Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Hogyan reagáltok, ha belétek...

Hogyan reagáltok, ha belétek kötnek mert vega/vegán vagy?

Figyelt kérdés
Van egy kolléganőm, aki már nem először piszkál a vegetáriánusságom miatt, ráadásul más kollégák előtt, ami kellemetlen nekem is, a kollégaknak is. Ők normálisak elfogadják, hogy vega vagyok és kész. Másfél éve hagytam abba a hús evést, aztán idén 2 hónapig ettem húst, de megint abbahagytam mikor megnéztem egy-két Peta videót... Szóval tudom, most azt lehet gondolni rólam, hogy nem vagyok kitartó, meg nem is szeretem igazán az állatokat, de ez nem így van, mert én úgy érzem így második nekifutásra sokkal eltökéltebbe és felkészültebb vagyok már, most jobban is érzem magam. És ugye ez a kolléganő ezzel is piszkált ma is, egy melós bulin a többiek előtt, hogy olyan vagyok mint a hullámvasút, meg hogy ha már "megdöglött" az az állat akkor nem mindegy?? Most egy ilyen hülyének magyarázzam el azt, hogy nem, nem mindegy? Mit tegyek? Hogy álljak hozzá ezek után? Közvetlen felettesem, és minden nap együtt dolgozunk... Nem tudok már rá úgy nézni, mint régen, pedig jó viszonyban voltunk..
2016. szept. 16. 19:43
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Az a helyzet, hogy én sem vagyok téritgetős fajta, pl páromnak megcsinálom simán a húst, mert megértem, hogy nem tud lemondani a húsról, és ő is elfogadja azt, hogy én nem eszem húst.

Munkahelyemen azért derült ki, hogy vega vagyok mert ha munkahelyi kajálás van, akkor nyilván észreveszik, hogy mindig csak valami húsmenteset eszem. Meg előfordult az is, hogy hozott kolléganő otthonról májpástétomot vagy ilyesmit, megkínált és hát akkor mondtam, hogy nem eszem húst. És akkor ilyenkor jönnek a számomra vicces kérdések, hogy májat sem? :D Halat sem? :D na mindegy...

Szóval ez óhatatlanul is kiderül egy idő után, hogy az ember vega vagy vegán. Csak úgy gondolom felnőtt (állítólag intelligens) embereknek ezt hamar fel kellene dolgozni, hogy ha a másik másképp étkezik.

2016. szept. 19. 07:53
 12/18 anonim ***** válasza:

Ne nézz Peta videókat, valótlan hülyeségek állítanak, de tényleg, a Peta egy szekta, szerintük az ember növényevő, holott inkább gyümölcsevőek vagyunk, ha már be akarjuk skatulyázni magunkat valahova. ( Amúgy az ember mindenevő, nem olyan formában, mint a sertés, de igen, mindenevő. ) A mindenevőségben az a szép, hogy többféle táplálékforráson is meg tudunk élni, amúgy Magyarország kifejezetten túl sok húst eszik, mármint, ha az USA-t kizárjuk a vitából, talán Magyarország az egyik legdurvább húsfogyasztó nép és az egyik legelhízottabb. ( Személy szerint nem vagyok vegetáriánus btw. )

VISZONT: Az eredeti kérdésedre válaszolva, akik szekálnak, amiatt, hogy vegetáriánus vagy, azok iszonyat primitív emberek, ignoráld őket, nem is tudok ennél többet mondani.

2016. szept. 24. 12:35
 13/18 anonim ***** válasza:
El kell jutnod odáig, hogy ne érdekeljen! Nekem pl. tök mindegy, hogy mit gondolnak arról, hogy vega vagyok. Felőlem mindenki azt eszik és azt mond, amit akar.
2016. okt. 1. 19:57
 14/18 anonim válasza:
0%

Én nem értelek titeket vegákat, de csak mondj neki annyit, hogy nincs hozzá gusztusod

Mellesleg ha szereted az állatokat, miért eszed meg a kajájukat?

2016. okt. 10. 17:55
 15/18 A kérdező kommentje:
Na te agyoniskolátozz, akkor most meséld már el melyik állat ételét eszem meg :D Kutya? Tápot eszik, én nem. Macska? Hmm a macskakaját sem szeretem. Nyúl? A nyuszitáp és a széna sem jön be. Tehén, marha, ló? Ja nem, füvet sem eszem :) Szóval akkor mi is a kérdés? :D
2016. okt. 12. 07:40
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

#14: "Én nem értelek titeket vegákat, de csak mondj neki annyit, hogy nincs hozzá gusztusod

Mellesleg ha szereted az állatokat, miért eszed meg a kajájukat?"

Feltételezem, hogy ezt csupán viccként írtad le, és te sem gondoltad komolyan. A haszonnövények termesztése a gazdasági igényekhez igazodik. Mivel a növénytermesztésünk kétharmada állattakarmányozás céljára történik (Haan C, Steinfeld H, Blackburn H. Livestock and the Environment: Finding a Balance. Brussels:European Commission Directorate-General for Development. 1997.), így az állításodnak pont az ellenkezője mondható: A állatok eszik meg előlünk a növényeket. 2013-ban a Minnesotai Egyetem tudósai publikáltak egy tanulmányt (Cassidy, Emily et al, “Redefining Agricultural Yields: From Tonnes to People Nourished Per Hectare.” Environmental Research Letters, V. 8(3), IOPScience, September 2013), melynek konklúziója szerint ha állatokon át történő megszűrésük helyett a tápanyagokat közvetlenül növényi formájukban fogyasztanánk, akkor a világ élelmiszerellátása a jelenleginél 70%-al megnövekedne. Ez több mint 4 milliárd (!) addicionális ember etetésére elegendő lenne, ami bőven elegendő annak a 925 millió embernek, akik a mai világba mindennaposan az éhséggel néznek szembe.

2016. okt. 13. 06:30
 17/18 anonim ***** válasza:
Szerintem úgy általánosságban taplóság azért belekötni valakibe, mert eszik húst vagy sem. Teljesen mindegy, melyik oldal.
2016. okt. 19. 19:31
 18/18 anonim ***** válasza:

#17: "Szerintem úgy általánosságban taplóság azért belekötni valakibe, mert eszik húst vagy sem. Teljesen mindegy, melyik oldal."

Irreleváns. Egy érv megfogalmazásának módja lényegtelen az érv helyességének szempontjából. Nyilván nem érdemes taplóként viselkedni senkivel, már csak azért sem, mert ha valakinek a jellemét támadják, az hajlamos irracionálisan viselkedni és elzárni magát a vitától. Azonban ez nem helyteleníti a racionális vegánok állítását, miszerint a húsipar morálisan elfogadhatatlan és a teljes felszámolása szükséges.

2016. okt. 19. 21:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!