Zselatin helyettesítésére milyen alternatívát tudnátok ajánlani?
Köszönöm mindenkinek!
Akkor a Dr. Oetker dzsemfix sem zselatinos? Az van ráírva, hogy zselésítő anyagként pektint tartalmaz.
Van strabak nevű cucc is, de már nem emlékszem, milyen volt.
S azt hiszem, nem lesz igazi kemény zselé, de azért zselésít a konjacliszt is, pudingot és lágyabb fajta gyümölcskocsonyát mindig azzal készítek. Szeretem, hogy nem kell felmelegíteni ahhoz, hogy hasson, könnyebb bánni vele, mint a zselatinnal, bár ez utóbbival nincs nagy tapasztalatom.
Minden zselésítő drága, de nem kell belőlük sok.
"Olvass utána. A kocsonyát azét kell főzni, hogy kioldódjon a csontokból, bőrből a zselatin, de ha egyszer megdermed (ilyen formában kapható), utána pedig újra felfőzik, nem dermed újra. "
EZT olvastam! Viszont a zselatin nem - és újra felfözve is megdermedt, mert direkt kipróbáltam.
Ez is az egyik tévhit, amit addig mondogattak egyesek, amíg a többség elhiszi és eszébe sem jut gondolkodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!