Bejelentettem, hogy vegán vagyok, anyám ordít, kiabál, mit csináljak vele? 16L
"Kókusztejnek 1300 Ft litere, a többi ilyen szutyoknak szintén"
Érdekes dolog szutyoknak nevezni egy számodra megfizethetetlen, kifejezetten egészséges "luxus"cikket, de hajrá. Térj vissza a májkrém konzervedhez, meg a teszkó gazdaságos tartós zsírszegény tejedhez, az való neked.
Nem én írtam a választ, de én pl. házitejet iszok egyenesen a bociból (nem az a gépes fajta).
Ismétlem. Ha a vegánok, vegák elvárnak valamit (pl. hogy ne szóljon bele senki miket esznek) akkor ugyanez elvárható. Ez meg így már sértegetés. Én speciel nem szeretem annyira a májkrémet, viszont a májból készített pástétomot, amit én magam csinálok, imádom!
Azért szutyok, mert semmi értelme fogyasztani, divattermék, semmi egészséges nincs benne, kb. opálos víz némi ásványi anyaggal, tökéletesen nélkülözhető az étrendből, nincs benne semmi esszenciális. A tehéntejben és a belőle készült termékekben az összes esszenciális aminosav megvan, csak ugye ott a laktóz is mellette.
A luxus cikk a Ferrari Enzo, nem a kókusztej, a japánok azért isszák, mert nem tudom, feltűnt e, de nem igen van náluk tehén:D
a japánok szerintem nem sokáig fognak sokáig élni. :D
tekintve a fukusimai szivárgást. :S
róluk azért nem gondoltam volna, hogy ilyen kiba..ottul lezseren vesznek egy ilyen dolgot.
ha már tej, akkor esetleg a laktózmentes.
bár én most fogom kipróbálni a mandulatejet. szójatejet ittam már régen. az valami förtelem.
Azt vettem észre, hogy aki tudatosan egészségesebb ételek iránt érdeklődik vagy fogyasztja, azt itt lepontozzák.
Kisbarátom, én a betegségemből fakadóan semmi olyat nem ehetek, amit a #11-es írt. Na akkor ilyenkor mi a pálya? Addig amíg a szervezetetek feldolgozza a szemetet még könnyen beszéltek. De majd a kóros soványsággal, elhízással, magasvérnyomással, koleszterinnel, hormon és enzim problémákkal, allergiákkal gondoljatok arra, hogy mi lehet az oka és mit tehettetek volna az egészségetek érdekében évekkel ezelőtt. Egyébként pedig az árakról csak annyit, hogy azt termesztik és abból van tömeggyártás, amit fogyasztanak az emberek. Ha mindenki ráállna a kókusztejre, akkor lenne iránta kereslet, megérné nagy mennyiségben gyártani és lemenne az ára. Ha tehéntejet nem innának az emberek, nem tartanának tehenet és mivel kevés van belőle, így drága lenne. Ilyen egyszerű. Helyette mondjuk termesztene retket meg babot vagy répát vagy bármi mást az az illető a tehenek helyett. Szóval munka így is, úgy is lenne csak épp megváltoznának a szokások. Csak mi tudunk ezen változtatni.
11. vagyok. Te egy egészen más tészta vagy, ne is keverd magad totálisan ide. Ha már nem eheted azt a temérdek kaját, amire allergiás vagy, akkor neked pl. muszáj alternatívákat keresni. Szerintem a te helyzetedbe (hogy ennyi növényre IS allergiás vagy) pont nem szabadna vegánnak lenni. Attól még, mert sertésre allergiás vagy, rengeteg minden egészséges dolog van, pl hal!
De nektek magyarázhat az ember :) biztos a hal is full egészségtelen, na ja.
Nem, a hal jó. De ez nem ilyen egyszerű sajnos...
Az allergia a kisebb baj, az már csak később alakult ki mert ettem a sok szemetet amitől egy enzimem termelődése leállt és még tovább terheltem magam aztán ilyen "lyukacsos" lett az emésztőrendszerem. Szinte csak nyers kaját ehetek, mert csak olyat lehet ami friss. Egyébként ez változni fog 1-1,5 év múlva ha betartom a diétát, de utána sem fogok a májkrémre visszatérni meg az ipari kenyérre. A tengeri halat szerettem, de meggondolnám most a sugárszennyezés és a kínai szeméttel etetett halak miatt. De ez megint csak a kisebb baj. A nagyobbat mindenki tudja: tartósítószerek, színezékek, különböző adalék anyagok, bizonytalan eredetű összetevők.. a szója a legrosszabb ami belekerülhet egy ételbe, mert a feldolgozott szóját már nem ellenőrzik és ha úgy jön be a határon a génmódosított szója, az tele van gyomirtóval mert ugye lefújják egy méreggel ami mindent kiírt de mivel genetikailag módosítva van, ezért a növény ellenáll a méregnek. De ugyanúgy felszívja, mi meg megesszük. Ez hosszú távon nem egészséges. De sokmindennel történik hasonló dolog az iparban és ezek összeadódnak + a szmog. Igazából az ember egy szemétdombon él és szemetet eszik. Régen azért más volt... a jó szalonnát, sonkát én is megenném. Sőt, ha csak azt ettem volna, most nem lenne ilyen bajom :) De ettől függetlenül nem hülyeség a növényevő életmód de az nem is olyan egyszerű mint a másik. A káliumra érdemes odafigyelni. Annak mondom, aki itt sok növényt fogyaszt.
Na legalább neked van eszed :) mármint nem tudom miért kellene elvakultnak lenni ha érted mire gondolok. Én amit csak tudok termelőktől szerzek be, így azért mégiscsak jobb. Én ezeknél a dolgoknál, hogy "jaj szegény disznó szenvedett, a mi 20 perces örömünknél" nagyobb bajnak tartom ezt:
Ami itt nem terem meg (kókusztej, szója meg minden amit ugye helyettesítőként használnak a vegák) külföldről van behozva.
Nem azt mondom, hogy csak ezek csinálják, sőt közel sem, de én inkább megeszem a termelőtől vett tojást, és megiszom a kecsketejet, minthogy úgy érezzem, hogy hozzátettem ezekhez itt.
Bocsánat az offért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!