Konyhanövények tartásával kapcsolatos kérdés?
Figyelt kérdés
Melyik az a konyhanövény ami esetlegesen fagyálló, évelő, tehát kiültethetem a kertbe, és melyik az, ami csak bent tűri a telet?
Amiket gyakran használok: petrezselyem, rozmaring, bazsalikom, oregánó, tárkony, majoranna, kakukkfű, menta, sáfrány, zsálya, snidling.
A telek nálunk elég hidegek (külföld), a -10 az átlag. A rozmaringról hallottam, hogy az enyhe fagyot tűri, ebbe gondolom ez nem fér bele.
Szóval melyik kerti/benti és melyik 1 éves/többéves?
2013. nov. 11. 13:39
1/3 anonim válasza:
Az oregánó, tárkony, majoranna, kakukkfű, menta, zsálya és snidling évelő, kint lehet hagyni télre is. Én auguszusban szoktam visszavágni, akkor meg is szárítom. A bazalikom nem évelő, én decemberben szoktam kis joghurtos poharakba ültetni a magokat és május közepén kiültetni a kertbe (paradicsompalántákkal együtt, attól függ, mikor van átlag 20 fok). A többit nem ismerem mit csinál, nekem nincs.
2/3 A kérdező kommentje:
Nahát, ez meglepően sok:) Köszönöm szépen!
Tavasszal kell mindent kiültetni? Eddig idebenn tartottam, de nemrég költöztünk családi házba, jó nagy kert van, így szívesen kiültetném őket ezért kérdéses :)
A bazsalikomom most virágzik, az normális?
2013. nov. 11. 15:12
3/3 anonim válasza:
Igen, tavasszal ültesd majd ki, már ahhoz hideg van (kicsit korábban ősszel is lehetett volna). Az én bazsalikomom már régen levirágzott, de a benti másképp viselkedik. Majd szedhetsz róla magot, karácsony után elültetheted, aztán jövőre tele lesz vele a kerted ;) Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!