Vannak it 20-25 év közötti vegetáriánus férfiak, illetve olyanok, akik esznek húst, de el tudnák képzelni, hogy a feleségük mondjuk vega legyen?

25 éves vagyok, 12 éve vegetáriánus nő. A férjem majdnem minden gyümölcsre és zöldségre erősen allergiás (nem viccből, hanem torok-nyelvdagadás, kiütések jönnek elő 1 harapás almától nála).
Szívesen főz nekem, én is neki (bár a gusztustalanabb dolgokat, mint a bőr lehúzása, csontozás inkább ő csinálja meg magának, vagy előre tisztított-szeletelt húst veszünk, azzal nem olyan visszás nekem bánni), szeretünk együtt is főzni, mindig együtt eszünk. Mi itt a gond?
Én sem szeretem a húst piszkálni, de nyilván wc-t pucolni sem...nem kell mindennel annyira finnyásnak lenni. igen büdös, undorító, döglött állat, de az egyszerűen hiszti, hogy "nem bírok hozzáérni".

U.i.: a gyerekkérdésben egyetértünk abban, hogy amíg nincs tisztában a jelentősségével (kisikolás kor), nem fogunk húst adni neki, ha ha kéri, szeretné megkóstolni akkor elmagyarázzuk neki, hogy miért nem jó, és dönthet, hogy szeretné-e. Eltiltani nem fogjuk.
Húst is fogyasztó létére a férjem is egyetért abban, hogy a hús nem éppen egészséges, inkább egyfajta "élvezeti cikk" a társadalmunkban, amiről ő maga nem akar lemondani, de szerinte sem jó dolog a gyerekeket már kiskorukban arra nevelni, hogy húst hússal kell enni, és hogy hús nélkül nincs étkezés, épp ellenkezőleg.

#33 21:38 << amíg nincs tisztában a jelentőségével (kisiskolás kor), nem fogunk húst adni neki, ha kéri, szeretné megkóstolni akkor elmagyarázzuk neki, hogy miért nem jó, és dönthet, hogy szeretné-e. Eltiltani nem fogjuk. >>
<< a hús nem éppen egészséges, inkább egyfajta "élvezeti cikk" >>
Bár minden vegyes táplálkozású ember is így gondolkozna! :)

ha sem akarsz húst adni a gyerekednek, akkor valóban vega párt keress, mert ritka, hogy húsevő ne adjon a gyerekének a "jóból".
Remélhetőleg majd megmondja a szervezete, hogy kell-e neki hús.
A gyerekek (növendékek) emésztése sokkal rosszabb, mint a felnőtteké.
(a növendék állatoknak is sokkal magasabb fehérjetartalmú tápot adnak, ami marha drága, de anélkül .... pl mindenevő sertés növendéknek tejporos táp, nagyobbaknak már csak növényi táp...)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!