Aki nem elvi kérdés miatt (tehát nem az állatokat sajnálja) lett vega/vegán, az miért tért át erre az életmódra?
a kukoricának is szeme van...
(kitöröltethetitek még 100x, attól még igazam van)
Én egészségügyi okokból lettem lakto-ovo vegetáriánus.
Nagyon magas volt a LDL koleszterinem, vashiányos voltam, gyenge és fáradékony, nem múltak el a kamaszkori bőrproblémáim és az orvosom szerint már 20 évesen el kellett volna kezdenem rendszeresen gyógyszert szedni a koleszterinemre, hogy csökkentsük a későbbi szív-érrendszeri betegségek kockázatát.
22 évesen lettem végképp vegetáriánus (nem járt valami nagy lemondással, mert sosem szerettem túlzottan a húst, csak megettem anyám átlagos, magyaros főztjét), ennek kb 4 éve és gyógyszerek nélkül normálisak az értékeim, nincs vas - vagy más vitaminhiányom, nem voltam beteg azóta, kitisztult a szervezetem, ami a bőrömön is látszik és valahogy fittebbnek érzem magam.
Azóta persze az etikai hátteréről is hallottam, hogy tudattalanul is hozzájárultam egy icipicit ahhoz, hogy kevesebb állatot öljenek és kisebb lett az ökológiai lábnyomom. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!