Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Mivel tudnám pótolni a húst,...

Mivel tudnám pótolni a húst, ha vegetáriánus leszek?

Figyelt kérdés
Már régóta tervezem, hogy vegetáriánus szeretnék lenni, sikerült sorra le is mondanom mindenféle húsokról, ma már csak csirkét eszem. Azonban ezt az utolsó lépést nem tudom meghozni, mert abból - sajnos - nagyon sokat eszem, viszont a zöldségféléket nem nagyon szeretem, így nem tudom mivel tudnám pótolni. Van valami vegetáriánus étel, ami hasonlít a húshoz? (Bocsánat, ha túl bugyuta a kérdésem.) Tudtok ajánlani oldalakat, ahol sokféle vegetáriánus étel található?

2015. okt. 16. 21:46
1 2
 11/16 _Harry Potter_ válasza:
Elnézést hülyeséget írtam, így reggel fél hétkor :D. A 7-esnek van igaza, nem a húst kell pótolni, hanem a szükséges tápanyagokat kell a szervezetbe juttatni.
2015. okt. 18. 06:21
 12/16 anonim ***** válasza:

Én is amondó vagyok, hogy nem érdemes húspótlékokkal szenvedni, inkább olyan ételeket lenne érdemes keresned, amiből alapvetően nem hiányzik neked a hús.

Hátha segít, nekem három olyan vega kajám van, amit a legmegrögzöttebb húsevő is jó étvággyal eszik és fel se tűnik neki a hús hiánya:

- chilis bab (Steiner Kristóf receptje alapján, de kamuhús helyett csicseriborsóval)

- vöröslencsés muszaka (lásd rita konyhája)

- hamis gulyás: csipetkével és ajvárral (az ad neki egy kis füstös-pikáns ízt)

Juteszembe, a csicseriborsó mellett kipróbálhatnád még a vöröslencsét is. Persze ez sem egy marhasteak, de nagyon gyorsan készen van és tartalmas. Az íze jelentősen eltér az átlag barna/zöld lencsétől, szóval ha azt nem szereted, az még nem garancia arra, hogy ezt sem fogod szeretni :) Ha lusta vagyok értelmesebbet kitalálni, hamis bolognaihoz szoktam felhasználni (általábann ricottagombóchoz), de tejszínes vöröslencsés tésztának is nagyon szeretem (nők lapja café-s recept).

Ha gagyogsz angolul a [link] oldalt tudom még ajánlani. Nem csak jó receptjei és ötletei vannak, de receptválogatásai is, ahol más vega receptoldalakat is megoszt.

2015. okt. 18. 09:53
 13/16 anonim ***** válasza:

Én most "mindenevő vagyok", tehát eszek húst is, de mikor vegetáriánus voltam ( nem vegán ), akkor rengeteg tojásos lecsót ettem, akkor rántott zöldségeket, ahol lakom van egy jó kis önkiszolgáló étterem, és lehetett válogatni, a rántott sajton keresztül, a rántott padlizsán stb. mellé köretnek rizs, vagy pároltzöldség. Még mostanában is gyakran eszek ilyesmit.

Akkor nagyszerűnek találom a reggelire/vacsorára a vajas kenyér, plusz valamilyen zöldség rá.

Szóval pótolni nem kell a húst, az egy rossz koncepció, ha eldöntöm, hogy nem eszek többet, mondjuk banánt, akkor nem eszek banánt többet, hanem eszek inkább almát, meg barackot, remélem érted kérdező!

2015. okt. 18. 12:25
 14/16 anonim ***** válasza:

Szia!

Sok választ kaptál, de leírom az enyémet is, hátha van benne egy kis plusz infó. Én nem vagyok vegetáriánus, de a férjem az (tejet, tojást eszik).

Mint feleség, igyekszem figyelni, hogy a férjem is minden tápanyaghoz megfelelő mennyiségben hozzájusson, elég rostot és vitamint egyen. A főtt ételekhez használt hús helyett egy csomó mindent lehet használni: tojást, szóját (sokféle alakban, van szójakocka, szójagranulátum, szójaliszt, szójavirsli, tofu többféle ízesítésben), búzafehérjét (=glutén, ez a szejtán alapja, ha jól tudom), gombát, esetleg zöldségeket (pl. zöldségfasírtban). Ami macerásabb, az a felvágottak kiváltása. Lehet venni mindenféle növényi alapú felvágottat, de ezeknek szerintem mindnek egyforma íze van. Szerencsére a férjemet nem zavarja, de én nem szívesen ennék ilyet nagy mennyiségben.

2015. okt. 20. 20:23
 15/16 anonim ***** válasza:
Szoja, babfelek, borso, lencse, csicseri stb. Rengeteg vegan felvagott, huskrem, stb. letezik, ami a kezdöknek nagy segitseg.
2017. ápr. 11. 08:15
 16/16 anonim ***** válasza:
Tofubol tudsz "rantott hust" csinalni, rantottat, pörköltet, es a turot is helyettesitheted ezzel, tejföl meg joghurt helyett szoja joghurt pl.
2017. ápr. 11. 08:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!