Hány évesen kezdtetek el önállóan sütni, főzni?
akkor anyukám egyedül maradt 3 rakoncátlan gyerekkel, akik közül én voltam a legidősebb,így nekem kellett mindent megtanulnom, gyakorlatilag így négyőnkre, mert anyukám két műszakban dolgozott(vendéglátásban)szóval kiváló tanítómesterem volt. az öcsém fiú volt, a húgom meg kicsi, így én voltam a "rangidős", mindenért felelős
"nagylány"
de az idő mindent megszépít... csak a szépre emlékezem:))
9 éves koromtól szinte bármit megfőzök.
Mivel anyukám regge 4kor elment itthonról dolgozni és csak este 9-kor ért haza, és amúgy sem nagyon tudott főzni, így úgy gondoltam az a jó ha én minnél hamarabb megtanulok.
8 évesen kezdtem el főzögetni.
17 éves koromtól vezetek önnáló háztartást, 18 éves koromtól főzök a családnak.
Én is olyan 9-10 éves koromban. Imádtam sütiket sütni, ilyen egyszerű meggyes piskótát, meg kuglófot, ilyesmiket. Megpróbáltam kekszet is sütni egyik barátnőm segítségével (Witch újságból szedtük a receptet:))) hát.. a végére a konyha olyan volt, mint egy csatatér:D De azért tök jó lett és sikerült kitakarítani:D
Anyum sokszor este 10-ig dolgozik, szóval sokat szoktam főzni magamra:) Most vagyok 17.
sohase kellett.
De olyan 10éveskoromtól főzök, sütök. Kikerestem érdekes recepteket és megcsináltam
Régen ez a "kellett" szó nagy úr volt.viszont megtanított bennünket az élet minden területén a túlélési praktikákra.
főzni, sütni, mosni, takarítani, akkoriban egy kislánynak is muszáj volt.
most csak örömmel olvasom az olyan kommenteket, hogy saját maguktól, kedvtelésből, kíváncsiságból ragadnak fakanalat, kötnek kötényt maguk elé.
/ a sors iróniája, hogy a saját lányomat nem tanítottam meg főzni, mert mindig a saját példám volt előttem, hogy nekem muszáj volt.ha akart is segíteni, mindig elküldtem, hogy te csak játsszál, tanulj, majd én megcsinálom.
igaz, mérnök/doktor lett belőle, de egy borsófőzeléket sem tud megcsinálni....:((/ mindez az én hibám, remélem
neki is eljön az a korszaka, hogy a családért mindent..
bocs, hogy egy kicsit így megnyíltam....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!