Hogy vagytok kcpsek húst enni? {videoval}
Évek óta tépem én is a számat. Mindenkit hónapokon át kell győzködni, hogy a nyilvánvaló tények a vegetarianizmus mellett szólnak, és a húsevés "érvei" sorban dőlnek meg.
Egy dologra jöttem rá közben. Az emberek tanult, rögzült szokásai a tudatukban a személyiségük szerves részeként értelmeződik. Minden változás olyan érzés bennük, mint ha fel kellene adniuk önvalójukat. A változás a pillanatnyi személyiség/önvaló illúziója számára maga a halál. Más szóval, ha beismernék, hogy nem volt igazuk, és eddig helytelenüléltek azt nem tudná elviselni az egójuk.
Hát ezért állnak ellen körmük szakadtáig minden változásnak, és ezért "védekeznek" még az üvöltően nyilvánvaló igazsággal szemben is.
a másik, hogy a vegetariánusoknak is megvan a sértett öntudata, ami sokszor olyan stílusban reagál a húsevésre mint "provokációra", hogy ezzel sem sokat segít a húsevőknek abban, hogy érzelmileg kellőképpen biztonságban érezzék magukat a változáshoz, merjenek magukba nézni.
Tessék, egy másik kérdés szál, ahol gyakorlatilag minden észérvemet elmondtam, és talán már elgondolkozásra késztettem egy kicsit a kérdezőt. Mégis, az utolsó másik válaszoló letámadta a kérdezőt, amivel valószínűleg lerombolta az egész addigi eredményt.
http://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__vegetarianizmus..
A videót nem nézem meg, az állatkínzás olyasmi, amit nem bírok. Ez az egyik oka annak, hogy nem eszem nagyüzemi húst (mivel házihoz nem jutok, s arról sem tudnám, hogyan tartották, marad a vad, de az se minden héten), de a másik ok: a nem rendesen tartott állatok húsa vagy tojása számomra eléggé ízetlen. Sosem értettem, mit szeretnek rajta mások. Nagyritkán egy bulin, ha nem akarom kihagyni a bográcsos paprikás krumplit, mégis kerül a tányéromba ipari hús... Hát egy mezei, szintén nem ideálisan termesztett cukkininek több íze van... Jó, bizonyára ízlés dolga is, de... ennyire? Ettem már jóféle házi disznótorost, nem egy nagyságrend különbség van köztük... S ott van pl. egy bolti "bio" tojás... Alig tudtam elhasználni a hatos dobozt, annyira nem volt íze. Bezzeg a rendesen tartottaknak... Szerencsére tudok szomszédtól venni, s a saját szememmel látom, hogyan élnek a tyúkok.
Örülök, hogy minden egy irányba mutat, mert ugyan képes vagyok elvből vagy egészségi okokból engedményeket tenni, a hedonizmus nagyon erős bennem... Úgyhogy nekem könnyű. Lelkiismeretem viszonylag tiszta, baromi jókat eszem a tojás, mag, zöldség alapú táplálkozásomon belül, s ha valaki legyilkosoz, mert eszem egy finom szarvassültet, közlöm vele, hogy igen, tudom, és? Bár a saját kezű leöléssel lennének gondjaim, igen, ez gyönge pontom, ez van. De sose adnám elő azt, amit sokan (a húsállatok arra vannak, teljesen oké a dolog), s aminek a totál eltorzított, legdurvább verzióját egy bigott kereszténytől hallottam, idézem: "A kisbárány örül, amikor húsvétkor levágják.". Azon a ponton adtam fel, hogy a sráccal értelmes kommunikációt folytassak.
Az embernek sokkal jobban kellene tisztelnie az állatokat, de sajna ez nem így van.
Maga az ölés egy dolog, eszközeinkkel együtt erősebbek vagyunk, az állat esélytelen és megszívta, ebbe is bele lehet kötni, de engem az állatkínzás zavar. Nemcsak az elpusztításkor és közvetlenül előtte, hanem az állat egész életében. Túl empatikus vagyok, azt hiszem. Főleg a disznókkal tudok együttérezni, a disznók aranyos, helyes állatok, akiknek a csülke túrásra termett, amit nagyüzemi körülmények között nem tud kiélni...
én csak azt nem szeretem a vegákban hogy olyanok mint a jehova tanúi.
szeretek húst enni, szeretem a finom sült ízét. ne akarjon már engem valaki "megtéríteni"
Nem értem mire fel vagy így fel háborodva: #8! Az emberek, és minden egyes élőlény, ami a földön lakik, nap mint nap öl! Az emberek már a kezdetek óta ölnek! Azzal, ha csak salátát, és zöldség-gyümölcsöt eszel, azzal is ölsz!
2. Miért lennének egészségesebbek a vegetáriánusok? Nem kapják meg az elegendő szénhidrátot(hajtóanyagot), ezáltal le is gyengülnek! Szerintük ők sokkal egészségesebbek, mert nem esznek húst, pedig a hús szerintem a leges legfontosabb táplálék! (pl Discovery: Egy boxoló, aki éjjel nappal, csak rizsen és halon él! Meccs után legördít 2 üveg sört, egyből el is ájult!) A szervezet nem foglya annyira bírni a megpróbáltatásokat! + Gondolj bele, hol tartana a világ, ha nem lenne öldöklés? Talán még Kr.E 2 milliárdban sem! Az a tömérdek mennyiségű élőlény, melynek táplálékra van szüksége, fel emésztett volna minden élőt(Fákat, bokrokat, és és minden mást ami az élethez szükséges!) Szóval szerintem te is gondolj bele, hogy jó e vegetáriánusnak lenni! ;)
"..Miért lennének egészségesebbek a vegetáriánusok? Nem kapják meg az elegendő szénhidrátot(hajtóanyagot), ezáltal le is gyengülnek! Szerintük ők sokkal egészségesebbek, mert nem esznek húst, pedig a hús szerintem a leges legfontosabb táplálék! (pl Discovery: Egy boxoló, aki éjjel nappal, csak rizsen és halon él! Meccs után legördít 2 üveg sört, egyből el is ájult!) A szervezet nem foglya annyira bírni a megpróbáltatásokat!.."
Ezt úgy írod, mintha a szervezet főként húsból jutna szénhidráthoz. Esetleg utánanézhetnél miből is épül fel az izomzat.
Az utolsó idézett mondathoz csak egy linket ajánlok.
Az aloldalakon összegyűjtött "jóemberek" mind sápadtak és gyengék, hiszen nem esznek húst, sőt kapaszkodj meg, tejtermékeket és tojást sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!