Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Rizstejjel kapcsolatos kérdés?

Rizstejjel kapcsolatos kérdés?

Figyelt kérdés
Már 2 féle képpen próbáltam finom rizstejet készíteni, de eddig nem született "iható" eredmény. Tudnátok javasolni receptet? Nagyon köszönöm előre is a válaszokat!
2014. márc. 10. 12:58
 1/3 anonim ***** válasza:

Én úgy szoktam csinálni, hogy kávédarálóval összedarálom a barnarizst, összekeverem két-háromszoros mennyiségű vízzel, felforralom egy rottyanásnyit, aztán hagyom állni amíg kihűl. Utána leszűröm gézen át, kinyomkodom.

Itt olvastam ezt a módszert: [link] nekem ez jött be eddig legjobban.

Magában nem sok íze van, ezért szoktam bele tenni egy pici csipet sót, egy nagyobb csipet xilitet vagy egy kis mézet és egy pár csepp vanília kivonatot. Kivéve ha mondjuk besamelhez csinálom, akkor nem édesítem:)

Ha magában akarod iszogatni, akkor sokkal finomabb ha teszel a rizs mellé még egy kanál őrölt kókuszreszeléket vagy mandulát.

Ja és bónuszként finom rizspudingot lehet csinálni a szűréskor fennmaradt rizsdarából:)

2014. márc. 10. 14:02
 2/3 anonim ***** válasza:

én éjszakára beáztatom a barnarizst háromszoros mennyiségű vízbe. ha gondolod, le is forrázhatod. s mivel én az esetek többségében édesen fogyasztom, így dobok bele egy fahéj rudat, mehet hozzá egy csipet só és agavé szirup (vagy más édesítő).

reggel kihalászom a fahéj rudat, majd pár percig turmixolom. ezután textílián átszűröm. és kész is.

hűtőben tárolva nekem jó pár napig eláll. fogyasztás előtt érdemes megkeverni.

a hátramaradt rizs pedig mehet süteménybe. :)

2014. máj. 7. 13:49
 3/3 anonim ***** válasza:
A basmati rizsnek fantasztikus aromája van! Éjszakára be szoktam áztatni majd alaposan leturmixolni és átszűrni. Sajnos ez nem a legjobb recept, lehet egyszer kipróbálom a felforralós verziót is, viszont a megmaradt rizs őrlemény a LEGJOBB BŐRRADÍR A VILÁGON!!! Kiszárítva zárható zacsiban hosszan el is áll:)
2014. máj. 25. 19:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!