Hogy vagytok kcpsek húst enni? {videoval}
Igazából tökmindegy, miért vágják ki az esőerdőket. Az emberiség szaporodik, a Föld meg véges. Ha mindenki azonnal áttérne a vegánizmusra, lehet, hogy per kopf kevesebb termőterület kéne, de amíg tart a demográfiai robbanás, legfejlebb időt nyernénk vele. Az esőerdőkre (és minden, jelenleg nem termő területre) így is, úgy is keresztet vethetünk.
Én úgy vagyok vele, hogy most eszek húst, amíg még tehetem. Pár évtized múlva ugyanis lehet, hogy a húst aranyárban, a növényi kaját meg csak ezüstárban fogják mérni. Ráérek majd akkor áttérni.
"Hogy vagytok kcpsek húst enni?"
Simán. Nálunk falun, minden télen volt disznóvágás, így felénk senki sem gondolta, hogy a kolbász, meg a sonka a boltban terem, vagy aratják. Ez az élet rendje. Ahhoz, hogy mi éljünk, másoknak halniuk kell. Ennek tudatosítása segít értékelni a saját életünket is. Mindazonáltal az ipari állattartás módszereit nem tartom jónak, ha tehetem (szerencsére erre felénk van mód), olyan állatok húsát fogyasztjuk, amik rendes körülmények között voltak tartva és levágva. (Ezt felénk, egy független szervezet ellenőrzi, és tanusítvánnyal igazolja)
Attól hogy te nem eszel húst ezt ugyanúgy megteszik, sőt megtennék ha én sem ennék akkor is... így járt az állat. Azért tenyésztjük hogy meghaljon és mi ne haljunk meg..
Szeretem, finom... anyukám nagyon jóra csinálja. Éljen a húsipar!
Nekem szerencsés helyzetem van, mert nagyapáméknál sok haszonállat van, szabadon, egészségesen tartva. Így megeszem a húst.
De bolti húst biztosan nem ennék...
<< még zsir se lenne, >>
a vegák növényi olajat használnak, az jobb, egészségesebb, és többféle van
<< akkor csak toját gyümölcsöt kenyeret lekvárt egyek meg zöldséget meg tejet ? >>
Miért pont csak lekvárt? :D
A vegák sok hüvelyest, babfélét esznek, meg olajos magvakat, csonthéjasokat. Gabonákból is lehet sok mást készíteni kenyéren kívül. Zöldségfélékből is sokkal fantáziadúsabb ételek készíthetőek, mint a saláta. Nézz meg néhány vega receptet...
<< Amúgy se jut olyan sok hús >>
Sose sajnáld. Meg, ha úgyis olyan kevés, legalább már mindegy, könnyű lemondani arról a kevésről, nem?
:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!