Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Ti hogyan kezdtétek?

Ti hogyan kezdtétek?

Figyelt kérdés
Mostanában nagyon gondolkodom hogy vega legyek. Fokozatosan hagytátok el a húst, vagy egyik napról a másikra?
2016. febr. 26. 21:48
 1/6 anonim ***** válasza:
Én fokozatosan hagytam el, de nálam nem volt egy konkrét elhatározás, mint mondjuk "holnaptól fogyókúrázni fogok" hanem egyszer csak elgondolkodtam ezen-azon, elémkerült néhány cikk, láttam videókat.. és hát megundorodtam és megsajnáltam a levágott állatokat. Így egyre ritkábban vitt rá a lélek, hogy megvegyem, míg végül egy nap még elkészítettem, de már nem bírtam beleenni. Kényszerűen meg nem akartam legyűrni, azóta számítom magam "hivatalosan" vegetáriánusnak. Mielőtt belevágsz, mélyedj el a tápanyagok pótlásában.
2016. febr. 26. 22:10
 2/6 anonim válasza:
Fokozatosan hagyd el! :-) A szervezetednek nem tesz túl jót, ha egyik napról a másikra teljesen elveszít valamit. Arra viszont ügyelj, hogy megfelelően pótold a fehérjéket, és a különböző anyagokat.
2016. febr. 26. 22:12
 3/6 anonim ***** válasza:
Én folyamatosan keresek vegán recepteket, hogyan lehet helyettesíteni, vegán módon elkészíteni ételeket, a fokozatosság híve vagyok.
2016. febr. 27. 01:51
 4/6 anonim ***** válasza:
Nagy húsos voltam, de egy ideje már kevesebbet ettem, anyagi okokból. Aztán elkezdtem utánajárni a dolgoknak, és rájöttem, hogy a vegánság a helyes út. Egy ideig nagyon tiltakoztam ellene, közben folyamatosan tovább tájékozódtam, aztán volt egy pont, amikor azt mondtam, hogy jó, akkor vegán leszek. Onnantól nem vettem otthonra nem vegán cuccot. Egy ideig még ettem, ami már itthon volt, közben odakint vegetáriánus kajákat választottam, aztán néhány hét utántól igyekeztem csak vegán dolgokat enni. Mostanáig fél év telt el, ott tartok, hogy nagyon ritkán, ha "nincs más megoldás" becsúszik valami némileg vega kaja, pl olyan süti, amit tojással kentek le. Ezt is el fogom hagyni, de most még nem állok készen rá.
2016. febr. 27. 09:36
 5/6 anonim ***** válasza:

Radikálisan :D 13 évesen egy nap kijelentettem, hogy nekem nincs szükségem erre a szarra :D

Egyébként előtte is nagyon-nagyon válogatós voltam hús terén, de egyszercsak rádöbbentem, hogy minek megenni, ha nem is nagyon szeretem, nem is éppen etikus, és nem is éppen egészséges.

14 éve ennek.

2016. febr. 27. 12:19
 6/6 anonim ***** válasza:

17 évesen kijelentettem, hogy mostantól nem eszem húst, s nem ettem. Szuper volt.

Addig heti egyszer volt csirke (ki nem állhatom a sovány húsokat) s néha még virsli vagy parízer.

Megjegyzem, abszolút semmi különbséget nem tapasztaltam, a sokkal jobb lelkiállapotot kivéve.

Sok évig vega voltam, majd sok évig havi egyszer ettem húst, persze nem akármilyet, a bolti nem nyerő... Most pedig újra vega vagyok, egy érdekes új okból (ketogénezek és nálam nehezen fér bele a hús, egyszerűbb hagyni, úgyis olyan jól megvagyok nélküle). De a régi okaim is megvannak, nem kicsit fújok a nagyüzemi állattenyésztésre, nem mintha a házi vagy a vadászat maga lenne a tökély... Mivel nincs szükségem húsra, egészen logikusnak tűnik nem enni.

2016. febr. 27. 15:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!