Rizstejjel kapcsolatos kérdés?
Én úgy szoktam csinálni, hogy kávédarálóval összedarálom a barnarizst, összekeverem két-háromszoros mennyiségű vízzel, felforralom egy rottyanásnyit, aztán hagyom állni amíg kihűl. Utána leszűröm gézen át, kinyomkodom.
Itt olvastam ezt a módszert: [link] nekem ez jött be eddig legjobban.
Magában nem sok íze van, ezért szoktam bele tenni egy pici csipet sót, egy nagyobb csipet xilitet vagy egy kis mézet és egy pár csepp vanília kivonatot. Kivéve ha mondjuk besamelhez csinálom, akkor nem édesítem:)
Ha magában akarod iszogatni, akkor sokkal finomabb ha teszel a rizs mellé még egy kanál őrölt kókuszreszeléket vagy mandulát.
Ja és bónuszként finom rizspudingot lehet csinálni a szűréskor fennmaradt rizsdarából:)
én éjszakára beáztatom a barnarizst háromszoros mennyiségű vízbe. ha gondolod, le is forrázhatod. s mivel én az esetek többségében édesen fogyasztom, így dobok bele egy fahéj rudat, mehet hozzá egy csipet só és agavé szirup (vagy más édesítő).
reggel kihalászom a fahéj rudat, majd pár percig turmixolom. ezután textílián átszűröm. és kész is.
hűtőben tárolva nekem jó pár napig eláll. fogyasztás előtt érdemes megkeverni.
a hátramaradt rizs pedig mehet süteménybe. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!