Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Hogy vagytok kcpsek húst...

Hogy vagytok kcpsek húst enni? {videoval}

Figyelt kérdés
Nem vagyok az a nagyon elfogult vegetáriánus, de sosem értettem mire jó ez nektek... itt egy video miután megnéztétek, érdekelne az indok, hogz miért akartok még mindig része lenni ennek az aljasságnak.

2013. okt. 8. 09:20
1 2 3 4
 1/38 A kérdező kommentje:
itt a link: [link]
2013. okt. 8. 09:23
 2/38 anonim ***** válasza:
38%
Az ember mindenevő. Általában a boltban veszi a húst. És nem keresgéli a videókat arról, némely állattenyésztő milyen módon bánik az állatokkal. A világ némely pontján már meg van szabva, hogyan kell minél kevesebb fájdalommal leölni az állatokat. És be is tartják.
2013. okt. 8. 09:35
 3/38 anonim ***** válasza:
42%
mert az emberi táplálkozás része. arról a fogyasztó nem tehet hogy némelyik tenyésztő, hogy tartja az állatiat. azokat a jogszabályok befolyásolják. persze lehet elmenni xy kft telephelyére és bemutatni hogy a cég milyen körülmények között tartja az állatokat, és bojkottra felszólítani a vásárlókat, de a bizonyítékok elégé gyengék (mivel bizonyítod hogy ott készült a felvétel) vannak háztáji állatok amik jól vannak tartva, és "humánusan" ölik le őket, és vannak amik nem. Az hogy én megeszem a húst az az én magánügyem. szeretem, és kell a szervezetnek. De megtisztelem azzal az állatot, amelyik az életét adta nekem, hogy csak olyat veszek amit teljes mértékben elhasználásra kerül, és semmit nem dobok a kukába. Ami olyan rész, azt kisütöm/főzőm, és a kutyámnak adom.
2013. okt. 8. 09:41
 4/38 anonim ***** válasza:
56%
Ez kb olyan,hogy sokan a kedvtelésből tartott állattal is rosszul bánnak,kinozzák,éheztetik stb...De akkor emiatt ne tartson senki kutyát,macskát stb, aki szépen gondozza az se tartson,mert vannak akik nem gondoskodnak az állataikról???Szóval érted mit akarok mondani??? Hogy csak azért ne egyen húst senki,mert néhány helyen (manapság már ritka) nem humánusan bánnak a haszonállatokkal??? Én nem vagyok nagy húsevő,de azért tudok reálisan gondolkozni. Egyébként nem néztem meg a videót és nem is vagyok rá kiváncsi!!! Elitélem az állatkinzást!
2013. okt. 8. 09:42
 5/38 anonim ***** válasza:
72%

Egyetlen szó: szeretem.

A videóban azért van ferdítés is bőven, a legnagyobb, hogy majd ezzel egyetlen állatot is meg fog menteni aki abbahagyja a húsevést.

Egy ilyen kérdésnél régebben már kifejtettem, hogy teljesen más a hagyományos háztáji állattartás, a disznótornak sem véletlenül tor a neve, hiszen az ember is kötődik az állathoz amit annyi időn keresztül etet - azért ül tort, amikor a disznó tulajdonképpen az életét adja azért, hogy mi ne éhezzünk.

Nem, a szója és társai nem alternatívák.

Sok olyan videó van, ahol a teljesen ép állatot befogják valamilyen szerkezetbe, hogy a nyakát egyetlen vágással tudják átvágni bármi előzmény (lövés, elkábítás) nélkül: ez az egyik nagyobb vallás előírása, ők ragaszkodnak hozzá, a videóknál pedig erről legtöbbször már nincs szó.

2013. okt. 8. 09:51
 6/38 anonim ***** válasza:
81%

Úgy, hogy nem nézzük meg a videót. :)

Amúgy láttál már kombájn által "ledarált" pockot, nyulat, egyéb kis rágcsálót? A nagyüzemi növénytermesztés sem kimondottan állatbarát intézmény, mégsem hiszem, hogy a saját háztáji gazdaságodból osztanád az észt. Vagy gondolod, hogy a kelet-ázsiai gyárakban, ahol a ruhád, a telefonod stb. készül, emberbarát módon bánnak a dolgozókkal? Esetleg eszedbe jut, hogy a szabadidőd és az elkölthető jövedelmed (ami biztosan van, ha ráérsz itt írogatni) nagyobb részét is fordíthatnád embertársaid, vagy akár menhelyen élő állatok megsegítésére?

Az ember mindig is limitálta, mennyire törődik mások bajával, máskülönben se perc alatt kikészülne. Te ugyanakkor kiválasztasz egy dolgot, amelyben a (szerinted) kevésbé érzéketlen alternatívát választod, és ez alapján állítod magad piedesztálra. Nehogy azt hidd, hogy ezzel bárkinek is használsz, csak a saját egódat hízlalod.

2013. okt. 8. 10:09
 7/38 anonim ***** válasza:
64%

4-es válaszoló vagyok! Eszembe jutott,hogy pl a bikaviadal bikáit nem sajnálod? Vagy azokat a lovakat,amiket a picadorok használnak? Tudod te mennyi ló pusztul bele ebbe a felesleges bikaöldöklésbe? Én láttam a youtube-n nézd meg ha érdekel, hogy a bika felöklelte a szegény lovat,szétnyilt a ló hasa és állva esett ki a bele! Borzasztó! Úgyhogy lehetne itt cselekedni,betiltani stb. JA,meg a lóversenyen mennyi ló marad ott??? Borzasztó! Ezt nézd meg a youtube-n:

http://www.youtube.com/watch?v=nKfNeDgv4-Q

2013. okt. 8. 10:19
 8/38 A kérdező kommentje:
utolso valaszolo, de azkat is ugyanugy sajnalom, sot azt sokkal jobban elitelem, mert az teljesen ertelmetlen. Kedves 3. valaszolo, borzasztoan kepmutato vagy, akar mennyire is irjatok, az oles nem emberseges! es nem tudom mikor esik mar le az embereknek, hogy ezer es millio vegetarianus van, es egeszsegesebbek mint a normal etkezesuek, akkr hol van ra szukseg?
2013. okt. 8. 10:56
 9/38 A kérdező kommentje:
De felreertes ne essek, en titeket is tiszteletben tartalak, csak probalaom meg talalni az indokaitokat amiert ezen az allasponton vagytok..
2013. okt. 8. 10:58
 10/38 anonim ***** válasza:
94%

"...A világ némely pontján már meg van szabva, hogyan kell minél kevesebb fájdalommal leölni az állatokat. És be is tartják..."

Nem, még az EU-ban is gyakran előfordul, sőt, rendszeres, hogy nem tartják be.

"...persze lehet elmenni xy kft telephelyére és bemutatni hogy a cég milyen körülmények között tartja az állatokat, és bojkottra felszólítani a vásárlókat, de a bizonyítékok elégé gyengék (mivel bizonyítod hogy ott készült a felvétel)..."

Egyszerű bizonyítani. Egyrészt nem csak bent készül felvétel, hanem kívülről is, amiből egyértelműen lehet azonosítani, ezen kívül aznapi újság és GPS lefényképezése, plusz videó is készül, ami folyamatosan vesz mindent már a területre való belépés előtt. Ma már sok fényképezőgépben beépített GPS rendszer is van, ami a kép metaadataiban tárolja a pontos koordinátákat. Ezt manipulálni nem lehet.

"...A videóban azért van ferdítés is bőven, a legnagyobb, hogy majd ezzel egyetlen állatot is meg fog menteni aki abbahagyja a húsevést..."

Nem kell hozzá egyetemi végzettség, hogy belásd, a kereslet szabályozza a kínálatot. Erre pont megfelelő példa Németországban a bio tojás "esete". Az emberek többsége már nem akar ketreces vagy mélyalmos tojást venni, a legtöbben bio és szabadtartásút vásárolnak. Ezzel elérték, hogy ketreces tojást már nem is árusítanak, mélyalmost is csak elvétve találni. Ugyanez érvényes mindenre, a húsra is. Minél kevesebbet vesznek valamiből az emberek, annál kevesebbet gyártanak, mert nem éri meg nekik. Ennek minden ember részese.

"...Nem, a szója és társai nem alternatívák...."

A vegetarianizmus és veganizmus nem jelent egyenlőséget szójaevéssel. Én vegán vagyok, de talán havonta egyszer eszem tofut. a többi "alternatíva" pedig miért lenne rossz? Nem kell húst ennünk, hogy egészségesek legyünk. A változatos táplálkozás a lényeg.

"...Sok olyan videó van, ahol a teljesen ép állatot befogják valamilyen szerkezetbe, hogy a nyakát egyetlen vágással tudják átvágni bármi előzmény (lövés, elkábítás) nélkül: ez az egyik nagyobb vallás előírása, ők ragaszkodnak hozzá, a videóknál pedig erről legtöbbször már nincs szó...."

A kóser és halal vágás is kegyetlen, sok szervezet küzd is ellene. De a hagyományos vágás sem stressz és fájdalommentes. Ez már kezdődik a szállítással, a várakozással, a tereléssel, a fellógatással (pl. szárnyasok) stb. az elektromos fürdő vagy elektromos fogó, a CO2 gáz is jelentős fájdalommal és szenvedéssel jár, mire kábulást okoz. A fejbelövéses kábítás sem sikerül mindig, előfordul, hogy kivéreztetés közben ébred fel az állat.

"...A nagyüzemi növénytermesztés sem kimondottan állatbarát intézmény, mégsem hiszem, hogy a saját háztáji gazdaságodból osztanád az észt...."

A növénytermesztés a húst, tejet, tojást fogyasztó emberekhez is szorosan kapcsolódik. Az állatok takarmányához szükséges növények megtermelése ráadásul sokkal nagyobb területet igényel, sokkal több vizet, sokkal több energiát. Hiszen hónapokig, évekig etetik, itatják, takarítják, szállítják stb.őket. Egy marha pl. naponta akár 30 kg gabonát és hüvelyest is megeszik. Ugyanez a mennyiség egy nagy családnak hetekig elég lenne.

"..Eszembe jutott,hogy pl a bikaviadal bikáit nem sajnálod? Vagy azokat a lovakat,amiket a picadorok használnak? Tudod te mennyi ló pusztul bele ebbe a felesleges bikaöldöklésbe?..."

Nyilván minden egészséges lelkületű ember sajnálja őket. Ezért ők nem is járnak bikaviadalokra vagy lóversenyekre stb. Ezáltal nem részesei, és nem támogatói ennek az iparágnak. Ez is egy megoldás. Ahogy a húsevés abbahagyása is, vagy az állatokon tesztelt termékek megvásárlásának abbahagyása, vagy a ketreces tojás, a szaporítók által gyártott kutyák, a cirkuszok, delfináriumok látogatásának elhagyása is.

Mindannyian befolyásoljuk ezeket a dolgokat a vásárlásunkkal, a döntéseinkkel. Ahogy választani is elmegyünk, pedig ott is CSAK egy szavazatot tudunk leadni, mégis globálisan végül döntő ereje van.

2013. okt. 8. 11:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!