Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Van aki szereti a húst, de...

Van aki szereti a húst, de ennek ellenére vegetarianus lett?

Figyelt kérdés
A legtöbb ember betegség vagy szimpla undor miatt választotta ezt az életmódot és kíváncsi vagyok hányan vannak akik szimpla elvből utasítják vissza a húst annak ellenére, hogy pl szeretik az izét.
2015. júl. 28. 17:54
1 2 3
 11/26 anonim válasza:
95%
Én mindig is szerettem, de egyszer csak már úgy éreztem, hogy ez kegyetlenség. Előtte is alig ettem. Az íze hiányzik, de nem tudnám a számba venni. Szóval, igen, van. :)🙋
2015. júl. 29. 10:36
 12/26 anonim ***** válasza:
0%

Vannak szabadon elo allatok (vadallatok), letezik hobby allattartas (kutya, macska, madar, teknos ... stb) es vegul vannak a haszonallatok.

Haszonallatokat gondozni, etetni, normal korulmenyek kozott tartani es ha baj van, akkor pedig gyogyitani kell. Ezek a dolgok sok energiaba, munkaba es penzbe kerulnek. Ha az ember nem szerezne vissza a befektetett dolgait az allat feldolgozasabol, akkor semmi ertelme nem lenne, senki nem is csinalna ... mi meg mehetnenk vissza a "barlang" korszakba.

Magyaran mondva a vegetarianusok kicsesznek azokkal az emberekkel, akik az egesz eletuket arra aldozzak, hogy ne kelljen mar a mammutokat lebunkozni, hanem mindenkinek jusson normalis etel az asztalara.

2015. júl. 29. 10:42
 13/26 anonim ***** válasza:
38%

Az igazi novenyevok akkor sem esznek hust ha mar az ehhalal kuszoben allnak (szarvasmarha, lo ... stb).

Egy vegetarianus embernek ha csak hust adsz, egy darabig ellenkezik ... kesobb viszont eldobja az elveit es az ehhalal kuszoben megenne a hust.

Szerintem ezert nincs vegetarianus ember, csak maximum a hovatartozas vegett magara eroltet valamit, de nem halna meg az elveiert.

2015. júl. 29. 10:56
 14/26 anonim ***** válasza:
0%
A husevo keresztenyeknek legjelentosebb unnepe a Husvet. Ezek szerint nem Istentol elrugaszkodott tett a hus evese. Vegetarianusoknak milyen hasonlo unnepuk van es egy kereszteny vega mit csinal Husvetkor?
2015. júl. 29. 11:06
 15/26 anonim ***** válasza:
16%

Haszonallat nem fordul elo a termeszetben, a haszonallat nem is tudna magatol megelni a termeszetben. A haszonallat valojaban nem is elne, ha az ember nem alkotta volna meg, ha nem tenyesztene, ha nem nemesitene a fajtat. A haszonallat "eletenek" csak akkor van ertelme, ha szorostul-borostol feldolgozzak es ezzel az emberiseg hasznara van.

Vegetarianusoknak is jo lenne mar felfogni, hogy a haszonalat egy termek, semmilyen elete nincsen, tehat a leolesevel nem meggyilkoljuk, hanem feldolgozzuk.

Vagy milyen elete is van egy csirkenek a ketrecben? De klassz elete van a sertesnek! Micsoda irigylesre melto elete van egy tenyesztett halnak a medenceben?!.

2015. júl. 29. 11:28
 16/26 anonim ***** válasza:
96%
Én szerettem, és úgy neveltek, hogy húst kell enni, és ezért sajnos le kell őket vágni, de mindig igyekeztük őket a legjobban tartani. Viszont mindig nagyon sajnáltam őket, minden evésnél eszembe jutott, hogy ez egy élőlény. Aztán később megtudtam, hogy hús nélkül is lehet élni, és azóta egyáltalán nem eszem. Vegán vagyok, szóval igyekszem minden állati eredetűt kerülni.
2015. júl. 29. 11:58
 17/26 anonim ***** válasza:
96%

Dehogy csesznek ki másokkal a vegák... Inkább jó, hogy jóval kevesebb földterület és energia kell az ételükhöz, kisebb ökolábnyom... Főleg a vegánok esetében, akiknél konzisztensebb is a dolog, hisz a vegák zöme ugyanúgy támogatja a nagyüzemi állattartást.

Ja, ketrecben vegetálni nem élet. Pont ez zavar engem, ezért tartom erkölcsi okokból talán valamivel jobbnak a rendesen tartott állat húsának evését, mint a rosszul tartott tehén tejéből készített sajt fogyasztását... S ha az állat nem létezne, az is jobb lenne, mint a szenvedéssel teli élet.

2015. júl. 29. 15:52
 18/26 anonim ***** válasza:
100%

Én 29 éves vagyok, a párom hatására lettem vegetáriánus, bár ő csak egy plusz segítség volt ennek megvalósításához, mert előtte sem ettem sok húst, sosem rajongtam érte annyira, hogy minden nap megegyem. Egy ismerősöm évekkel ezelőtt rákos lett, és több sugárkezelés, kemó után egy természetgyógyász tanácsolta neki, hogy hagyja el a húst az étrendjéből, beleértve a halat is. Meggyógyult rövid időn belül, azóta is él, egészséges.

Párom amúgy 10 éve -tehát 22 éves kora óta nem eszik húst. Sosem beteg, mindig jó a közérzete. Én csak 3 hónapja nem eszem húst, de elmúltak a pattanásaim, szebb lett a bőröm. :)

29N

2015. júl. 30. 15:41
 19/26 anonim ***** válasza:

A 60 %-os amúgy teljesen őrült, hogy magával társalog?

Ráadásul ennyi hülyeséget összehordani. Mi a fenének kellene mindenkinek bőrcipő, bőrdzseki, bőröv? Nekem egy darab sincs. És a gyógyszerekből csak a zselés kapszulákban van állati eredetű dolog, a többiben nincs... Ez az ember komolyan nem teljesen ép.

2015. júl. 30. 19:06
 20/26 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon szeretem a hús ízét. Hmm, a jó kis steak meg a grillcsirke, nyami :D

Mégsem eszem húst, most már 7 éve.

Volt egy év húsevő időszakom, amikor egyetemre kerültem, lett egy kis problémám is, amire az orvosom azt mondta, hogy kezdjek megint húst enni.

Szót fogadtam, de a problémám (attól) nem oldódott meg, és nem is éreztem jól magam. Belassultam, minden hústartalmú étel elfogyasztása után úgy éreztem, hogy teljesen tele vagyok, lelassult az emésztésem, lustább lettem. Kb. 1 év után megint elhagytam a húst, azóta sokkal jobban érzem magam.

Szóval egészségügyi okai is vannak, hogy nem eszek húst. Ebbe az is tartozik, hogy ncbi-n és más kutatási eredményeket publikáló oldalakon elég sok olyan kutatásról olvastam, ami a folyamatos húsevést és a rostszegény táplálkozást összefüggésbe hozta (például) a vastagbélrák kialakulásával. Egy szó, mint száz, nekem inkább nem kell, és nem is hiányzik.

De amiért 16 évesen elhagytam a húsevést, az inkább ideológiai ok volt. Nem akarok magam után nagyobb ökológiai lábnyomot hagyni, mint amekkora szükséges. Avagy jobb érzés úgy léteznem, hogy legminimálisabbra redukálom le az általam történt erőszakos tevékenységek számát :D

Ez ma már kisebb szerepet játszik, de játszik.

Azóta hozzájött az is, hogy totálisan szürreálisnak találom a mai fogyasztói társadalom fennállását, és ezt az egész westlife életstílust.

Apró ketrecekben tartanak annyi állatot, hogy lépni sincs helyük, tömik őket gyógyszerekkel, mi több, kannibált csinálnak belőlük (a csirkéket olyan tápokon nevelik, amelyek csirkeproteint tartalmaznak). Napfényt és természetet nem is látnak. Mivel egyre nehezebben tudja fedezni a kínálat a keresletet, vízzel meg minden sz*rral pumpálják őket, hogy nagyobbak legyenek. (Anyu a múltkor sütött csirkemellet, nyersen basszus majdnem nagyobb volt, mint az enyém, sütés után meg összement negyedére.)

Szóval az ipari állattartást sem támogatom.

Ha lehetséges lenne, hogy mindenki olyan húshoz (és tejtermékhez stb) jusson, ami ökológiai állattartásból származik, akkor nem lenne gondom.

De ez, hogy az emberek egyre többet zabálnak, és csak kapkodják le a polcokról meg a hentespultból kiloszámra a kitudjahonnanjött húsokat, a ketreces tartásból származó tojásokat... Ettől rosszul vagyok. És bár néha nagyon kevés választ el attól, hogy megkóstoljam azokat a guszta húsos kajákat, amiket a körülöttem élő húsevők esznek, nem visz rá a lélek, mert mindig beugranak ezek a gondolatok és képek.

ha megnézed ezt a videót, megérted, hogy mire gondolok:

https://www.youtube.com/watch?v=k56NBsZXjr8

(Amúgy ajánlom mindenkinek a teljes filmet, gyönyörű összességében:)

23/L

2015. júl. 31. 17:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!