Van olyan gyümölcs, amit nem szerettek?
A bodza annak számít? :) Oké, gyümölcs, de nem olyan normális, embernek való, max. feldolgozva, de úgy sem bírom.
Amit még nem szeretek, az a füge és az avokádó (pedig az passzolna leginkább az étrendembe, tápanyagtartalma se rossz). Megeszem őket, ha kell, de ennyi.
Biztos van egzotikus, ami annyira nem jön be, valamint pl. almából is vannak fajták, amiket nem szeretek, de még ez sem egyértelmű, mert nem mindegy, hol, hogyan termelték (pl. az idarednek mellékíze van számomra és ki nem állhatom, de ettem már jót is, nem boltból. a többi fajtát szeretni szoktam)...
De alapvetően nagyon-nagyon szeretem szinte az összes gyümölcsöt, ahogy a zöldségeket is.
Akkor írok a lekvárokról is.
Sárgabarack, meggy, eper, szilva s főleg a som, ezeket szeretem (ha jól vannak készítve s lehetőleg cukor nélkül. a sárgabarack mondjuk elbír valamennyit, a mi gyümölcsünk nyersen finom és édes, befőttnek savas, azt használjuk lekvárnak, mert puha, nem strapáljuk magunkat a főzögetéssel, így is remek), a többit nem. Nem mintha nagy gyakorlatom lenne a többi fogyasztásában, de nem hinném, hogy szeretném őket.
A vegyeseket és az őszibarackot tuti nem eszem meg lekvárként (darabos, zselés jamként még elmenne, de olyan nem jön szembe, én pedig nem csinálok, befőttet sem teszek el ősziből), pedig az őszibarackot nyersen nagyon szeretem.
Lehetőleg kerülöm a hőkezelt gyümölcsök fogyasztását, de ennek köze nincs ahhoz, hogy a lekvárok némelyike finom számomra.
Pálinkából is jó a meggy és a barack, ezek a kedvenceim. A többi csak úgy van, semmi különös.
Aha megvan. A lekvárt sehogyse szeretem, semmilyet.
Koszi a válaszokat
Én nem vok vega. De a papayat nem nagyon szeretem. Egyszer egy kifejezetten rosszba haraptam bele és ki is köptem. Sztem túlérett volt. De ha kevésbé érett is elég ellenszenves íze van.
Egyszer ettem egy nagyon különleges gyümölcsöt. Nagyon erős és csodás illata volt. A szobát belengte egy apró gyümölcs illata. De az íze annak sem volt kellemes. De azt az illatot sosem felejtem.
Illetve vannak olyan gyümölcsök, amik alapvetően ehetők, de nem fogyasztjuk őket, nyilvánvaló okokból. Gyanítom, hogy azokat sem szeretem.
Én alapvetően minden gyümölcsöt imádok, csak almából van olyan fajta, amitől hányingerem lesz, és a meggyet sem eszem meg, de nem az íze miatt, hanem azért mert többször is ettem véletlen kukacos meggyet amitől egy kicsit megundorodtam :D A sárgadinnye sem tartozik a kedvenceim közé, de azért megeszem.
A kedvenc gyümölcsöm pedig a banán, azt imádom :) és még nagyon szeretem az összes citrusfélét, a narancsot, a grapefruitot, a citromot, a limeot, a pomelot is nagyon :) és az áfonyát, málnát, görögdinnyét, barackot stb. :) szóval szinte minden gyümölcsöt szeretek, és a zöldségeket is :)
Amit egyáltalán nem szeretek: banán, ananász, sárgadinnye, körte, papaya, maracuja, grapefruit
Almából csak a zöldet eszem meg, de azt is csak akkor amikor savanyú, narancsból is a savanykásabbat eszem.
Ami bármikor jöhet: piros ribizli, áfonya, szeder, málna, cseresznye, meggy, görögdinnye, kókusz, mangó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!