Bejelentettem, hogy vegán vagyok, anyám ordít, kiabál,
mit csináljak vele? 16L
Figyelt kérdés
Régóta fogalmazódott a fejemben a gondolat, hogy vegán leszek. Szép lassan sikerült is leszoknom az állati eredetű kajáról, már 2 hónapja semmi állati eredetű kaját nem ettem, tejet pedig már vagy fél éve nem ittam. Nem akarok rábeszélni senkit, a vegán életmódra, és nem gyerekességből hoztam a döntést. Egyszerűen undorodom attól, hogy egy hullát kell ennem, és borjúnak se érzem magam, hogy tehéntejet igyak, ami növeli a cukorbetegség esélyét, tele van gennykeltő baktériummal... stb. Az egész úgy kezdődött, hogy egy ismerősünknél voltunk disznóvágáson, hallottam, ahogy visít az állat, láttam a rettegést a szemében, és mind ezt azért kellett átélnie, hogy nekünk embereknek okozzon 10 perc örömöt azzal, hogy megesszük. Szóval anyumnak elmondtam, nehéz volt, mert tudtam, hogy ordítani fog, és nem is csalódtam. Lehülyézett, üvöltött... Nem fogja elfogadni?
Közgazdasági alaptétel, hogy ha még többen fogyasztanák, a növekedett kereslet további áremelést generálna.
A kedves kérdező pedig ha ezt az életmódot akarja folytatni, kezdjen el vitaminokat szedni, mert ásványi anyag nem kerül a testébe, főleg a Ca és a Mg a problémás.
2013. szept. 7. 10:32
32/41 anonim válasza:
szerintem oszlassuk el azt a tévhitet, miszerint bármi is egészséges lenne a mai világban.
nincs a földön olyan élőlény, ami egészséges lenne.
persze szerintem!
se hal, se hús, se növény. semmi!
2013. szept. 7. 10:45
33/41 anonim válasza:
pár évtizede Magyarország szója nagyhatalom volt... nagyjából ezzel egyidőben, rizst is nagyon sokat termeltünk. Hova lettek?
2013. szept. 7. 12:37
34/41 anonim válasza:
A rizs termesztése nálunk rendkívül költséges, ilyen öntözési díjak mellett marhaság lenne. A Kőrös mellett van még pár rizsföld, de elenyésző a számuk. A szója felhasználása alapvetően állati takarmányozásra irányul. Régen több, mint 8 millió sertés volt az országban, mára alig 1 millió, nincs szükség szójára, emberi fogyasztásra alapvetően nem alkalmas a magas cianidtartalma miatt. Hiába mossák, tisztítják, a tisztításhoz használt szerek is ugyanolyan károsak önmagukban is, mint a cián.
Ezért nincs már az országban sem rizs, sem szója.
2013. szept. 7. 12:43
35/41 anonim válasza:
Anyud ahhoz a korosztályhoz tartozik, amelyiknek a dédszülei hírből sem ismerték Norbit, a vegetarianizmust, vagy épp a paleolit-izét. Ették, ami az asztalra, vagy a tarisznyába került, (télen jellemzően húsfélét, nyáron inkább csak zöldséget) és messze elkerülte őket a betegség. Jellemző volt az ő generációjukban a 92 éves bácsika, aki még bizony felfűrészelt (kézi fűrésszel) néhány köbméter fát, s ha elfáradt, kiült a még nála is öregebb szomszéddal a padra, elszívni egy pipát. Aztán egyik reggel nem ébredt fel. Így aztán értehtő, ha idegenkedik egy kicsit az általa divatnak, múló hóbortnak hitt étrendedtől.
2013. szept. 7. 16:30
36/41 anonim válasza:
De amúgy megkérdezhetem tőletek hogy az első oldalon mi a fenéért kellett lepontozni a vegetáriánusokat illetve azokat akik a kérdezőnek adnak igazat ???!!! -.-
Egyébként jogod van eldönteni hogy eszel-e húst vagy nem. Tehát anyád semmi esetre sem tilthatja meg neked a vegetáriánus életmódot.
2013. szept. 11. 15:08
37/41 anonim válasza:
Ezen az oldalon a pontozás egy vicc, azt is lepontozzák, aki ellene van meg azt is, aki támogatja, azt meg fel, aki nem is a kérdésre válaszol.
2013. szept. 11. 15:53
38/41 anonim válasza:
Antal Valival kapcsolatban érdemes olvasgatni ezt a fórumot:
Lehet, hogy elsősorban az a baja vele, hogy marha drága,nem? mert akárhogy is nézzük, a vegán étrend nagyon az, ha tényleg minden tápanyagot pótolni akarsz - márpedig 16 évesen még nagyon nem kéne elhanyagolni ezt a ténylezőt. nem tudom, hol laksz, de különösképp vidéken horribilis az olajos magvak ára, az meg ugye eszenciális.
húst én sem eszem, tehát megértem, tejet nem iszom, a sajtot viszont nagyon szeretem, arról egyelőre nem szeretnék lemondani.
2013. dec. 14. 21:31
40/41 anonim válasza:
Már mért lenne drága? Lencse, bab, vöröslencse, csicseriborsó, gomba, rizs, sárgaborsó, egy kis édesburgonya. Ezek annyira nem drágák. Ehetsz pl. Lencsés-gombás paradicsomos tészta; csicseriborsó curry spenóttal; falafel pitában zöldségekkel; chilis bab; zöldségleves,; lencsefasírt babfőzelékkel
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!