Sörkészítéssel kapcsolatos kérdés. (palackban uralkodó nyomás csökkentésére szeretnék megoldást). Részletek a leírásban. Valaki tud segíteni?
üdv. Az a problémám adódott (méz)sör készítése közben,hogy a csatos üvegben elzárt és érlelt ital felnyitásnál nagyon durván felhabzik és a fele kifolyik az italnak pocsékba. Hogyan tudnám levinni a nyomást a palackban annyira,hogy a többletnyomást kitudjam engedni a palackból veszteség nélkül? Jelenleg 12 fokos pincében van. Gondoltam arra,hogy 0 fok közeli állapotba viszem hátha úgy már felhabzás nélkül kinyithatnám de nem tudom milyen hatással lesz az ital minőségére a fagy. Egyébként tök jó íze van, kellemes mennyiségű széndioxid képződött benne, viszont a felbontásával komoly probléma van.
Válaszokat előre is köszönöm.
1. Palackozáskor legközelebb kevesebb cukrot (vagy esetedben mézet) tegyél bele.
2. Ha ragaszkodsz a cukor mennyiséghez, akkor palackozás után 2-3 nappal röviden nyisd ki a palackokat.
A már elkészült sörnél nem tudok mit tanácsolni az általad is használt fagypont körüli hűtésen kívül.
köszönöm a választ :) azóta már elfogyott az a készlet. Legközelebb már tapasztaltabban állok hozzá és nem követem el azokat a hibákat,amiket az előző adagnál elkövettem.
Végül nagyobb főzőedénybe tettem az öveget, a tetejét jól körbefogtam nejlonnal és az alatt nyitottam ki egyenként és rögtön fogyasztásra is került.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!