sem hiszem, hogy a csirkének az jó lenne, hogy hat hétig él, úgy ahogy, ketrecben, tömegben, mélyalomban, azért, hogy én aztán megehessem. Képmutatás lenne a részemről azt állítani, hogy ez kölcsönösen előnyös mindkettőnknek.

2017. márc. 18. 15:01
 12/46 A kérdező kommentje:

Mint írtam valóban lehet probléma. Állítólag EU-ban szigorú szabályok vannak többek között az egy csirkére eső területre is, de ki tudja ebből mennyit tartanak be. Ha a szabályok korrektek és jórészt be is tartják őket, akkor a csirkék elfogadhatóan élhetnek. Tehát egy magyar vegán vallási fanatikus ezt az életet veszi el. A vegánság terjedésével nem élnénk együtt hosszú ideig a csirkékkel, lassacskán minimálisra csökkenne a számuk.

Na most a nagy kérdés: tényleg elégségesen korrektek azok az állattartási szabályok?

2017. márc. 18. 15:19
 13/46 anonim ***** válasza:
100%

"Pont azt akartam leírni, hogy a vegánoknak elképzelt tökéletes világ hamis. A vegánság árt a háziállatoknak, a vegánoknak köszönhetően nem halnak meg ugyan, de nem is születnek meg. "

De amit te leírtál, az nem a vegán ideológia része. Épp ez az, hogy félreértelmezed.

A vegánok szerint hagyni kellene a természetet békében - háziállatok nélkül - nem ráerőltetni a saját kicsavarodott ötleteinket.

Ezen mit nem lehet megérteni?

Az meg hogy a háziállatok elvadulnának, tény.

2017. márc. 18. 15:30
 14/46 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként az EU-s csirke szabályozások:

[link]

1 négyzetméteren 9!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! csirke tartható. Szerinted ez egy normális, elfogadható szabályozás?

2017. márc. 18. 15:33
 15/46 anonim ***** válasza:
100%
Elnézést, természetesen nem pici csirkékre vonatkozik, hanem felnőtt, nagy, tojótyúkokra.
2017. márc. 18. 15:34
 16/46 A kérdező kommentje:

Az álomvilág módosítva lett #5-ben, még ha nem is nagyon alaposan:

"Nem erőszakolunk vegán kaját a vadon élő ragadozókra." Most kiegészítem, a vadon élő állatokat békénhagyjuk. Így jó?

"Az meg hogy a háziállatok elvadulnának, tény." Takarmányozás nélkül meddig élnének? A fokozatos visszavadulás sikere meglehetősen kétséges. Ami tény, állattartással több élet lehet a világon, mint anélkül. Ebben nyílván a nagyüzemi jellegnek is szerepe van, ami jó is meg rossz.

"1 négyzetméteren 9!!!!!! csirke tartható. Szerinted ez egy normális, elfogadható szabályozás?"

Az ott leírtak szerint van egy nagy terület, ahol a csirkék szabadon mászkálhatnak, csak sokan vannak, 9 csirke nm-en. Nem tudom ez mennyire rossz nekik, de pl a pingvin kolóniák is elég sűrűnek tűnnek.

2017. márc. 18. 15:54
 17/46 anonim ***** válasza:
80%

Nézz meg egy videót vagy menj el egy farmra és meglátod mennyire rossz. Holtmindegy az az x M2 hely, hiszen attól még ugyanúgy 9csirke/M2 van rajta tehát egymást tapossák egész nap.

Egyébként a nem bio csirkének nem kötelező napfényt se látnia és szabadon se lennie, nincs rá szabályozás. Az az 1m2 általában egy csinos kis ketrec...

2017. márc. 18. 18:02
 18/46 anonim ***** válasza:
68%
A véleményem meg az, hogy amiket írkálsz az irreális és köze sincs a vegánok világszemléletéhez. A háziállatok léte természetellenes, semmi baj nem lenne ha kihalnának.
2017. márc. 18. 18:03
 19/46 anonim ***** válasza:
81%

jelenleg 7milliárdan vagyunk, egyes feltételezések szerint 9milliárdnál fog bekövetkezni a katasztrófa, amit már végképp nem fogunk a mai gazdaságokkal, állattartással kiszolgálni... egyes számítások szerint, ha minden ember vegan életmódot folytatna 15milkliárd embert is elbírna a föld... persze 15milliárdan élnénk, lényegesen kevesebb helyük lenne az állatoknak... és akkor még csak a húsevésről beszélünk, egyéb környezetszennyező tevékenységekről nem....

véleményem szerint, akár vegan mindenki, akár nem, elkerülhetetlenül haladunk egy hatalmas katasztrófa felé a túlnépesedésünk miatt...

2017. márc. 18. 19:33
 20/46 A kérdező kommentje:

Youtubeon találni haszonállat poklot és mennyországot is. Nem tudom a rossz dolgokban mennyi része van a szabályozások hiányának és mennyi a szabályok be nem tartásának. Egyes videók lehet nagyon régiek, ahol ezért elavult szabályoknak feleltek meg.

A te logikád szerint minden embert ki kellene irtani a Földről, hiszen van aki nem tartja be a másik emberre vonatkozó szabályokat, például embert öl. Továbbá népirtásra ok, hogy sokan rossz körülmények közt élnek. Az iskolákat kapásból be kellene zárni, hiszen 30 gyerek nyomorog fél életében 30 nm-en.

Szerintem egyikünk sem tudja biztosra ezen a fórumon, hogy a haszonállatok hogyan érzik magukat. De a veganizmusról való döntéshez nem is kell tudnunk. Az állatkínzást, elhanyagolást én sem pártolom, de mi van ha ezek nincsenek és az állatok jól érzik magukat?

Az egyik indok, hogy a vegánok nem esznek húst, tojást, stb. Hogy az állatokat rossz környezetben tartjuk. Van rá megoldás! Falura költözöl, tarthatsz mindenféle állatot eszményi feltételekkel. Ha választhatnék én szívesebben lennék malacka a portádon, az alternatíva nem tetszene, hogy meg se szülessek.

Van még valami indok a veganizmusra?

Kissé meglepő, hogy kiirtanád az összes háziállatot, kutyáktól kezdve a bárányokik.

A természetességgel nem érdemes jönnöd, mikor az ember evolúciós fejlődése során szinte mindvégig evett húst. Egyik legközelebbi rokonunk a csimpánz is eszik néha.

Az igaz, hogy vegán életmóddal több embert lehetne ellátni kajával, de ekkor megtagadnánk sok állattól az életet. Húsevéssel együttesen(ember+állat)több élet lélekszám lehet a Földön, mint anélkül.

2017. márc. 18. 20:04
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!