A vegatarianizmus miért nem az egészség kategóriában foglal helyet?
Figyelt kérdés
2014. nov. 28. 14:08
1/15 anonim válasza:
Mert mi köze van az egészséghez. A vegetarianizmus egy táplálkozási forma.
2/15 Andizsuzsi válasza:
Az egészség kategóriában van táplálkozás alkategória, aki a vegetarianizmus egészségre gyakorolt hatásával kapcsolatban akar kérdezni, ott megteheti. Itt pedig recepteket, ötleteket lehet megosztani.
3/15 anonim válasza:
Szerintem a kifejezetten vegetáriánus receptekkel kapcsolatos kérdéseknek van itt helyük. Ha az egészségre gyakorolt hatásáról van szó, az meg inkább az egészség kategória táplálkozás pontjához tartozik.
4/15 anonim válasza:
Én mert az egészség nem egyenlő a vegetarianizmussal. Nem feltétlenül leszel egészséges, ha vegetáriánus vagy.
5/15 anonim válasza:
Hmm...nagyon sok vega azért vega, mert elítéli azt, hogy állatokat kell megölni a kajáért.
Legyen az állatvédelem kategória?
6/15 A kérdező kommentje:
Nem tudom csak annyira térítenek hogy így egészségesebb meg úgy jobb meg stb hogy akkor miért ne...én nem vagyok vega
2014. nov. 29. 13:59
7/15 anonim válasza:
Nézd, én láttam 130 kilós vegát is. Betegest is. Fittet is. Ugyanúgy a húsevők között is.
Nem hiszem, hogy a vega étrend egészségesebb lenne, azt sem, hogy egészségtelenebb.
8/15 anonim válasza:
Valaki a vallása miatt lesz vega, valaki az állatok iránti elkötelezettsége miatt, valaki meg egyszerűen nem kívánja, sőt undorodik a hústól. Ha te ezekbe ne tartozol felesleges próbálkozni, mert csak szenvedni fogsz. Személyes vélemény az, hogy az embernek nem véletlenül alakult ki így a fogazata, ami mindenevésre van kitalálva.
10/15 anonim válasza:
Gondolom azért mert az az egészséges, ha minden lehetséges forrásból van fehérje bevitel és nem csak a növényi fehérjékre korlátozódik a táplálkozás. Ez ugyanúgy igaz az összes vitaminra amit a húsokkal be lehet vinni, a zöldségekkel pedig kevésbé. Vagyis ha valaki vega (netán vegán) akkor bizonyos szempontból (makro nutriensek szintjén) egészségtelenebb a táplálkozása mint a predátoroké :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!