Vegetáriánus étrend mellett mire kell odafigyelni? Mik azok a tápanyagok, amiket pótolni kell a hús elhagyása miatt? Hogyan lehet?
A fehérje, omega 3-6-9 és vasbevieteledre érdemes odafigyelni.
Fehérjék: a tejtermékekben és a tojásban ugyanolyan, sőt nagyobb mennyiségben találhatóak, mint a húsokban, ezeket érdemes naponta fogyasztani!
Vas: szintén pl. tojás, de a spenót és az egyéb sötétzöld leves zöldségek is jó források, valamint az alga is.
Omega 3-6-9: csíráztatott magvak vagy alga a megfelelő szintén.
Az algától nem kell megijedni, keleti boltokban lehet kapható, nagyon finom salátát, levest, ételeket lehet belőle készíteni, sós, kellemes ízű :)
Én vettem lenmagot, ledaráltam (ez fontos), elraktam egy üvegbe, nos ha éppen valami olyat eszek amibe el tud veszni, akkor teszek belőle. :) Volt egy időszak amikor csak úgy naponta egy kiskanállal ettem belőle :D Amúgy tudnod kell hogy ha a gabonát hüvelyessel párosítod akkor teljesértékű fehérjét kapsz. Ez nem bonyolult. Köretnek mindig általában krumpli vagy rizs van ugye... Ehhez lehet bármi, ami kiegészíti. Én imádom a BABOS RIZST, ez a kedvencem, biztos vagyok benne hogy akkora fehérjebomba hogy túl sok is :D (rizs, bab, répa, kukorica, cukorborsó, metélőhagyma, paradicsom, paprika, van benne MINDEN ^^) Ezzel úgy meglakok hogy csak na...:D és egyszerű az elkészítése.
Régóta vagyok vega, nem vagyok vashiányos, de ha az lennék akkor talán algakészítményt szednék.
omega 3 az a lenmagcsírába van sok
linom néven pl dm is lehet kapni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!