14 éves vagyok, és vegán szeretnék lenni. Hogy mondjam el a szüleimnek, és hogy kezdjek hozzá?
Én is 14 éves vagyok. 5 hónapja vagyok vegán. Ugyanazt avideót néztem meg, mint te. Nekem a videó megnézése után nem az volt a legnagyobb bajom, hogy a nagymamám nem fog külön főzni nekem. (Megjegyzem a mai napig nem főz, lázad ellenem, mint egy kamasz, húst hússal csinál mindig ebédre. Én meg csak mosolygok és eszem az almámat. ) Konkrétan napokig nem volt étvágyam a videó miatt, annyira elszörnyedtem. Ja, és aki azt mondja, hogy nem fogja bírni, Marhaság. Tapasztalatból mondom. Az én egészségem tökéletes. Nem egy vegán embert ismerek, akinek szintén.
(Persze nem azokról beszélek aki nem eszik semmit, konkrétan.)
A szüleidre rátérve. Egyáltalán ne aggódj miatta. Az én szüleim, ha lehetne mindig húst ennének, ja várj, azt is csinálják. Amikor közöltem velük, hogy én nem fogok enni semmi állati eredetű ételt, kiröhögtek. Szó szerint a képembe röhögtek, és lehülyéztek. Az első 5 hétben a család lázadt ellenem, anyám már a képembe vágta többször, hogy ő nem fog venni vegán kajákat, mert drága. Kétségbe voltak esve, hogy így maradok. Annyira akarták, hogy egyek húst. Azt hitték, hogy ez is egy pár napos hóbort, de amikor már 3 hónapja csináltam rámhagyták.
A lényeg a lényeg. Ha eldöntötted, hogy te vegán leszel, esetleg vegetáriánus (ennek is több fajtája van), akkor semmi és senki ne tántorítson vissza téged. Ha a képedbe üvöltenek, hogy edd meg, te mondj nemet. Nem az ő életük, hanem a tied. Remélem tudtam segíteni. :)
De te hogy tudsz vegán lenni úgy, hogy a szüleid nem engedték meg? Én nem tudok főzni, iskolaidőben időm sem lenne rá, fogalmam sincs, hogy mennyire drágák az alapanyagok, és nem kényszeríthetem rá a nagymamámra, hogy főzzön nekem külön vegán kaját. Te hogy oldottad meg ezt?
Én utána jártam, hogy melyek a legegyszerűbben elkészíthető finom vegán kaják. Rengeteg magyar blog van, meg is lepődtem mennyi. Addig, addig főzőcskéztem, hogy már magamnak csináltam a kajákat, és néha a családomnak is, és ízlett nekik. Szóval szerintem olvass utána, mindent megtalálsz részletesen... :)
A nagymamámat én sem kényszerítettem soha semmire, egyszerűen elrendezi annyival, hogy Isten erre teremtette az állatokat.
"Nem az ő életük, hanem a tied. Remélem tudtam segíteni. :)"
12-es kislány!
Valóban nem az ő életük, "csak" a gyerekükről van szó. Bármily hihetetlen, a legtöbb szülő nem "lázad mint egy kamasz" ( :D :D) a gyereke ellen, hanem pusztán félti, és a legjobbat akarja neki. Ha pedig a gyereke a rossz táplálkozási szokások miatt megbetegedik, akkor a szülőt fogják felelősségre vonni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!