Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » A szüleim nem engedik hogy...

A szüleim nem engedik hogy vegetáriánus legyek. Mit tegyek? 13L

Figyelt kérdés
Nem nézik jó szemmel, hogy nem eszem meg a húst, se a halat... mondtam nekik a szándékomat, és azóta már párolt zöldséget sem csinálnak! Mit tegyek hogy ez megváltozzon?

2014. dec. 15. 15:22
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
2014. dec. 19. 06:31
 32/40 anonim ***** válasza:
A szójával óvatosan, bár nőkre kevésbé káros, mint férfiakra ha nagy mennyiségben fogyasztják. Ha már szója, akkor bio legyen. Sajnos az indiai és kínai szójatermékek nagy része is génmódosított mostanság!
2014. dec. 19. 20:24
 33/40 anonim válasza:

Szia! Olyan nincs, hogy nem engedik. Nem tömhetnek meg hússal, ha te nem akarod :)

Kérlek, ne légy életképtelen, csinálj magadnak zöldségsalátákat, gyümölcssalátákat, tanulj meg kicsit ügyeskedni a konyhában. Emellett olvass utána az előnyeinek, mesélj arról, mit művelnek az állatokkal, mivel járhat a húsevés, mutasd meg nekik Gary Yourofsky videóját.

Én alig 14 évesen lettem vegetáriánus, nem felelőtlenül, rengeteget olvastam az előnyökről és hátrányokról interneten, néztem róla videókat etc. Nem tetszett a szüleimnek, de évek óta erre az útra akartam lépni, mindig lebeszéltek róla, de ezúttal nem tudtak.

És ez nem azért volt, mert a "mindenki hülye, csak én vagyok helikopter" korszakomat éltem.

Annyira nem is nehéz a hús nélküli étrend, igazából nincsenek benne pótolhatatlan dolgok. Max a B12 vitamin nincs meg nagyobb mennyiségben semmiben, de én azt tabletta formájában szedem, meg eszem barna rizst, mert kisebb mennyiségben abban is található.

Ez csak elhatározás kérdése, ha tudod, hogy mit miért csinálsz, el is tudod magyarázni másoknak, akkor minden oké, de felelőtlenül nem szabad beleugrani a vega étrendbe, mert ha tájékozatlan vagy, annak komoly kövtkezményei lehetnek hosszútávon az egészségedre nézve.

2014. dec. 27. 02:09
 34/40 anonim ***** válasza:
100%

Ez a vitamin dolog is túl van misztifikálva. Annyi nem kell a szervezetnek, hogy két marokra kelljen tömnie az embernek.

Mondjuk azért célszerű lemondani olyan dolgokról, amik csak terhelik a szervezetet, növelik a vitaminigényt, pld. a kávé.

2014. dec. 30. 10:32
 35/40 anonim válasza:
0%
ha egyik napról a másikra nem eszel húst belehalhatsz
2015. jan. 2. 01:38
 36/40 anonim ***** válasza:
100%

35 az nem a levegő, amire te gondolsz?

Ha egyik napról a másikra nem veszel levegőt, belehalhatsz.

2015. jan. 2. 06:41
 37/40 anonim válasza:

A szüleid féltenek, ez teljesen normális. Egyáltalán nem biztos, hogy a tested jól fog reagálni rá. Én 14 évesen lettem vegetáriánus, egyik pillanatról a másikra döntöttem így, anyám aznap ledarálta a csirkemellet ebédre én meg végignéztem :D Utána még egy-két hónapig nagyon ritkán ettem húst, aztán végleg leszoktam róla. Viszont mivel semmi előzetes átgondolással nem járt a dolog, nagyon lefogytam, gyenge voltam és fáradékony. Volt, hogy hirtelen rosszul lettem, nem bírtam enni, fájt a hasam, ilyenek előtte sosem történtek velem.

Amióta nem csak párolt zöldséget és rizst eszem mindennap, hanem rendesen átgondolom az étrendemet, ez elmúlt.

Azt szeretném ezzel mondani, hogy érthető, ha a szüleid féltenek, de nem feltétlen van okuk rá. Tudasd velük, hogy te ezt tényleg szeretnéd, és tudod mit csinálsz, minden rendben lesz.

2015. jan. 2. 18:27
 38/40 anonim ***** válasza:
29%

A párolt zöldség és rizs NEM vegetariánus étel.

Az csak a húsevők étele a hús nélkül.

2015. jan. 3. 08:17
 39/40 anonim válasza:
Zolly the Jolly - attól, hogy azt eszik köretnek a húshoz, még simán fogyaszthatja egy vegetáriánus is, és úgy rá lehet mondani, hogy vegetáriánus étel.
2015. jan. 3. 09:23
 40/40 anonim ***** válasza:
Igen, de ez elég egyoldalú táplálkozás, ha hosszú időn keresztül csak ilyesmit eszik. Ez okozza aztán a hiánybetegségeket. Nem elég csak a húst elhagyni, és a köreten élni. A vegetáriánus és vegán konyha ráadásul annyira gazdag ötletekben, hogy nem jár lemondással sem az ízek, sem a tápanyagtartalom terén. Kérdező már elég idős vagy ahhoz, hogy megtanulj főzni. Az interneten keress rá vegetáriánus receptekre, és próbáld elkészíteni őket, akár az elég családnak. Ezzel anyukád válláról is leveszel terhet, és talán pozitívabban áll a témához. Olyan recepteket válassz, amikhez nem kellenek különleges, nehezen beszerezhető hozzávalók. Azért mert nem eszel húst, még nem kell feltétlenül egy vagyont költenetek. Próbálj megegyezni a szüleiddel, hogy a hét felében hús nélküli kaja van, a másikban húsos. Akkor talán nem ellenkeznek annyira.
2015. jan. 3. 10:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!