előbb voltam méhész, mint vegan... én soha nem füstöltem a méheket, humánusan bánok a méheimmel, egyedül az "etikátlan" amit a királynővel kell tennünk...
De mivel alapjáraton egy pusztuló veszélyeztetett fajról beszélünk, aminek a fennmaradásához mostanra nélkülözhetetlen szükség van ránk méhészekre, úgy érzem ez szükséges rossz... Egyes feltételezések szerint, ha a méhek kipusztulnak (márpedig évről évere egyre több család vész oda a rohadt vegyszerezés miatt) akkor 3-4 éven belül követi az emberiség és a gerincesek nagyrésze...
és igen én módjával, de fogyasztok mézet, főleg repce mézet...
nem hiszem, hogy attól vegan a vegan, hogy görcsösen távol tartja magát mindentől, engem pl kiakaszt, hogy már ránk is kezd ránk telepedni az ipar... vegan cipő, vegan kabát...
szerintem a vegan az aki nem eszik olyat, amiért állatnak szenvednie kellett és minél inkább törekszik az ökológiai lábnyomának a csökkentésére...
de amúgy meg csak egy szó, bárki büntetlenül nevezheti magát vegan-nak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!