Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » 2016-ban mi ez a nagy "vegán"...

2016-ban mi ez a nagy "vegán" őrület?

Figyelt kérdés

17 éves vagyok és 4 éves korom óta vagyok ovo-lakto vegetáriánus.

Magamtól határoztam így, nem a divat és a hóbortok miatt.

Az iskolai menzákon, táborokban mindig is ufónak számítottam.

Viszont idén két velem egykorú ismerősöm akik nem is ismerik egymást, elkezdték,hogy ők vegánok lesznek,azaz a hús mellett tejterméket és tojást sem esznek.

Mi ütött beléjük ilyen hirtelen? Eddig a "húsimádó" felfogás volt tudtom szerint a divat, ilyen hamar váltanak? Melyik ostoba hülye sorozatból vagy írásból szedték ezt össze???

Persze az elvem az, hogy az embernek szíve joga, hogy mit eszik, én is így teszek és különcködök is épp eleget, de én erre nem vagyok büszke és nem a divat miatt csinálom.

Nem is beszélve arról, hogy jó... Ők már "nagylánynak" számítanak, de ész nélkül nem lehet nekiállni semmilyen étkezési trendnek.

És az azért teljesen más, hogy az ember undorodik egy adott ételtől és azért nem eszi, mint az,aki egy hülye divatőrület miatt vonja meg magától azt,amit egyébként szeretne.

2016. máj. 9. 20:21
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
94%

Manapság a hírességek közül is egyre többen vállalják fel, hogy nem esznek húst, esetleg vegánok. A fiatalabb korosztályból pl. Ariana Grandéról, Lea Michele-ről, Zendayáról, Demi Lovatóról tudok, de Beyonncé is (aki bár nem tini, nagy hatást gyakorol a tizenévesekre is) nemrég alapított egy saját vegán ételszállító céget, miután megtapasztalta ennek az életmódnak az előnyeit.

Ha a fiatalok a szociális médián keresztül napi 5-ször-10-szer látják a fent említett hírességek által megosztva, hogy mennyire fabulous vegán ételeket esznek, illetve más oldalak velük készült interjúkat osztanak meg, amelyekben áradoznak a veganizmusról, ők is kedvet kapnak hozzá.

Máanapság sok népszerű szórakoztató website (mint pl. a Buzzfeed) igyekszik felkarolni a veganizmust és a vegetarianizmust, inspiráló képes anyagokat jelentetnek meg, amelyeket természetesen sokan lőnek ki Twitterre, Facebookra, ezért tűnhet úgy a fiatal lányok, fiúk számára, hogy a vegánság már egy támogatott, normális életmód, amelyet követni érdemes.

Mindez szép és jó, ha nem két hónapig tart, de egyébként sem való minden anyagcserének ez az étkezés, amit igencsak sajnálok, de hát nem lehet minden tökéletes.

26/L (lassan 14 éve vega)

2016. máj. 10. 14:28
 12/25 anonim ***** válasza:
93%
Én egy fél éve vagyok vegán, és azért most, mert nem rég találtam egy olyan embert aki elmondta normálisan, tényekkel, kutatásokkal alátámasztva, hogy miért jó.
2016. máj. 10. 19:50
 13/25 anonim ***** válasza:
93%

A kedvencem,aki vegetáriánus ,a csontból főtt alaplevet vízre kell cserélni a levesében,de extra adag rákot kér bele.

Vagy a "vegetáriánus vagyok,de egy kis csirkemell mehet bele" :D

Étteremben dolgozom tudom miről beszélsz. Ilyen most a glutén is egyébként,a tészta feltétlenül gluténmentes legyen,különben visszaküldi a kaját,de az,hogy a feltét is gluténos meg a szójaszósz ,"az nem probléma" :D

2016. máj. 10. 23:42
 14/25 anonim ***** válasza:

Miert zavar, ha valaki mast utanoz? Nem kenyszerit semmire es semmi karod nem szarmazik belöle - vagy?

Szerencsere nem levedett a vegetarianizmus. :D

Amugy en is undorodtam gyerekkent a husoktol, nagyon nehezen vettek ra, es igazabol azota is (több evtizede) csak a csirke- es pulykamellet eszem meg a husok es huskeszitmenyek közül. (Kolbaszokat sem, termeszetesen.)

Engem viszont nem zavar, h ki mit csinal magaval, ha tiszteletben tartja a hataraimat.

2016. máj. 13. 22:01
 15/25 Szaniszlo Ferenc ***** válasza:
95%
A világ változik, 50 éve még a dohányzást is egészségesnek gondolták, ma pedig már buszmegállóban sem lehet művelni. Eltelik még 20-30 év, és arra is furcsán fognak nézni az emberek, aki tejet vagy tojást emel le a polcról a boltban. Jelenleg még a húsevés is elfogadott, sőt kutyabarátok is simán fogyasztanak húst, de kutyát megenni szerintük bűn.
2016. máj. 14. 00:00
 16/25 anonim ***** válasza:
70%

Örülni kéne inkább, hogy ez az új "divat". Magyarán neked az a bajod, hogy túl sok ember jön rá arra, hogy mit is eszik és az amit eszik, az hogyan is került a boltokba. Az a problémád, hogy az emberek nem akarnak részt venni a húsipar kegyetlenségeiben. Az a problémád, hogy szeretnének még az unokáiknak is élhető bolygót biztosítani. Az a problémád, hogy nem akarnak a globális felmelegedéshez hozzájárulni.

Akárhogyan is, nem ezekkel a szavakkal, de ezt mondod. (Ha valaki, most azt mondaná, hogy mi köze van ennek a globális felmelegedéshez, vagy hogy a tej amit megveszel, semmilyen állat nem halt meg azért és hasonló állítások, kérlek nézzetek utána, mert ez jelen van és a szemünk előtt zajlik)

Szóval ha ez egy divat, akkor örülni kell neki és nem megvetni őket, és félteni az egyediséged..... Ezek szerint te nem azért vagy vegetáriánus, mert hogy az állatokat akarod védeni vagy a bolygót, hanem valamilyen más okból. De gondolkodj és nézz utána a dolgoknak mielőtt olyanokat írsz amiket később megbánnál!!

2016. máj. 14. 21:23
 17/25 anonim ***** válasza:
100%
Utolsoval 100%-ban egyet ertek... Ennek inkabb orulni kene.
2016. máj. 17. 09:00
 18/25 gago77 ***** válasza:
81%

'17 éves vagyok és 4 éves korom óta vagyok ovo-lakto vegetáriánus.

Magamtól határoztam így, nem a divat és a hóbortok miatt'

MUHAHA!!

Te nem hataroztal el semmit Kicsipok. Csak szimplan valogatos voltal, mint a legtobb gyerek. Csak tudod ok kinottek... Most pedig TUDATOSAN erofesziteseket tesznek, hogy egeszsegesebben eljenek. Ez az amit TE sohasem tettel es mar nem is tehetsz meg. Savanyu a szolo?? :)

2016. máj. 19. 23:27
 19/25 anonim ***** válasza:
65%
Na és ha csak divatból csinálják? Örüljünk, hogy ez a divat, nem pedig a gyorskaja és a hús zabálás...mégha divatból is csinálják, csak jót tesznek magukkal, meg a többi vegánnal is, ugyanis minél több a vegán (akármilyen okból választják is ezt az étrendet) annál több lesz a vegán élelmiszer a boltokban és annál több lesz a vegán étterem, kávézó is...ez csak jó mindenkinek.
2016. máj. 23. 09:38
 20/25 anonim ***** válasza:
100%

Nem mindegy neked, hogy ki mit eszik, és miért? Ha divatból teszi, hát tegye divatból, lelke rajta. Az ilyenek úgyis hamar megunják.

Hidd el, sokkal szebb az élet, ha nem foglalkozol ilyen értelmetlen dolgokkal.

2016. máj. 27. 22:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!