Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » SOS! Zselatinnal kapcsolatos...

SOS! Zselatinnal kapcsolatos kérdés, sürgős?

Figyelt kérdés

CItromos túrótortát készítek holnapra, ünnepségre, beígért, nem szúrhatom el.


Normál esetben zselatin FIX-el csinálom, amit simán a túróba lehet keverni, azonban ezt elfejtettem venni, a boltok már zárva vannak (külföldön élek, minden9-kor zár, vasárnapi nyitvatartás nincs). Van itthon lekvárokhoz való zselatin fix, vagy a hagyományos forralgatós zselatin.


A forralgatóstól ódzkodom, ugyanis nem egyszer elcsesztem már életem során. A levkárokhoz ajánlott zselatin fixet fel lehet használni, van valakinek valamilyen tapasztalata??


Nagyon köszönöm, ha valaki tud segíteni!


2013. máj. 25. 22:01
 1/2 anonim ***** válasza:
A tortazselatin szerintem nem lesz az igazi. A másik zselatint melegítsd össze egy kis joghurttal, vagy tejföllel, folyamatos kevergetés közben melegítsd addig, amíg el nem olvad - kb. 2,5 dkg. elég 1 kg. túróhoz, vagy ha joghurtos tortát csinálsz, akkor 1/2 l. joghurthoz és 1/2 tejszínből vert habhoz. Langyosra hűtsd és úgy keverd a túróhoz, nem igazán lehet elszúrni... sok sikert!
2013. máj. 25. 23:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:

pedig nekem sikerült (megint)... egyszerűen darabos lesz mindig, pedig fokozatosan adom hozzá...


átapsszíroztam utána inkább szitán, és adtam hozzá 3 habfixálót, az talán megtartja...

2013. máj. 26. 00:31

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!