Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » 2016-ban mi ez a nagy "vegán"...

2016-ban mi ez a nagy "vegán" őrület?

Figyelt kérdés

17 éves vagyok és 4 éves korom óta vagyok ovo-lakto vegetáriánus.

Magamtól határoztam így, nem a divat és a hóbortok miatt.

Az iskolai menzákon, táborokban mindig is ufónak számítottam.

Viszont idén két velem egykorú ismerősöm akik nem is ismerik egymást, elkezdték,hogy ők vegánok lesznek,azaz a hús mellett tejterméket és tojást sem esznek.

Mi ütött beléjük ilyen hirtelen? Eddig a "húsimádó" felfogás volt tudtom szerint a divat, ilyen hamar váltanak? Melyik ostoba hülye sorozatból vagy írásból szedték ezt össze???

Persze az elvem az, hogy az embernek szíve joga, hogy mit eszik, én is így teszek és különcködök is épp eleget, de én erre nem vagyok büszke és nem a divat miatt csinálom.

Nem is beszélve arról, hogy jó... Ők már "nagylánynak" számítanak, de ész nélkül nem lehet nekiállni semmilyen étkezési trendnek.

És az azért teljesen más, hogy az ember undorodik egy adott ételtől és azért nem eszi, mint az,aki egy hülye divatőrület miatt vonja meg magától azt,amit egyébként szeretne.

2016. máj. 9. 20:21
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
90%
Ne hisztizzél már.
2016. máj. 9. 20:30
 2/25 anonim ***** válasza:
85%

Hoppá, már nem leszel elég különc? Véleényem szerint a vegetáriánusság csak félmegoldás (a jelenlegi helyzetben). Szerencsére kezzdünk kicsit észbe kapni, mostanában nagyon sok sikeres és jó kommunikáló ember kez el felszólalni az állatjogok mellett, nem csoda, ha az arra fogékonyakig végre eljut az infó. Azt sem szabad elfelejteni, hogy a vegán étkezési kultúra még csak most formálódik igazán, ezért is napról napra egyszerűbb elkezdeni ezt az életstílust.

Nem értem, hogy ha te nem eszel húst, akkor miért fáj neked, ha mások se?

2016. máj. 9. 20:57
 3/25 anonim ***** válasza:
73%
Semmi őrület. Szerencsére ide is kezd beszivárogni az egészséges életmód. Tőlünk nyugatabbra szinte minden második étterem vegán. Mostanában kezdenek itthon is nyitni.
2016. máj. 9. 21:10
 4/25 anonim válasza:
88%
Ezt tuti csak azért írtad ki, hogy tudasd velünk hogy vegetáriánus vagy.
2016. máj. 9. 21:24
 5/25 anonim ***** válasza:
95%

4 évesen mennyire tudatosan jelentetted ki hogy:

"ana én vegetájiánusz leszek,óvós-laktós ám!

2016. máj. 9. 21:27
 6/25 anonim ***** válasza:
51%
Ritka egy sötét egy valami lehetsz Te.
2016. máj. 9. 21:43
 7/25 anonim ***** válasza:
84%
Különböző okai lehetnek annak, h vki vàltoztat az étkezési szokásain. Sztem nem rosszabb a vega étkezést elkezdeni 17 évesen, mint 4 évesen, sőt, inkább jobb! Az én 4 évesen viszont még azt sem tudja, mi az, hogy ovo-laktóz vegetariànus (ahogy màs 4 evés sem!), ugyanis ebben a korban may arról dönthetnek szabadon, hogy a piros vagy a kék nadràgot veszik fel, avagy àllatkertbe vagy vidàmparkba akarnak menni kiràndulni, ha a szülőnek van erre egy hétvégéje és anyagi kerete.
2016. máj. 9. 21:46
 8/25 anonim ***** válasza:
100%
Különböző okai lehetnek annak, h vki vàltoztat az étkezési szokasain: pl egészségügyi diéta vagy màs szabad döntés. *bocs a telefonom téves javítàsai miatt, csak elküldés utàn vettem észre: ovo-lakto,max 7.
2016. máj. 9. 21:55
 9/25 A kérdező kommentje:

Tévedés ne essék, nem azzal van a bajom, hogy az emberek egészséges életmódra akarnak térni, hanem azzal, hogy egy páran ezt csak a divat miatt teszik. Ha az lenne a divat, hogy nyersen eszik a húst vagy csak piros gyümölcsöket esznek, akkor meg az után az irányzat után kapkodnának.

Igen, 4 éves koromban megundorodtam a hústól, egyébként egész kiskoromban sem voltam oda érte és a mai napig nem tudom magamat úgy elképzelni, hogy valaha húst egyek. Sajnálom! Nem tehetek róla! Én ilyen vagyok! És nem bántok mást azért mert másmilyen, csak nem tetszik, amikor az emberek csak azért csinálnak valamit, mert egymást majmolni akarják különösebb indok nélkül.

2016. máj. 9. 22:00
 10/25 A kérdező kommentje:

Amúgy 4 évesen én sem tudtam, mit jelent az, hogy ovo-lakto.

Csak évekkel később tudtam meg, hogy úgy hívják azt, ahogy én étkezem.

2016. máj. 9. 22:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!