Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Hogyan reagáltok, ha belétek...

Hogyan reagáltok, ha belétek kötnek mert vega/vegán vagy?

Figyelt kérdés
Van egy kolléganőm, aki már nem először piszkál a vegetáriánusságom miatt, ráadásul más kollégák előtt, ami kellemetlen nekem is, a kollégaknak is. Ők normálisak elfogadják, hogy vega vagyok és kész. Másfél éve hagytam abba a hús evést, aztán idén 2 hónapig ettem húst, de megint abbahagytam mikor megnéztem egy-két Peta videót... Szóval tudom, most azt lehet gondolni rólam, hogy nem vagyok kitartó, meg nem is szeretem igazán az állatokat, de ez nem így van, mert én úgy érzem így második nekifutásra sokkal eltökéltebbe és felkészültebb vagyok már, most jobban is érzem magam. És ugye ez a kolléganő ezzel is piszkált ma is, egy melós bulin a többiek előtt, hogy olyan vagyok mint a hullámvasút, meg hogy ha már "megdöglött" az az állat akkor nem mindegy?? Most egy ilyen hülyének magyarázzam el azt, hogy nem, nem mindegy? Mit tegyek? Hogy álljak hozzá ezek után? Közvetlen felettesem, és minden nap együtt dolgozunk... Nem tudok már rá úgy nézni, mint régen, pedig jó viszonyban voltunk..
2016. szept. 16. 19:43
1 2
 1/18 anonim válasza:
90%
Hát ez nagyon nem szép tőle... Sajnos nekem is vannak ilyen incidenseim,de nem tudok ellene mit tenni:/ (vega vagyok)
2016. szept. 16. 19:48
 2/18 anonim ***** válasza:
73%
Én már eljutottam odáig hogy lesz@rom.Eleget piszkáltak már engem.Imádom az állatokat és legalább tudom ,hogy az én kezemhez nem tapad vér.Az én lelkiismeretem tiszta a többiek meg már nem érdekelnek.Itt tart a világ.Aki más azt rögtön fikázzák.Ez van:/
2016. szept. 16. 20:35
 3/18 anonim ***** válasza:
100%

Nagy cég vagy kis kft? Nagy cégnél ilyenlrt konkrétan ki lehet rugatni a főnökasszonyt...

Ahol erre noncs mód ott sajnos nincs más hátra mint előre, ez a nő nem szeret téged a "van rajta sapka tipikus esete".

Mindig fog találni valamit amivel kötekedhet, ha nem a vegaság akkor a sminked, a ruhád, a nevetésed, vagy szimplán a létezésed. Lehet hogy valamelyik barinőjeének kinézte a te állásod.

Én inkább okos enged alapon elkezdenék állást keresni.

2016. szept. 16. 21:19
 4/18 anonim ***** válasza:
49%
lecsapsz egy legyet és megkínálod vele: tessék, megdöglött, már úgyis mindegy neki nem?
2016. szept. 16. 23:12
 5/18 anonim ***** válasza:
Ebben az esetben én csak közöltem volna vele a tényeket, hogy mi van a tejben, húsban, (pl a hormonok, szar a darált húsban stb). Ha kövér/duci az illető, akkor elmagyaráznám neki, hogy az állati zsírok, hormonok miért hízlalják az embert... Persze mindezt bántó, sértő hangnemben. Nyílván, ebben a helyzetben a felettesedről van szó, vele elég ha a nyer tényeket közlöd, bár nem tudom, milyen nálatok a hangulat, milyen könnyű kirúgni valakit. Ha valaki szarba se vesz, én is pont ugyan úgy fogom kezelni az illetőt, attól függetlenül, hogy vega vagy sem. A legtöbbször amikor engem csesztetnek a vegánságom miatt, van amikor leszarom, de ha sokáig, rendszeresen folytatják, akkor kiakadok. Én ugyanis soha, egy embernek se mondtam sértő dolgat a hús/tej/tojás evéssel kapcsolatban.
2016. szept. 17. 08:42
 6/18 anonim ***** válasza:
56%

Én már azt sem értem, hogy ezek a dolgok hogy derülnek ki. Szoktam együtt enni a kollégákkal, még nem volt arra példa, hogy bárki a kajámban turkáljon, hogy mit eszem és hogy. Így az sem derül ki, hogy vegán/vega/paleó/anyámkínja vagyok-e vagy sem. A kollégákat sem érdekli.

Tanács: építsd le a fenébe a csajt, mondd meg neki, hogy nincs köze hozzá, hagyjon lógva, akkor is ha a felettesed, MERT téged sem érdekel az ő kajája. Ja, és ennek megfelelően ne tarts fennkölt monológokat az ipari állattartásról sötétzöld szempontból. Mert valljuk be, ez a hittérítés igen sokszor előfordul vegán körökben, különösen az utóbbi időben. Eddig a paleósokat kellett hallgatni a mérgező gluténról és kazeinről, most meg azt, hogy miért fogok a pokolban elrohadni, ha levágom a pipi fejét és a lavórba véreztetem. A kutya sem kíváncsi a kajálásotokra, ti se legyetek az én hiéna életmódomra.

2016. szept. 17. 08:49
 7/18 anonim ***** válasza:
kedves #6 engem például nem érdekel mások mit esznek.Nem is tartok prédikációt mert mindenki maga döntse el mit eszik és mit nem.Egyetértek veled.Én pl a családomnak(anyu teso) is főzök bármilyen húst csak nem eszem meg.Ennyi.
2016. szept. 17. 14:08
 8/18 anonim ***** válasza:

#7-es: ennek örülök, akkor azon emberek közé tartozol, akikkel együtt lehet élni. Sok ilyen van, a többség valószínűleg ide tartozik. Biztos vagyok benne, hogy nem egy vega, vegán, paleo, ketogén, átlagos, mittomén milyen ember van a környezetemben, aki elrágja a nyers répát vagy húst (kinek mi ugye), de nem csinál ekörül cirkuszt. Ezzel nincs is gond, mindenki úgy él és azt (nem) eszik, amit szeretne.

Azzal van gond, amikor valaki mint egy megszállott szektás térít. Mióta felkapottá vált a vegánság (nem véletlenül hoztam példának a paleót, ami néhány éve ugyanezen ment át), azóta időszakosan belefutni a prófétákba, akik erőszakosan térítenek. Tudom, mindenevők között is vannak barmok, akik nem bírják hogy ne csöpögtessék a másik képébe a hurkát "hülye vagy, ez a legjobb" felkiáltással. De ne foglalkozzunk már a másik életmódjával, nem kíváncsi rá senki sem, és könnyebb lesz élni egymás mellett.

2016. szept. 17. 16:14
 9/18 anonim ***** válasza:
Igen sajnos mindenki mással van elfoglalva soha nem önmagukkal.
2016. szept. 17. 16:38
 10/18 anonim ***** válasza:
100%

Én 4 éves korom óta vagyok vega (nem a szüleim kényszerítettek rá,magamtól döntöttem így).

Óvodában, általános iskolában, gimnáziumban, táborokban...egyszóval mindenhol különcnek számítottam emiatt.

Sokan csúfoltak miatta és volt,hogy nagyon keményen megbántottak.

Pedig én nem az a térítgetős fajta vagyok,aki mindenkit leszól,aki nem vega, mégis ilyenek voltak velem.

A menzán is azt hitték,hogy egy vegetáriánusnak elég kiszúrni a szemét mindenféle undorító rántott étellel és kutyatápszagú krumplival vagy rizzsel.

De most már úgy vagyok vele, ha nekik joguk van húst enni,akkor nekem is jogom van máshogy táplálkozni.

Mindenkinek szíve joga,hogy mit eszik és ebbe senkinek nem szabadna belekötni.

Amíg az egészségemet nem veszélyezteti a táplálkozásom, addig rendben vagyok.

2016. szept. 18. 13:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!