Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Hogy vagytok kcpsek húst...

Hogy vagytok kcpsek húst enni? {videoval}

Figyelt kérdés
Nem vagyok az a nagyon elfogult vegetáriánus, de sosem értettem mire jó ez nektek... itt egy video miután megnéztétek, érdekelne az indok, hogz miért akartok még mindig része lenni ennek az aljasságnak.

2013. okt. 8. 09:20
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
23%

Igazából tökmindegy, miért vágják ki az esőerdőket. Az emberiség szaporodik, a Föld meg véges. Ha mindenki azonnal áttérne a vegánizmusra, lehet, hogy per kopf kevesebb termőterület kéne, de amíg tart a demográfiai robbanás, legfejlebb időt nyernénk vele. Az esőerdőkre (és minden, jelenleg nem termő területre) így is, úgy is keresztet vethetünk.

Én úgy vagyok vele, hogy most eszek húst, amíg még tehetem. Pár évtized múlva ugyanis lehet, hogy a húst aranyárban, a növényi kaját meg csak ezüstárban fogják mérni. Ráérek majd akkor áttérni.

2013. okt. 20. 08:46
 32/38 anonim ***** válasza:
54%
A cigit is ráérsz majd akkor letenni, ha már tüdőrákos vagy.
2013. okt. 20. 10:08
 33/38 Makoscsiga ***** válasza:
53%

"Hogy vagytok kcpsek húst enni?"

Simán. Nálunk falun, minden télen volt disznóvágás, így felénk senki sem gondolta, hogy a kolbász, meg a sonka a boltban terem, vagy aratják. Ez az élet rendje. Ahhoz, hogy mi éljünk, másoknak halniuk kell. Ennek tudatosítása segít értékelni a saját életünket is. Mindazonáltal az ipari állattartás módszereit nem tartom jónak, ha tehetem (szerencsére erre felénk van mód), olyan állatok húsát fogyasztjuk, amik rendes körülmények között voltak tartva és levágva. (Ezt felénk, egy független szervezet ellenőrzi, és tanusítvánnyal igazolja)

2013. okt. 22. 21:43
 34/38 anonim válasza:
26%

Attól hogy te nem eszel húst ezt ugyanúgy megteszik, sőt megtennék ha én sem ennék akkor is... így járt az állat. Azért tenyésztjük hogy meghaljon és mi ne haljunk meg..

Szeretem, finom... anyukám nagyon jóra csinálja. Éljen a húsipar!

2013. okt. 27. 19:10
 35/38 anonim válasza:

Nekem szerencsés helyzetem van, mert nagyapáméknál sok haszonállat van, szabadon, egészségesen tartva. Így megeszem a húst.

De bolti húst biztosan nem ennék...

2013. nov. 2. 23:41
 36/38 anonim válasza:
Kérdezö ! értem sajnálod az állatokat de ha nemvágnának állatok még zsir se lenne, akkor csak toját gyümölcsöt kenyeret lekvárt egyek meg zöldséget meg tejet ? Amúgy se jut olyan sok hús
2014. okt. 24. 23:08
 37/38 anonim ***** válasza:

<< még zsir se lenne, >>

a vegák növényi olajat használnak, az jobb, egészségesebb, és többféle van

<< akkor csak toját gyümölcsöt kenyeret lekvárt egyek meg zöldséget meg tejet ? >>

Miért pont csak lekvárt? :D

A vegák sok hüvelyest, babfélét esznek, meg olajos magvakat, csonthéjasokat. Gabonákból is lehet sok mást készíteni kenyéren kívül. Zöldségfélékből is sokkal fantáziadúsabb ételek készíthetőek, mint a saláta. Nézz meg néhány vega receptet...

<< Amúgy se jut olyan sok hús >>

Sose sajnáld. Meg, ha úgyis olyan kevés, legalább már mindegy, könnyű lemondani arról a kevésről, nem?

:D

2014. okt. 26. 13:26
 38/38 anonim ***** válasza:
Kérdező, akik arra hivatkoznak, hogy ez az élet rendje, nyilván tudják a lelkük mélyén, hogy ha ők lennének az állat helyében ,nem tartanák ezt olyan helyeslendő dolognak .) Nekik csak meg kell venni a boltban, se az állatot nem ismerték/látták életében, se a feldolgozást nem látják, úgy könnyű.
2020. nov. 17. 13:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!