A családom mindig piszkál, hogy milyen hülye vagyok, hogy vegetáriánus vagyok. Hogy érthetném meg velük, hogy ilyesmiről szó sincs?
Én problémaelkerülő típus vagyok inkább, ezért szimpatikus az elintézési módod, hogy inkább egyedül, külön eszel. Vegetáriánusként én is kapok állandóan megjegyzéseket, kritikát egyes emberektől. Nem tudom miért, vannak egyes alakok, akiket ez bosszant, zavar, ingerel. Érdekes, hogy ebben a közegben az a figura, aki ezt leginkább csinálja egy alkesz, aki a legolcsóbb, legrosszabb kajákat eszi, de ha van párszáz forint a kezében rögtön elissza. Jómagam nem vagyok térítő típus, egyáltalán nem hirdetem a vegaságot, mégis baszogatnak miatta.
Neked még nehezebb a helyzeted, hiszen nem is vagy vega, csak problémáid vannak a húsfogyasztással és még így is kapsz érte. Beindulnak az emberekben a zsigeri elutasító reflexek; a családod már ezt a "különcséget" sem tolerálja, ez nagy probléma. Nem értenek meg téged, csak kritizálnak. Nem tudom, hogy lehetne igazából segíteni ezen, de fontos, hogy te úgy étkezzél, ahogy neked jól esik. Ne ingereld, ne vágj vissza haragosan. Kérj megértést, ne harcolj ellenük. Remélem idővel tolerálják az étkezési problémádat. Ha gondjaid továbbra is fennálnának, vagy súlyosbodnának kérj szakorvosi segítséget, lehet, hogy szervi oka van a háttérben!
Sok sikert és türelmet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!