Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vega karácsony - nálatok hogy...

Vega karácsony - nálatok hogy zajlik, mi jó kerül az asztalra?

Figyelt kérdés

Sziasztok :)

Csupán merő kíváncsiságból - meg persze ötletgyűjtés gyanánt - szeretném megkérdezni, hogy ti hogy alakítjátok ezt az (amúgy elég "húscentrikus") ünnepet, mit főztök, ha nem mindenki húsmentesen él a családban, hogyan egyeztetitek össze a menüt, stb... van esetleg vmi különleges szokásotok, amit szívesen elmesélnétek?

Köszönöm a válaszokat, áldott, békés karácsonyt Nektek :)

2013. dec. 24. 22:14
 1/10 anonim ***** válasza:

Nálunk az egész család vega, a menü ez volt:

- sütőtökleves (vegán)

- mákos guba (növényi tejjel)

2013. dec. 24. 22:30
 2/10 anonim ***** válasza:
55%
Kalács, lepény azért kerül :) a többi húsos
2013. dec. 24. 22:45
 3/10 A kérdező kommentje:

Nálunk csak én eszek húsmentesen, mi ezt ettük:

halászlé, nekem fokhagymaleves krutonnal

grillhal, nekem marinált grillezett tofu tepsiben sült paradicsomszószos zöldségraguval

duplacsokis brownie, diós bejgli, tiramisu :D

köszönöm a válaszokat, növényi tejes mákos guba nagyon jól hangzik :)

2013. dec. 24. 22:57
 4/10 anonim válasza:
Minden evben krumplisalata van. Ennyi. Most krumplis repas gulyasleves is volt, hus nelkül. En föztem.
2013. dec. 25. 01:52
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Mi családi estebéden vettünk részt, nem én főztem, de volt rántott gomba és sajt, rizs, majonézes franciasaláta, gyümölcssaláta és Sacher-torta. Oké, volt rántott hal is, de anélkül is elég komplett volt a dolog, bár leves éppenséggel nem volt. Én mézest és sajtos szezámsütit vittem.

Sose hatott meg, hogy mit szokás karácsonykor főzni, én úgy főzök, ahogy máskor: amihez kedvem, alapanyagom, időm van :) Holnap glettelünk, csiszolunk, festünk, lehet, hogy csak egy zöldséglevest dobok össze, kalóriának pedig magkenyeret. De még semmi sem biztos. Az egyszerű ételek számomra ugyanolyan finomak, mint a különlegesek, a karácsonyt inkább a szobám szépítésével tisztelem meg, s persze ott vannak a sütik.

Nem vagyunk vegák, de majdnem, nagy általánosságban nem eszünk húst, ez rám is és a páromra is igaz, úgyhogy eszünkbe se jutott húst venni karácsonyra. A rántott tonhalat megkóstoltuk azért vendégként, nem volt rossz, bár én simán elcseréltem volna rántott hagymára s inkább a gombákra koncentráltam :)

2013. dec. 25. 02:32
 6/10 anonim ***** válasza:
23%
De jó hogy nem vagyok vega. A fél fizetésem wc papírra menne.
2013. dec. 26. 08:22
 7/10 anonim ***** válasza:

[link]

Következő karácsonyra jó lesz ötletelni. :)

2014. jan. 5. 19:25
 8/10 anonim válasza:

Sziasztok! Engedelmetekkel, ha kicsit későn is, de válaszolok :)

Igen, karácsonykor a "hús hússal" szokott lenni a trend. Ráadásként egyedül én vagyok vegetárius a családban.

Nálunk úgy szokott ez lenni, hogy itthon valami "alkalmit", de nem szükségszerűen hagyományosat fogyasztunk.

Kedvesem - holott nem vegetárius - imádja az indiai kajákat, amelyeket csinálok.

Idén kesudiós-gyömbéres biriani volt, egy egyszerűbb csicseriborsós szabdzsival, meg a kötelező jellegű almacsatnival.

Egészen őrületes azt látni, amikor szeretteimen látszik: szeretnének még enni belőle, de a cucc egyszerűen olyan jó és laktató, hogy nem bírnak belőle annyit fogyasztani, amennyit a szemük megkívánna! (Ehhez a menühöz még desszertet is kínálni szadizmus volna, a több éves tapasztalat szerint.)

2014. jan. 16. 18:11
 9/10 A kérdező kommentje:
A biriani, amit írtál, az vajon ugyanaz, mint az általam ismert biryani? Fűszeres, szószos rizs padlizsánnal, tojással, csicserivel? Imáádom :D
2014. jan. 19. 06:12
 10/10 anonim válasza:
Biztos, hogy nem PONTOSAN ugyanaz - a tradicionális kaják mindegyike, így a biriani is sokféle változatban létezik. De biztosan valami hasonló, és szerintem mindenféle verziójában nagyon jó dolog! (Ha érdekel, privátban linkelhetek receptgyűjteményt!)
2014. jan. 19. 19:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!