Eleinte a más lények iránti együttérzésből lettem vega, később egészségi oldaláról is meggyőződtem. Mondjuk az éveken keresztül alig enyhülő és folyamatos megfázásaim meg még egy csomó bajom megszűnt, amikor átálltam.
Tisztelem a második válaszolót, hogy így kiáll a véleménye mellett, ő biztos hogy még azt is megkapja, hogy ilyen fiatalon hű de mennyire nem lenne szabad. Én 14 évesen lettem vega
2010. jan. 2. 21:02
12/24 anonim válasza:
ERŐSZAKOR HÚSEVŐ????
normális vagy?:)
2010. jan. 2. 21:56
13/24 anonim válasza:
nálam ez fokozatosan alakult ki.mikor 1 évig fogyókúraáztam nem ettem semmilyen húst...utána mikor megkóstoltam egy darab felvágottat,kolbászt,sült húst,bármilyet felfordult a gyomrom.azóta nem eszem.utána persze utánanéztem ennek az egésznek.lakto ovo vegetáriánus vagyok de szeretnék vegán lenni.sajnos nagyon kevés a hasznos tápanyag a húsban szegény állatok agyon vannak gyógyszerezve,kínozva ettől minden lesz a hús csak egészséges nem.mellesleg ha mindenkinek magának kéne levágnia az állatot hogy húst ehessen az egész föld vegetáriánus lenne.emellett szól az is hogy mostmár biztos hogy a nagyüzem hústermelés nagyon nagy mértékben felelős a globális felmegedésért,és az egyéb sokat hangoztatott ökológiai problémáért.nem mellesleg pedig a termőföldeket arra használják hogy etessék a vágóállatokat,emiatt sokszor az embereknek sem jut.ezeket én később fedeztem fel,tehát úgymond "véletlenül" lettem vegetáriánus.a videók amiket vágóhidakon készítettek egy életre elvették a kedvemet attól hogy akár csak eszembe jusson a húsevés gondolata.én nagyon térítős vagy sajnos ezen a téren mert sajnálom az állatokat de senkit nem lehet erőszakkal meggyőzni vagy kényszeríteni.az egészségi állapotomban bekövetkezett változásról még nem beszéltem,egyértelműen pozitiv a tapasztalatom.megszűnt az allergiám,tizedannyit vagyok beteg,sokkal könnyebben kelek fel reggelente,lassabban fáradok el.bocsi a regényért:)
2010. jan. 2. 22:48
14/24 Dávid válasza:
Hát én agrármérnöknek tanultam, és énis elszörnyedtem, hogy tartják az állatokat (csőr, szárny lézerrel levágva), minden tizedik állat elhullik..
Szóval igyekszem nem húst enni, de 7végente néha még eszem.
Viszont remek szójás, sült zöldséges receptek vannak!
2010. jan. 3. 22:16
15/24 anonim válasza:
Nem értem azokat az embereket akik azért lenéznek mást, mert h ő vega. Én is az vagyok, és nem azért mert ilyen a vallásom vagy mert sajnálom az állatokat és leszokok a húsrol. (Amugy nyilván sajnálom az állatokat de szerintem más is...) Én egyszerűen nem kivánom és nem szeretem, mint más a borsót vagy a babot. Szoval hogyhaí vkinek nem tetszik, oké, akkor ne tetszen, de ha nekünk így jó akkor ez van.
2010. jan. 4. 19:18
16/24 anonim válasza:
Fokozatosan lettem vegetáriánus. Úgy 8 éves lehettem, amikor kezdtem megundorodni a hústól, és nagyjából 14 éves korom óta (tehát lassan 20 éve) nem eszem semmiféle húst. Nem tudatosan, hanem ösztönösen szoktam le a húsevésről. Tudat alatt működött bennem a sajnálat, amely elutasítássá vált. (33/F)
2010. jan. 25. 00:19
17/24 anonim válasza:
Mikor latom a hzust mindig az allatra gondolok, hogy szegenyt megkinoztak...es maskulonben a husnak nincsen semmi kulonleges ize es sok zsirt tartalmaz (attolfugg hogy milyen hus) de szerintem sokkal egeszsegesebb a gyumolcs, zoldseg...ezekben minden fele vitamin megtalalhato..a husban protein, zsir (protein ami kell a szervezetnek) de az nem csak husban van. Szerintem hus nelkul is eleg jol el lehet eleni, sot meg egeszsegesebben.
2010. jan. 25. 14:43
18/24 anonim válasza:
Én úgy lettem, hogy egyáltalán nem akartam az lenni. SŐt nem is fogyóztam, és az állatokkal is úgy vagyok, ahogy egy átlag ember. Semmi extra.
De egyszer nagyon beteg lettem, és kiderült, hogy szalmonella fertőzésem volt, egy bizonyos ételtől. Ezt akkor már megtudtam, amikor még rendesen szenvedtem. Akkor megundorodtam a hústól. És egyszerűen nem tudom megenni, azóta sem. Nem tudom elképzelni, hogy mégegyszer a számba vegyem. Nem tudatosan. Egyszerűen nem menne...
2010. jan. 27. 11:10
19/24 anonim válasza:
Én tisztelem azokat, akik az állatok miatt le tudnak mondani a húsevésről. Én nem teszem, mert szerintem anyukám beleőrülne, hogy már a húst sem eszem meg, elég válogatós vagyok. Meg szeretem is a húst. De igyekszem olyan húst, tojást stb. venni (illetve vetetni a szüleimmel), ami olyan helyről jött, ahol normálisan tartják az állatokat.
2010. febr. 2. 20:06
20/24 anonim válasza:
4 éves korom óta nemeszek :) IMÁDOM az állatokat nembirok a húsra nézni : )
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!