Vega karácsony - nálatok hogy zajlik, mi jó kerül az asztalra?
Sziasztok :)
Csupán merő kíváncsiságból - meg persze ötletgyűjtés gyanánt - szeretném megkérdezni, hogy ti hogy alakítjátok ezt az (amúgy elég "húscentrikus") ünnepet, mit főztök, ha nem mindenki húsmentesen él a családban, hogyan egyeztetitek össze a menüt, stb... van esetleg vmi különleges szokásotok, amit szívesen elmesélnétek?
Köszönöm a válaszokat, áldott, békés karácsonyt Nektek :)
Nálunk az egész család vega, a menü ez volt:
- sütőtökleves (vegán)
- mákos guba (növényi tejjel)
Nálunk csak én eszek húsmentesen, mi ezt ettük:
halászlé, nekem fokhagymaleves krutonnal
grillhal, nekem marinált grillezett tofu tepsiben sült paradicsomszószos zöldségraguval
duplacsokis brownie, diós bejgli, tiramisu :D
köszönöm a válaszokat, növényi tejes mákos guba nagyon jól hangzik :)
Mi családi estebéden vettünk részt, nem én főztem, de volt rántott gomba és sajt, rizs, majonézes franciasaláta, gyümölcssaláta és Sacher-torta. Oké, volt rántott hal is, de anélkül is elég komplett volt a dolog, bár leves éppenséggel nem volt. Én mézest és sajtos szezámsütit vittem.
Sose hatott meg, hogy mit szokás karácsonykor főzni, én úgy főzök, ahogy máskor: amihez kedvem, alapanyagom, időm van :) Holnap glettelünk, csiszolunk, festünk, lehet, hogy csak egy zöldséglevest dobok össze, kalóriának pedig magkenyeret. De még semmi sem biztos. Az egyszerű ételek számomra ugyanolyan finomak, mint a különlegesek, a karácsonyt inkább a szobám szépítésével tisztelem meg, s persze ott vannak a sütik.
Nem vagyunk vegák, de majdnem, nagy általánosságban nem eszünk húst, ez rám is és a páromra is igaz, úgyhogy eszünkbe se jutott húst venni karácsonyra. A rántott tonhalat megkóstoltuk azért vendégként, nem volt rossz, bár én simán elcseréltem volna rántott hagymára s inkább a gombákra koncentráltam :)
Sziasztok! Engedelmetekkel, ha kicsit későn is, de válaszolok :)
Igen, karácsonykor a "hús hússal" szokott lenni a trend. Ráadásként egyedül én vagyok vegetárius a családban.
Nálunk úgy szokott ez lenni, hogy itthon valami "alkalmit", de nem szükségszerűen hagyományosat fogyasztunk.
Kedvesem - holott nem vegetárius - imádja az indiai kajákat, amelyeket csinálok.
Idén kesudiós-gyömbéres biriani volt, egy egyszerűbb csicseriborsós szabdzsival, meg a kötelező jellegű almacsatnival.
Egészen őrületes azt látni, amikor szeretteimen látszik: szeretnének még enni belőle, de a cucc egyszerűen olyan jó és laktató, hogy nem bírnak belőle annyit fogyasztani, amennyit a szemük megkívánna! (Ehhez a menühöz még desszertet is kínálni szadizmus volna, a több éves tapasztalat szerint.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!