Ki szeretném próbálni a vegetariánus életmódot. Hogyan kezdjek hozzá? Mi az ami legyen otthon? Olcsóbban jövök ki? Könyveket, videókat tudtok ajánlani? Minden érdekel, különösképp kidolgozott étrendek, tanácsok!
Keress olyan ételeket, amik jól pótolják a húst, egyél sok egészséges vegakaját, és ha minden oké nem lehetnek hiánybetegségeid, hiszen a húst hejettesíted valamivel.
Tehát először mindenképpen nézz utánna, hogy miből mennyit kell enni, hogy egészséges maradj, mert a zöldségek gyümölcsök laktatóak kis mennyiségben is, ezért gyakrabban kell enned belőlük elegendő mennyiséget.
Nem tudom miért akarod elkezdeni, de ezt nem lehet csak úgy, bármikor elkezdeni, mert ha egyik pillanatról a másikra, nem biztos hogy hozzá tudsz szokni, és bajok lehetnek
Miért akarsz vegetáriánus lenni? Ha cigizel, nem hiszem hogy egészségügyi megfontolásból, ha pedig halat akarsz enni, akkor nem az állatok szeretete miatt.
Én 12 éve vagyok vegetáriánus (lakto-ovo) és semilyen hiánybetegségem nincs. Az a fontos, hogy figyelj a megfelelő fehérje bevitelre (hüvelyesek pl, tojás, tejtermékek) Nézz utána, hogy mennyi az optimális napi fehérjebevitel, és aszerint tervezd meg az étrended. A húst szejtánnal pótolhatod, ha nem akarsz szóját enni, de sok más alapanyagból lehet olyan ételeket főzni, amit eredetileg hússal készítenek (pl tojásfasírt, karfiolpörkölt). Én még fehérjeturmixal szoktam kiegészíteni az étrendem, akkor különösen fontos, ha sportolsz is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!