Szeretnék spanyolt tanulni, abszolút kezdő szintről, tanácsok? ( fontosabb olvass lejjebb)
szerintem is a Pons jó ehhez.
Meg Teach Yourself Spanish. Utána már tudsz továbbhaladni pl a Gente-vel vagy Colores-szel.
Addig is, amíg ezt eldöntöd, hogy milyen nyelvkönyvből akarsz tanulni, itt van egy oldal, ahol az alapvető szavakat, kifejezéseket megtalálod.
Meg is tudod hallgatni a kiejtést, ha rákattintasz a szövegre, vagy a képre.
Kicsit lassú a betöltés, meg kell várni, míg egy oldal teljesen betölt.
20 éve volt a tévében a Telespañol című nyelvlecke sorozat, aminek kb. a fele megvan divx-ben, bár csak fekete-fehérben. Nem tudom, hova töltsem fel, mert állítólag nem szabad ilyet feltölteni.
Király Rudolfnak van egy régi fajta spanyol nyelvkönyve, nagyon részletesen elmagyarázza a nyelvtant is leckéről leckére, bár kicsit elavult, ami pl. az igeidők elnevezésében látszik meg.
De egy modernebb nyelvkönyv is van, kapásból nem tudom a címét, kb. 2000-ben tanultam belőle, akkor új volt, ez is elmagyarázza a nyelvtant. Ha nagyon érdekel, megkereshetem.
Közben megtaláltam a könyvet: Nagy Erika - Seres Krisztina - Adela Milán Vera: Spanyol nyelvkönyv I., Nemzeti Tankönyvkiadó, Budapest, 1998. De nem tudom, mostanában lehet-e kapni. És a Király Rudolf-féle könyv is leginkább antikváriumokban kapható meg, szóval könyvesboltban nem érdemes keresni.
A Nagy Erika-féle könyvhöz van hanganyag is (bár nekem nincs meg), a Király Rudolf-féle könyvhöz nincs hanganyag. (Ha az előbbi könyvhöz valakinek megvan a hanganyag, megköszönném, ha elküldené esetleg... )
Nyelvtanárként a Colorest tudom neked javasolni. Nagyon jó magyar magyarázatok vannak a könyvben, és a munkafüzetben rendesen begyakoroltatja. Az első kötet az alapfokra épül, a második és a harmadik pedig a középfokra. Viszonylag aktuálisak a szövegek, nem kell régen nem használatos szavakat tanulni.
Illetve azért nem árt, ha "beszerzel" egy spanyolul tudó ismerőst, mert biztosan akad majd kérdésed - bármiből is tanulj-, hacsak nem tanultál már másik újlatin nyelvet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!