Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » A vegánok fogyaszthatnak mézet?

A vegánok fogyaszthatnak mézet?

Figyelt kérdés

2016. dec. 8. 18:18
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:

#7:

Szó se volt arról, hogy én lennék vegán.

2016. dec. 9. 09:39
 12/29 A kérdező kommentje:

#9:

Láttam a Mézengúz c. mesét én is...

:)

2016. dec. 9. 09:41
 13/29 anonim ***** válasza:
50%

Az a baj, hogy rengeteg dogmatikus bigott idióta tartja magát vegannak és azt hiszik és rá akarják erőltetni mindenkire, hogy az a vegan, aki vegan boltban vásárol, vegan matracon alszik, vegan cipőt hord, vegan pulcsiban jár stb stb... egy teljes rohadtul környezetszennyező ipar kezd ránőni a vaganokra ami már lassan ott tart, hogy lesz külön vegan wc-kefe...

Mert az ilyen elmeroggyantak szerint a teszkós full műanyag wc-kefe az nem vegan mert teszkós...

Ha pl én vegan vagyok, tanyán lakom, tartok bárányokat, akiket egészségben tartok kényelemben szabadtartásban életük végéig, ami természetes halállal zárul, de nyáron lenyírom a téli bundájukat, pont azért, hogy ne szenvedjen nyáron az a szerencsétlen állat, és én abból a gyapjúból csinálok magamnak egy gyapjú takarót... van olyan szerencsétlen debil, aki szerint ez már nem vegan mert állati eredetű...

Igen az, de soha egyetlen egy állat nem szenvedett azért, hogy az a takaró létrejöjjön, sőt még meg is köszönik mikor megszabadulnak attól a szőr rengetegtől, kimondottan látni rajtuk olyankor milyen boldogak, hogy végre nincs melegük...

És jönnek oda az emberhez spanolni... ha szenvednének, menekülnének a mező túlfelére...

Na ugyan ez a helyzet a méhekkel... lehet füstölni, lehet kegyetlenül kizsákmányolni őket, meg lehet kellemesen együtt élni velük... basszus még védő ruházatot sem használok 5 éve, ha rosszat tennék velük, abba jó eséllyel belahalnék...

2016. dec. 9. 09:59
 14/29 A kérdező kommentje:

#13:

A kérdésre egy egyszerű igen vagy nem is megfelelő válasz. Te is csak agitálsz, semmivel se vagy jobb, mint aki térít...

:)

2016. dec. 9. 13:32
 15/29 anonim ***** válasza:
54%
Bocsánat, ha logikusan gondolkodom, ahelyett, hogy egy szó mögé bújnék szemellenzővel és idióta szabályokat tartanék be, csak azért, hogy a szó általános jelentése igaz legyen rám...
2016. dec. 9. 13:51
 16/29 anonim ***** válasza:
61%

"A vegán kifejezést Donald Watson, a brit Vegán Társaság társalapítója alkotta 1944-ben, ’tejtermék nélküli vegetáriánus’ jelentéssel; a társaság a tojásfogyasztást is ellenezte. 1951-ben a társaság a veganizmus definícióját kibővítette a következő jelentésre: ’a világnézet, amely szerint az embernek az állatok kizsákmányolása nélkül kellene élni’. "...

Wikipedia

Ha nem zsákmányolom ki azt az állatot a megszerzéséhez, nem kínzom, nem bántom, nem tenyésztem iparilag, akkor miért is ne férne bele, hogy használjan a tőle kapható anyagokat?

2016. dec. 9. 13:55
 17/29 anonim ***** válasza:
52%

Kizsákmányolás.

Abban benne van az elvétel is. A méheknek nem jó az, hogy elvesszük a mézet, amit termelnek.

2016. dec. 9. 17:45
 18/29 anonim ***** válasza:
46%

Most azon mi nem érthető hogy egy vegán nem fogyaszt SEMMILYEN ÁLLATI EREDETŰ táplálékot? Nem az ok a lényeg meg hogy hogyan bánnak a méhekkel.

A közhiedelemmel ellentétben a vegánság alapelve nem az, hogy mindent szabad amivel nem bántom az állatot, hanem az, hogy az embernek NINCS SZÜKSÉGE állati anyagokra az élethez. És ebbe ugyanúgy beletartozik a méz, a hús, a libatol párna és bizony a gyapjúpulcsi is!

Emellett meg le van szarva ki fogyaszt mézet és ki nem. Én nem tartom rossznak, eszem, de fel lehetne már fogni hogy aki fogyasztja az nem vegán és kész.

2016. dec. 9. 19:16
 19/29 anonim ***** válasza:
100%
Nem fogyaszthatnak mézet.
2016. dec. 13. 11:59
 20/29 anonim válasza:
23%
Élő állati termékeket fogyaszthatnak! (Én 8 évig voltam vega)
2016. dec. 14. 09:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!