Különlegesebb vegetáriánus ételeket tudnátok mondani?
Én nagyon sokfélét főzök, mostanában pl. ilyesmik voltak:
- szezámmagolajon pirított újhagymás burgonyakrémleves cukkinivel, pirított szezámmaggal megszórva
- madárbegysaláta kakukkfüves sült körtével, rókagombával
- grillezett kecskesajt-cukkini nyársak fokhagymás-zöldfűszeres olajban
- bazsalikomos-oregánós paradicsomkrémleves mozzarellagolyókkal, pesztós sült baguettel
- sült paprikás hokkaido tökkrémleves pirított tökmaggal, tejföllel, chili pehellyel
Ünnepekre nem tudom éppen mit "szoktam" egy évben is ritkán készítem el 3x ugyanazt az ételt, nemhogy alkalomra :) De itt van pár ötlet, amik nálam vagy voltak az évek folyamán, vagy tervben vannak:)
- fetás-quinoás fűszeres répakrémleves
- rozmaringos brie sajttal és dióval töltött sült körték (egészben a belsejét kivágva vagy félbe), a maradék belsejéből körtés öntet balzsamecettel kikeverve
- csicseriborsó "palacsinták" (vékonyan, ropogósra sütve), rozmaringgal, vajban pirított gombával, fokhagymával, olívaolajos-citromos öntettel, mellé el tudok képzelni grillezett mozzarellát, salátát
- olajbogyóval töltött diós kéregben sült sajtgolyók 4 sajtféléből gyúrva, almával
- erdei gombákkal töltött sült kaliforniai paprika ruccolával és reszelt parmezánnal megszórva
- fehérboros-tejszínes gombás öntetes rakott zöldbab
- fokhagymakrémleves naranccsal
- pirított sütőtök kecskesajttal, rukkolával, balzsamecettel
- mézes-fokhagymás grillezett padlizsánok tejszínes zöldfűszeres töltelékkel feltekerve
- kókusztejes avokádókrémleves
- citromos zellekrémleves
- mentolos cukkinikrémleves
- fokhagymás vajban párolt fehérboros puha tofu (nem a száraz fajta, hanem a puha, kanállal formálható verzió)
- korianderes citromos-olívaolajos pirított articsókák
A saláta meghalt... Azért, hogy te élhess...
LEGYEN SZIVED! EGYÉL KÖVET!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!