Miért nem tudom megenni a húst?!
Fogalmam sincs, de a tojás ugyanúgy komplett fehérje, mint a hús. Semmi nincs a húsban, amit ne tudnál másból bevinni. S ezt a korod sem befolyásolja.
Attól még ehetsz húst, nem azt mondom, csak a tényeket :)
Nekem sosem volt gond a hús, még vega koromban is szerettem a jóféle házi disznóhúst, csak éppen nem ettem meg, hiszen akkor nem lettem volna vega. Úgyhogy a hányingert nem értem. Talán próbálkozz meg különféle húsokkal, régi kedvenceiddel, rántottába keverve, ilyenek. Ha mindenképpen húst akarsz enni.
Rájöttél... Vagy inkább meggyőztek? Nem azért nem való neked 13 évesen ez az életmód, mert fejlődő szervezet vagy, hanem azért, mert könnyen befolyásolható vagy.
Sokan vegán étkezéssel is megvannak, ha te csak a húst iktattad ki, akkor végképp nincs okod az aggodalomra. Nem egy gyerekről hallottam-olvastam, akiket születésüktől kezdve húsmentesen tápláltak.
Attól még hogy a hús evése a megszokott, nem biztos, hogy ez is a normális.
Te milyen meggyőződésből voltál 1 hónapig vegetáriánus? Miért adtad fel a nézeteidet?
koszonom mindenkinek.
utolso: azert mert nem valami kellemes halottat enni. Rossz belegondolni hogy milyen szenvedesen ment at az alat, es en meg ot eszem.
Nos azert akartam abbahagyni a vega eletmodot mert a csaladomnak ez nem tetszett, es nem akartam megtobb veszekedest. De most mar nem erdekel. Elobb utobb elfogadjak ezt, es nem kenyszerithetnek ra hogy mit egyek.
Lehet, hogy a szervezeted elszokott a hústól és a nehéz ételektől. Az én gyomromat is megfekszi a hús, nekem is a hányinger, gyomorfájás jelentkezik tünetként, ha lenyelek néhány húsfalatkát. A sült húsok íncsiklandozó szagától kicsordul a nyálam, ennek ellenére több mint 10-15 éve kénytelen vagyok kihagyni a húst az étrendemből a gyomorfájásom és hányingerem miatt... :-( Bár a nyers húsok (például parizer) szagától már megjön a hányingerem, nem tudom miért. A hús valamiért csak sütve jó.
Még gyerekkoromban szoktam le a húsevéstől (nem emlékszem miért), azóta sorra próbálkoztam visszahozni a húst az étrendembe, sikertelenül.
(A tojás, tej és hasonló állati eredetű termékeket heti szinten fogyasztom, szóval nem vagyok az a szigorúan vega.)
"nem jelenti azt, hogy az az állat szenvedett a vágásakor"
Az állat nem a vágáskor szenved, hanem születésétől a vágásig tartó életében, amennyiben életnek nevezhető a nagyüzemi/háztáji felnevelés és körülményei...
Borzasztó amiket írsz, sajnos valószínűleg igaz, csak az emberek nyugtatják a lelkiismeretüket a fájdalommentes vágóhíd képzetével. Nemrég láttam is egy filmet ennek a pszichológiájáról, egy marketinges tart előadást és a vége az, hogy könnyű dolga van, az embereket ezzel kapcsolatban annyira könnyű megvezetni mert ők maguk szeretnék, hogy valakinek elhihessék, hogy a tányérjukra kerülő hús "kegyetlenség mentes" és persze egészséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!