Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vannak it 20-25 év közötti...

Vannak it 20-25 év közötti vegetáriánus férfiak, illetve olyanok, akik esznek húst, de el tudnák képzelni, hogy a feleségük mondjuk vega legyen?

Figyelt kérdés
Igazából apukám és a barátaim, meg az ismerőseim nagy része azzal piszkál, hogy sosem fogok párt találni magamnak, vagy csak nagyon nehezen. Ezt azzal indokolják, hogy az én korosztályomban szinte nincsenek vegetáriánus férfiak, és ha vannak is, olyan kevés, hogy korántsem biztos, hogy bármelyikkel szót értenék. A másik, hogy mivel húshoz nem vagyok hajlandó érni, ezért nyilván húsos ételt nem tudnék az asztalra tenni, pedig egyébként imádok sütni-főzni, csak nyilván vega kajákat. Mindenki azzal jön, hogy belőlem vagy rossz feleség lesz, vagy egyedül vagyok. Elsősorban férfiakhoz szól a kérdésem,és konkrét válaszokat szeretnék, nem olyat, hogy a szerelemben nincsenek akadályok stb. Köszi:) 20L

2014. jan. 26. 20:59
1 2 3 4 5 6
 31/57 anonim ***** válasza:
27%
Nézd, én nem tartom jó dolognak ezt a vega dolgot, de pont nem érdekelne, az, hogy a barátnőm mit eszik. Gyerek vállalásnál lenne egyedül számomra "gond", de ott sem csinálnék belőle problémát, ha abban megegyeznénk, hogy amíg fejlődésben van (15-18 év körülig), addig mindenevő lesz. Utána azt csinál, amit akar, már tud dönteni.
2014. jan. 28. 21:22
 32/57 anonim ***** válasza:
43%

25 éves vagyok, 12 éve vegetáriánus nő. A férjem majdnem minden gyümölcsre és zöldségre erősen allergiás (nem viccből, hanem torok-nyelvdagadás, kiütések jönnek elő 1 harapás almától nála).

Szívesen főz nekem, én is neki (bár a gusztustalanabb dolgokat, mint a bőr lehúzása, csontozás inkább ő csinálja meg magának, vagy előre tisztított-szeletelt húst veszünk, azzal nem olyan visszás nekem bánni), szeretünk együtt is főzni, mindig együtt eszünk. Mi itt a gond?

Én sem szeretem a húst piszkálni, de nyilván wc-t pucolni sem...nem kell mindennel annyira finnyásnak lenni. igen büdös, undorító, döglött állat, de az egyszerűen hiszti, hogy "nem bírok hozzáérni".

2014. jan. 28. 21:35
 33/57 anonim ***** válasza:
55%

U.i.: a gyerekkérdésben egyetértünk abban, hogy amíg nincs tisztában a jelentősségével (kisikolás kor), nem fogunk húst adni neki, ha ha kéri, szeretné megkóstolni akkor elmagyarázzuk neki, hogy miért nem jó, és dönthet, hogy szeretné-e. Eltiltani nem fogjuk.

Húst is fogyasztó létére a férjem is egyetért abban, hogy a hús nem éppen egészséges, inkább egyfajta "élvezeti cikk" a társadalmunkban, amiről ő maga nem akar lemondani, de szerinte sem jó dolog a gyerekeket már kiskorukban arra nevelni, hogy húst hússal kell enni, és hogy hús nélkül nincs étkezés, épp ellenkezőleg.

2014. jan. 28. 21:38
 34/57 anonim ***** válasza:
30%
Na ne már... és akkor egy kisgyereknek honnan lesz meg a szükséges fehérjebevitele? Egy felnőtt vegánál is ez kb konvergál a nullához, de egy kisiskolásnál ez nem okés. Minden nap egy vödör babot eszik, vagy mégis mi lesz? A húsban semmi ártalmas nincs.
2014. jan. 29. 01:29
 35/57 anonim ***** válasza:
67%

#33 21:38 << amíg nincs tisztában a jelentőségével (kisiskolás kor), nem fogunk húst adni neki, ha kéri, szeretné megkóstolni akkor elmagyarázzuk neki, hogy miért nem jó, és dönthet, hogy szeretné-e. Eltiltani nem fogjuk. >>

<< a hús nem éppen egészséges, inkább egyfajta "élvezeti cikk" >>

Bár minden vegyes táplálkozású ember is így gondolkozna! :)

2014. jan. 29. 08:46
 36/57 anonim ***** válasza:
43%

ha sem akarsz húst adni a gyerekednek, akkor valóban vega párt keress, mert ritka, hogy húsevő ne adjon a gyerekének a "jóból".

Remélhetőleg majd megmondja a szervezete, hogy kell-e neki hús.

A gyerekek (növendékek) emésztése sokkal rosszabb, mint a felnőtteké.

(a növendék állatoknak is sokkal magasabb fehérjetartalmú tápot adnak, ami marha drága, de anélkül .... pl mindenevő sertés növendéknek tejporos táp, nagyobbaknak már csak növényi táp...)

2014. jan. 29. 10:06
 37/57 anonim ***** válasza:
44%
Szerintem ez a kis vita ami itt kerekedett, pontosan meg is válaszolja a kérdező kérdését. :)
2014. jan. 29. 14:22
 38/57 anonim ***** válasza:
56%
Én meg még mindig itt egyedül mondom azt, hogy nem érdekelne, hogy a barátnőm mit eszik, de folyamatosan lepontoznak nullára, nem tudom miért :D Vegafasizmusnak hívom ezt a jelenséget, neten rengeteg vega csinálja ezt, élőben valahogy normálisabbak. Biztos titokban tisztán vegetáriánus vérvonalat akarnak fenntartani, vagy nem tudom :D
2014. jan. 29. 14:49
 39/57 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Nem tudom ki pontozgat itt le embereket, de most gyorsan felpontoztalak. Köszönöm a válaszod! :D
2014. jan. 29. 18:11
 40/57 anonim ***** válasza:
62%
Én el tudom képzelni, hogy a párom vega legyen. Testvéremék pl. majdnem vegánok, mégis egészséges az unokahúgom. Nem esznek húst, a tejet is kerülik, ha lehet. A kislány az oviban javarészt vegetáriánus ételeket kap, csak nagyon ritkán eszik húst. Németországban élnek, és ott megoldható a vega étkezés a legtöbb óvodában. Még a kórházban az egyetemen és a munkahelyi menzákon is van legalább egy vegetáriánus menü.
2014. jan. 29. 18:49
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!