Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » A családom nem fogadja el...

A családom nem fogadja el hogy vegetáriánus vagyok?

Figyelt kérdés

15 éves vagyok,6 éves korom óta nem eszek húst,éveken át ment a veszekedés,a nagyszüleim is belém akarták tömni..szerintük azért nem eszek mert a szüleimtől nem kapok elég figyelmet(6 éves koromban nem tudatosan mellőztem a hús evést..)

Sokáig szégyeltem magam hogy egyszerűen nem bírok húst enni mert mindenki elitélt a környezetemben..

Most újévkor mondtam ki nyugodtan,hogy vegetáriánus vagyok már hivatalosan is..

igen tudom hogy borzasztó egészségtelenül nőttem fel,de ezt nem én választottam,gyakorlatilag a hányinger kerülget a hústól..

Na mind1..

Édesapám meggyőződése szerint beteg vagyok és elkell vinni orvoshoz, nővérem szerint egy tápos selejt lány vagyok,anyám nem mondd semmit.

Lassan 9 éve hogy nem eszem húst,én nem értem hogy miért nem tudnak elfogadni, közel 1 év tizedük volt rá..

Ez..ez miért van?

2016. ápr. 24. 22:34
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:

Ja és annak ellenére hogy 9 éve nem eszek húst egyáltalán nem vagyok vékony

178 cm 65 kg..

2016. ápr. 24. 22:37
 2/12 anonim ***** válasza:
Nálam ugyanez,mindig ezzel jönnek hogy egyek húst,az kell stb,de nem azért nem eszem,mert nem akarok,soha nem is ettem(persze erre nem emlékszem,csak a szüleim mondják meg),volt olyan kisebb koromban hogy azt mondták addig ott kell ülni míg meg nem eszem,de akkor sem ettem,mert egyszerűen undorom tőle...
2016. ápr. 24. 22:49
 3/12 anonim ***** válasza:
*undorodom
2016. ápr. 24. 22:50
 4/12 A kérdező kommentje:
De ezt talán élvezik,vagy én nem tudom mire gondoljak ilyenkor..
2016. ápr. 24. 23:06
 5/12 anonim ***** válasza:
27%

Ne foglalkozz velük, te csinálod jól. Állatokat ölni és húst enni abnormális dolog, szégyen, hogy mennyien büszkék erre a gyalázatos, erőszakos magatartásra.

Már régóta köztudott és a world health organisation, ada is megerősítette, hoy egy jól összeállított vegetáriánus étrend messzemenően egészségesebb, csökkenti a szív-és érrendszeri megbetegedések, rák kockázatát. Innentől kezdve szerintem nincs min vitatkozni.

Légy büszke magadra és állj ki magadért! Aki kötekedik annak momdd meg, hogy az ő hozzáállásuk az abnormális és szállianak le rólad.

2016. ápr. 25. 06:52
 6/12 anonim ***** válasza:
30%
Elavult, tanult dolgaikat szeretnék Rád erőltetni. A húsra nincs szükség, nem beteg vagy selejt Vagy, hanem nagyon értékes ember. Tudod sosem könnyű úttörőnek lenni valahol.
2016. ápr. 25. 11:08
 7/12 anonim ***** válasza:
23%
A családod is csak a destruktívan kritizálók táborába tartozik, olyan emberek akik saját hibáikat mások ócsárlásával akarják palástolni. Elég sokan vagyunk áldozatai a destruktív kritikának, akik kiskorunkban mást sem hallottunk szüleinktől, hogy "milyen semmirekellő vagy", "meglásd semmire nem viszed az életben" meg hasonlók. Az hogy az étkezésed miatt kritizálnak azt csak a kicsinységük és tudatlanságuk bizonyítéka, ereszd el a füled mellett, a lényeg hogy te egy jó, felvilágosult és értékes ember vagy, ne foglalkozz velük. Mint ahogy egy majomnak se lehet elmagyarázni a szorzótáblát, mert szellemileg nincs ott hogy felfogja. Gondolj arra, hogy pár száz éven belül, ha majd felvilágosultabbak lesznek az emberek és majdnem mindenki vega lesz, mert rájönnek hogy a testileg szellemileg egészségesebb emberiség nagyobb érték mint az a profit, amit a húst és a többi műkaja szemetet evő társadalomból profitáló gyógyszeripar termel, és majd akkor arra fognak furán nézni akinek dögöt van gusztusa enni.
2016. ápr. 25. 11:43
 8/12 anonim ***** válasza:
79%

Igen, gyerekként nehéz ezt elfogadtatni.

Felnőttként meg mindenki azt eszik amit akar. Én speciel mindjárt egy sült csirkecombot paradicsommal!

2016. ápr. 25. 12:47
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Részvétem. Nekem nagyon nagy szerencsém volt, anyám onnantól, hogy kijelentettem, hogy nem eszem húst, vega ételeket főzött (addig csak heti 6-szor) :D El voltam kényeztetve, pedig akkor már rég tudtam főzni magam is.

Sajna ez van, vannak toleráns emberek, akik nem szólnak bele a saját életedet igen erősen befolyásoló döntéseidbe, ha nincs rá nagyon alapos okuk s vannak olyanok, akik soha nem fognak megérteni. Azért ez erős, hogy a saját családod ennyi év alatt sem fogadta el a dolgot. Legalább megunhatnák a piszkálódást ennyi év alatt, ritka az ilyen kitartás. Viszont ez alapján ne várd, hogy meg fognak változni. Teljesen érthető az álláspontod, nem csinálsz semmi rosszat, muszáj elviselned őket. Remélhetőleg erősebb ember leszel tőle, az életben sokszor hasznos, ha nem foglalkozol mások véleményével, amikor tudod, hogy jó úton jársz. Attól még elég tragikus, hogy még a családod sem támogat kicsit sem. Ilyeneket én sosem láttam, a távolabbi rokonaim ugyan beszóltak párszor, de pl. a párom családjában húst hússal ettek, s amikor a párom vega lett, akkor elfogadták. Azóta is sokszor kapunk vega ételt, ha megyünk, ez igazából így normális egy szerető szülőtől...

Annyira kár, hogy nem tudunk cserélni egy időre. A párom főzne neked remek vega ételeket, én pedig a családodnál tartanám a tervezett nyervegán hetemet, erősen szénhidrátszegény stílusban. Én élvezném a dolgot, polgárpukkasztani poénos tud lenni.

Sima vega étrendről van szó, könyörgöm, pont olyan, mint a "normál", épp csak hús és zsír nincs benne, mi ebben az extrém vagy furcsa? Jó, én olyan családban nőttem fel, ahol heti egy húsos ebéd volt, nem olyanban, ahol a húst hússal eszik, mert más étel létezéséről nem tudnak, de gondoljunk már bele, mennyi étel van, ami nem húsos... Tudományosan is megnézhetjük, hogy a hús nem monopolizál semmilyen esszenciális tápanyagot. Tapasztalatok? Óriási tömegek vegák és köszönik, jól vannak. Aki ebből nem látja be, hogy nincs gond egy normálisan vega étrenddel (hisz lehet rosszul is csinálni, ahogy minden más étrendet), az elég reménytelen esetnek látszik.

S 9 év alatt nem tűnt fel nekik, hogy nem betegedtél bele a dologba, van energiád meg ilyenek? Nehéz felfognom ezt.

Tényleg sajnállak, rossz környezetben vagy, engem soha senki nem ítélt el. A rokonok is csak évekig remélték, hogy kinövöm, de inkább furcsállták, elítélést nem éreztem.

2016. ápr. 25. 12:59
 10/12 anonim ***** válasza:
Mindenesetre gratulalok a csaladodnak. Ennyi intelligencia sem jutott belejuk higy fel nem fogjak egy eletre megutaltattak veled a hust meg ha nem is ettel volna felnott korodra siman soha nem fogsz enni es egyeb ezekbol a kirohanasokbol adodo serelmet hordozol magadban. Nagy a gyanu hogy hasonloan fogsz gondolkodni csak a masik oldalrol. Remelem nem. Olvass sokat! Es sajnalom hogy ezt kell irjam de soha ne vedd fel amikor ilyeneket mondanak. Max azt valaszolhatod hogy merhetetlenul sajnalod hogy te se tudsz innentol kezdve elnezni nekik dolgokat (amik nekik termeszetes) mert hogy ok sem fogadtak el avagy hogy ennyi lelki serelmet kell miattuk elviselj s ezaltal kevesebb lenni.
2016. ápr. 25. 16:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!