Miert jo?

Figyelt kérdés
(Vegetarizmus)
2015. jan. 14. 21:52
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
100%
Mert aki nem kivanja a hust annak nem kell ennie.
2015. jan. 14. 22:08
 2/28 anonim ***** válasza:
Igazából ha felteszed ezt a kérdést, akkor nem hiszem hogy megértenéd :) mert sokat teszünk ezzel az állatokért, a környezetünkért többek közt
2015. jan. 14. 22:25
 3/28 anonim ***** válasza:
100%

ez egy életstílus. nem jobb, mint a húsevés, de nem is rosszabb szerintem, csak másabb. (már azt se feltétlenül mondhatjuk, hogy egészségesebb mert mindent szétvegyszereznek)

ja és attól hogy valaki vega, ugyanúgy lefogják vágni a csirkét disznót marhát.

2015. jan. 15. 00:55
 4/28 anonim ***** válasza:
Utolsó, igen, ugyanúgy vágnak le állatokat, csak az a nem mindegy, hogy mennyit ;) Kereslet szabályozza a kínálatot
2015. jan. 15. 16:25
 5/28 zolidobos ***** válasza:
Miért? Jó?
2015. jan. 16. 13:43
 6/28 anonim ***** válasza:
Igen, jó ;)
2015. jan. 16. 16:21
 7/28 anonim ***** válasza:
37%

Szerintem több okból is jó. (felsorolás nem fontossági sorrendben)

-Rengeteg pénzt spórolsz, mert a minőségi hús drága

-Jelentősen csökken a főzéssel töltött idő, illetve a mosogatási idő mert nincsenek zsíros edények

-Lelkileg jó érzés, hogy miattad nem vágnak le állatokat és nem támogatod az intenzív állattartást (embertelen körülményeket), és a környezeti terhelést/szennyezést

-Jelentősen csökken a telített zsírok és koleszterin bevitele, ami jó hír az érrendszernek

-A nehezen emészthető, gyakran zsíros húsok helyett magas rosttartalmú ételeket fogyasztasz, ami jó hír az emésztőrendszernek

-Megismerkedsz új fűszerekkel, ízekkel és ételekkel, amikkel amúgy valószínűleg sosem találkoztál volna

-Eltölt egy kis büszkeséggel, hogy te teszel valamit ezért a bolygóért és a magad egészségéért (persze ezzel nagyzolni nem szép dolog)

Negatívum (ha lehet annak nevezni)

-Sokan hülyének és divatmajomnak néznek, illetve azt hiszik beteg vagy és ezért lettél vega

-Vendéglátó helyeken még mindig szegényes a vega ételkínálat

-Több utánajárást igényel az alapanyagok beszerzése (persze a tudatos vásárlás esetén akár húst fogyasztókra is igaz)

Direkt nem írtam a sokat pufogtatott "több vitamint eszel" meg hasonló dolgokat, mert azt egy helyesen táplálkozó vegyes étrendű is megvalósítja.

2015. jan. 17. 21:24
 8/28 anonim ***** válasza:
[link] Olvasd el kedves utolsó.
2015. jan. 24. 11:54
 9/28 anonim ***** válasza:

Nem vagyok a húsevés ellen. Az állatok nagyüzemi tartása és kínzása ellen vagyok. Én magam nem vágnék le egy ház körül nevelt állatot sem, tehát nem is várom el, hogy más ölje meg helyettem.

Nem tartom egészségtelennek a húst, ha az mentes a mindenféle antibiotikumoktól és normális körülmények közt élt az állat. Persze húst is csak mértékkel.

Mindenki egye amit jónak lát, de a kérdező arra volt kíváncsi, miért jó vegának lenni, ezért leírtam, szerintem miért jó.

2015. jan. 24. 20:06
 10/28 anonim ***** válasza:
Teljes mértékben megértem, hogy mit mondasz, csak arról beszélek, hogy olyan kevés ember mellőzi a húst, hogy egy állatot sem fogsz megmenteni vele. És gyárakat sem fognak bezárni. De igazad van: mindenki egye amit jónak lát :)
2015. jan. 24. 23:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!