Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Hogy kezdjem el a vegán...

Hogy kezdjem el a vegán életmódot?

Figyelt kérdés
15 éves vagyok, és vegán szeretnék lenni. Nem divatból, sokat utánaolvastam a témának, sok videót megnéztem ezzel kapcsolatban. Viszont nem igazán tudom, hogy hogy kezdjek hozzá, milyen ételeket készítsek el először, és hogy mik azok a dolgok, amikre kezdő vegánként figyelnem kell, kell-e szednem valamilyen vitamint, stb. Tudnátok írni néhány dolgot, hogy mire fontos odafigyelni kezdő vegánként?

2015. aug. 5. 16:10
 1/5 anonim ***** válasza:

Ez egy elég jó weblap, szerintem olvasd egyszer végig, nagyon lelkesítő.

[link]

Ezen oldal fórumának is van vegán részlege, szerintem ezek az oldalak jobban tájékoztatnak a témáról mint bárki innen a GYAK-ról.

[link]

Vitamint ne szedj külön, eleve aki sokféle gyümölcsöt eszik nincs vitaminhiánya, meg ezek a mesterséges tabletták károsítják a méregtelenítő szerveket, vesét/májat, úgy h felejtős, nem ér annyit.

2015. aug. 5. 16:37
 2/5 anonim ***** válasza:

Először is legyél támogatva a szüleid által, mert jó alapanyagokból érdemes házat építeni!

A receptekről annyit, az interneten rengeteg van belőlük, vegán/vegetáriánus témában.

Amire oda kell figyelned, főleg neked, mert még fiatal vagy:

-Sok vasban gazdag ételt fogyassz és sok C-Vitaminban gazdag ételt mellé, mivel a C-Vitamin serkenti a vas felszívódását és a növényekben lévő vas kevésbé jól hasznosul, mint a húsokban/belsőségeben.

-B12 Vitamin miatt szedj étrendkiegészítőt ( mondjuk B komplex ), mivel a növényekből ezt az egy vitamint nem lehet bevinni sehogy sem.

-Figyelj, hogy az összes esszenciális aminosavat bevidd, vagyis fehérjét egyél eleget, de mivel a növények ( kivéve a szójabab ), nem tartalmazza az összes aminosav láncot, ezért megfelelő arányban fogyassz hüvelyeseket és gabonaféléket ( 50-50% mondjuk ).

És ami a legfontosabb változatosan táplálkozz ebben a formában is.

2015. aug. 5. 16:40
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. :)

[link]

Szerintetek jó lenne, ha ezzel a 30 napos programmal kezdeném, és mindig azokat enném, amiket megadnak? Szerintem ez jobb megoldás, mintha csak úgy magamnak keresgélnék recepteket, mert gondolom ebben a programban olyan ételeket írnak, amikkel biztos minden tápanyagot be tudok juttatni a szervezetembe, ami szükséges, szóval ez biztonságosabb, nem?

2015. aug. 5. 20:36
 4/5 anonim ***** válasza:

ha sokat olvastál, komolyan gondolod, és készülsz rá, ne erőltess semmit, egyeztess a szüleiddel, bízzunk, benne, támogatnak.

B12 elvileg tényleg nincs növényekben, azt szedjél, 4-5 év teljes vegánság után jön csak elő a hiánya, de az durva.

2015. aug. 5. 21:28
 5/5 anonim ***** válasza:

Szerintem próbáld ki nyugodtan ha elszánt vagy, veszteni nem fogsz vele, aki összeállította az étrendet bizonyára odafigyelt a szükséges tápanyagokra - aztán majd érzed úgy is hogy ez megfelelő-e számodra.

Én sajnos "csak" vegetáriánus vagyok, de célom h egyszer végleg átváltsak a lehetőleg nyers vegán étrendre, tetszik hogy akik úgy élnek, mind nagyon jó közérzetről számol be, ami logikus, hiszen nem fárasszák a szervezetüket halott (főtt) étellel, meg ilyen mesterséges kemikáliákkal (tartósítók, ételszínezékek). Azért én is sok gyümit meg zöldséget eszek abba a formába ahogy a természet megalkotta nekünk. Elvégre a természetbe minden élőlény a természetes állapotában fogyassza a táplálékot, csak az ember főzi szét...

2015. aug. 5. 21:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!