Tudna e valaki segiteni nekem abban, hogy hogyan lehet a torta tetején lévő gyümölcsöket zselatinnal leönteni-rögziteni? Esetleg tudna e valaki valamilyen oldalt, ahol ezt leirják, vagy képekben bemutatják!
Figyelt kérdés
2011. márc. 24. 14:16
1/6 anonim válasza:
Én nem zselatinnal szoktam leönteni, hanem 3,5 dl bármilyen szénsavas üdítőben (narancs, málna meggy, kivi stb.) 1 evőkanál cukorral megfőzök 1 csomag vaníliás pudingport. Miután sűrűre főztem, 1-2 percig kevergetem, és még melegen ráöntöm a torta / gyümölcsök tetejére. Miután kihűlt, megdermedt, olyan mint a zselé. A vaníliát nem érzed rajta. Picit több cukorral is készítheted, ha édesebbre szeretnéd, de az üdítő amúgy is édes. Nekem ez bevált, soha nem veszek zselatint vagy olyan gyümölcskocsonya port.
2/6 anonim válasza:
Én tortazseléből szoktam főzni a bevonatot úgy, ahogy a csomagoláson le van írva. Ha nem akarod telibe önteni a tortát vagy nem tudod, mert nincs magasabb széle, akkor szilikon ecsettel szépen be lehet kenni a gyümölcsöket. Így nem lesz vastag rajta a zselé, épp csak rögzülnek a gyümik és szép fényesek lesznek.
3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a tanácsokat!:)
2011. márc. 24. 15:02
4/6 anonim válasza:
Ha önteni akarod a zselét, akkor mindenképpen tegyél valami a gyümölcsök alá, ami megakadályozza, hogy a tészta beszívja a zselét. Ha ez nem megy, akkor körbelül egy fél órával a tálalás előtt ajánlom csak a zselé használatát, aztán egy gyors hűtés a hűtőben.
5/6 A kérdező kommentje:
Köszi szépen!
2011. ápr. 1. 09:15
6/6 bary79 válasza:
Az ecsettel vékonyan "megfényezős" módszer gusztább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!