Akinek már volt vashiánya a vegetáriánus étkezés miatt, hogy tudta pótolni az ásványianyag-veszteséget?
de hát mért nem eszel vastartalmú dolgokat, mint a cékla,
jaj hirtelen nem jut eszembe más.
Jó pár éve nekem is volt vashiányom, nm vaok vega pedig az orvos ezt írta fel: Ferrograd folic ja és párszor mennem kellett vérvizsgálatra..
Vas tartalmú életlek: vörös húsok, spenót, máj, lencse, petrezselyem, tojássárgája, kakaó, mandula, mogyoró.
Pezsgőtabletta: vas +c
Üdv, a helyzet az, hogy a vegetáriánus étkezéshez kéne egy leheletnyi szaktudás és tudományos kíváncsiságérzet.
Komolyabb bajod is lehet a vashiánynál, ha nem táplálkozol megfelelően. Egy mindenevő étrenddel sokkal könnyebb kiküszöbölni az ilyen gondokat, de vegetáriánusként sem lehetetlen, vagy kifejezetten nehéz.
Gyerekkorban és terhesség alatt SEMMIKÉPPEN(!) ne élj vegetáriánus életet, mert a magzat / gyerek fejlődésében nagyon könnyen gondot okozhat egy hiányos étrend.
A vegetáriánus étrendet élő embereknek valamennyivel több vasra van szüksége, lévén hogy bizonyos okok miatt a növényi eredetű vasat a szervezet kevésbé abszorbálja, mint az állati eredetű vasat.
Léteznek továbbá olyan tápanyagok amik elősegítik és olyanok amik blokkolják a vas felszívódását.
Elősegíti például a C vitamin és húsok.
Nehezíti például calcium, magnézium, cink (ez nem jelenti azt, hogy Ca, Mg, Zn tartalmú ételeket hanyagolhatod, hiszen ezek a tápanyagok is rendkívül fontosak!).
Maracuja, datoja, eperfa, kelbimbó, borsó, krumpli, tök, spenót, zab, tökmag, búza, napraforgómag, mandula csak hogy néhányat említsek a jobb növényi vasforrások közül.
Én nem vagyok vegetariánus és nem volt még vashiányom, de ha neked ilyen problémád van, akkor javaslom, hogy SPIRULINA tablettát szedj!!!
Ez egy fantasztikus táplálékkiegészítő tabletta, amiben rendkívül magas a vastartalom (10g spirulina porban annyi vas van, mely megfelel 450g sóskának vagy 320g májnak), emellett a sárgarépánál 10-szer magasabb béta-karotin tartalommal rendelkezik, 1 g spirulina (2 db tabletta) tápértéke megfelel 1 kg zöldségnek...
A spirulinából szervezetünk minden alkalommal azt veszi fel és hasznosítja, amire épp szüksége van - különösen érvényes ez fokozott teljesítmény-kényszer, sport-megterhelés, fogyókúra, stressz, esetleg várandósság esetén. (Tehát nem lehet túladagolni pl. a vasat, mert csak annyi szívódik fel a Spirulinából a szervezetben, amennyire épp szükség van!)
A Spirulina tabletta minden olyan fontos anyagot pótol a szervezetedben, amire szükséged van!!!
Emellett méregtelenít is, immunerősítő hatása is van...
Mi már évek óta szedjünk a családommal (napi 2x 2db tabletta), emellé még C-vitamint (lassú felszívódású 1000mg-os) is...
Én itt szoktam venni a Spirulinát, itt részletes leírást találsz róla :
Utóbbi termékben talán van vas talán nincs. A lényeg, hogy egy rakat marhaságot belehánytak a leírásába, plusz a tény, hogy egy "natural shop beauty" nevű oldalról származik piros zászlót lóbál.
Attól, hogy valami természetes egyátalán nem jelenti azt, hogy egészséges vagy jótékony hatású. Scam-szagot érzek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!