Van aki szereti a húst, de ennek ellenére vegetarianus lett?
pedig sok ilyen van főpleg aki az állatokat akarja védeni meg stb.
és előző ,rossz példa.
Van egy ilyen ismerősöm, ő azért lett vega mert érdeklődik az egészséges életmód iránt, és a végső döntést azért hozta meg, mert megtudta, hogy a példaképe is vegetáriánus, erre fel úgy gondolta, ő is kipróbálja.
Szereti a hús ízét, sok utánzatot fogyaszt pl. vega szalámi és társai.
Van ilyen :)
Sok évig voltam vega és lehet, hogy most is az vagyok, csak még nem tudok róla, mert még csak egy hónap telt el s így még nem nevezhetem annak, egy hónap rengetegszer eltelt 2 húsevés közt az elmúlt évtizedekben.
Nagyon szeretem a jóféle házi disznótorost és a lazacot. 1-2 még ehető, de pl. csirkét eszembe sem jutna enni, csak és kizárólag a legkedvesebb rokonaimnál, akik azzal várnak, de legalább házi, bőrös comb és zsíros-szaftos. Ezzel együtt nem sokszor történt volna meg életemben, hogy ahúst válasszam, ha megkérdezik, hús vagy uborka (fürtös és friss, belül zöld, roppanós!). Amikor gyerekkoromban hozták a pirosra sült bőrű csirkét, aminek a ropogós bőrét igen szerettem, én ujjongtam: Krumpli! Uborka!
A lazac és a disznótoros azért más... S a sült vér... Mmmm.
Elv is, de nekem sok elvi bajom nincs a hjóféle házival vagy a vaddal. A halál elég természetes eme bolygón, engem az állatkínzás zavar (ami persze megtörténhet házival is). Igaz, a disznó annyira aranyos és okos állat, hogy inkább eszem mást...
De más okom is van.
A legfőbb ok az, hogy nem bírok gyakran húst enni. Havi egyszer bőven sok. Gyerekkoromban azért lettem vega, mert hetente volt hús, ráadásul csirke. Anyám jól főzött, de nem bírtam ezt a gyakoriságot, bevadultam.
Évi 2-3 alkalommal lazac és párszor tartja az teljesen OK. De inkább leszek vega, mint hogy ennél jóval gyakrabban húst egyek, rossz nekem az.
Hús nélkül nagyon könnyű. Nagyon finomakat eszem, sok komplett állati fehérjét, s legalább kimarad a macera, hogy rájöjjek a termelői piacon, hogy melyik disznóhús ízetlen (pontosabban füstölt-agyonsózott) és melyik jó. Annyira remekül megvagyok hús nélkül, hogy nincs motivációm fárasztani magam. Veszek zöldséget, tojást, magvakat és garantáltan jót eszem.
A bolti húsok pedig végképp ízetlenek számomra (tuti van jobb, nem kóstoltam végig mindet, 23 éve csak pár alkalommal került elém ilyesmi, elég elszántan kerülöm), teljesen értelmetlen lenne megennem őket. Nem is tartom őket elég egészségesnek, bár vannak rosszabb ételek, amiket szintén nem eszem.
Egyébként a sajttal és a gyümölccsel is kicsit hasonlóan vagyok: nagyon szeretem őket (sajtból válogatósabb vagyok, s ott ugye bejön az elvi probléma is a bolti sajtoknál, de azt veri a jó házi ízben), de nem bírnék sokat/gyakran enni (gyümölcsből OK a napi gyakoriság, de pici legyen a mennyiség, sajtból kicsi is legyen a mennyiség és semmiképp ne legyen sokszor egy hónapban).
Sajt nélkül amúgy simán menne (főleg azért eszem, mert a párom miatt gyakran van és kényelmes), gyümölcs nélkül nem.
En mindig azt eszem amit megkivanok, ami izlik es amit megengedhetek az eppen aktualis anyagi keretem szerint.
Az mondjuk teny, hogy sosem zarkozom el olyan dolgoktol amit szeretek es ez nem csak a kajara vonatkozik.
De a vegetarianusok taskaja, cipoje, ruhaja is tartalmaz "allati tetemeket" ... az nem zavaro? Csak a husanak az elfogyasztasa a zavaro? Vagy egy vega nem hord borcipot? Muanyagbol van a nadragszijja? Nincs bordzsekije? Gyogyszert sem szed, hiszen abban is boven vannak allati alkatreszek?
Egy vegetarianusnak a fullos autojaban nem borulesek vannak? A veganak nincs szarubol a ruhagombja? Nincs pehelykabatja? Nem hord gyapju termekeket?
Miert eheti meg a csirket a roka, a kobor kutya es a sasmadar? Nekem pedig miert kellene, hogy lelkiismereti problemat okozzon ha joizuen elfogyasztom?
Amikor egy rakos betegseg felzabalja az embert belulrol, neki miert nincsenek skrupulusai, hogy most megol egy embert?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!