A szüleim nem engedik hogy vegetáriánus legyek. Mit tegyek? 13L
Szia! Olyan nincs, hogy nem engedik. Nem tömhetnek meg hússal, ha te nem akarod :)
Kérlek, ne légy életképtelen, csinálj magadnak zöldségsalátákat, gyümölcssalátákat, tanulj meg kicsit ügyeskedni a konyhában. Emellett olvass utána az előnyeinek, mesélj arról, mit művelnek az állatokkal, mivel járhat a húsevés, mutasd meg nekik Gary Yourofsky videóját.
Én alig 14 évesen lettem vegetáriánus, nem felelőtlenül, rengeteget olvastam az előnyökről és hátrányokról interneten, néztem róla videókat etc. Nem tetszett a szüleimnek, de évek óta erre az útra akartam lépni, mindig lebeszéltek róla, de ezúttal nem tudtak.
És ez nem azért volt, mert a "mindenki hülye, csak én vagyok helikopter" korszakomat éltem.
Annyira nem is nehéz a hús nélküli étrend, igazából nincsenek benne pótolhatatlan dolgok. Max a B12 vitamin nincs meg nagyobb mennyiségben semmiben, de én azt tabletta formájában szedem, meg eszem barna rizst, mert kisebb mennyiségben abban is található.
Ez csak elhatározás kérdése, ha tudod, hogy mit miért csinálsz, el is tudod magyarázni másoknak, akkor minden oké, de felelőtlenül nem szabad beleugrani a vega étrendbe, mert ha tájékozatlan vagy, annak komoly kövtkezményei lehetnek hosszútávon az egészségedre nézve.
Ez a vitamin dolog is túl van misztifikálva. Annyi nem kell a szervezetnek, hogy két marokra kelljen tömnie az embernek.
Mondjuk azért célszerű lemondani olyan dolgokról, amik csak terhelik a szervezetet, növelik a vitaminigényt, pld. a kávé.
35 az nem a levegő, amire te gondolsz?
Ha egyik napról a másikra nem veszel levegőt, belehalhatsz.
A szüleid féltenek, ez teljesen normális. Egyáltalán nem biztos, hogy a tested jól fog reagálni rá. Én 14 évesen lettem vegetáriánus, egyik pillanatról a másikra döntöttem így, anyám aznap ledarálta a csirkemellet ebédre én meg végignéztem :D Utána még egy-két hónapig nagyon ritkán ettem húst, aztán végleg leszoktam róla. Viszont mivel semmi előzetes átgondolással nem járt a dolog, nagyon lefogytam, gyenge voltam és fáradékony. Volt, hogy hirtelen rosszul lettem, nem bírtam enni, fájt a hasam, ilyenek előtte sosem történtek velem.
Amióta nem csak párolt zöldséget és rizst eszem mindennap, hanem rendesen átgondolom az étrendemet, ez elmúlt.
Azt szeretném ezzel mondani, hogy érthető, ha a szüleid féltenek, de nem feltétlen van okuk rá. Tudasd velük, hogy te ezt tényleg szeretnéd, és tudod mit csinálsz, minden rendben lesz.
A párolt zöldség és rizs NEM vegetariánus étel.
Az csak a húsevők étele a hús nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!