Bejelentettem, hogy vegán vagyok, anyám ordít, kiabál, mit csináljak vele? 16L
A vegetáriánusokat megértem, de a vegánok nekem nagyon szélsőségesek.
De mit fogsz enni?
A vegánok nem ehetnek:
Tésztát (tojás) max porból készített műkaját (minden, csak nem egészséges)
Palacsintát (tej, tojás)
Panírozott zöldségeket (tojás)
Süteményeket (tej, tojás, vaj)
Tejfölös habarásos leveseket, főzelékeket (tej)
Joghurtot, kefírt, túrót
Ehetsz rizst, zöldséget, meg műkaját mindenféle porból. Értem, hogy szegény állatok, de a tehénnek nyomja a tőgyét a tej, a tojásból nem minden esetben lesz csibe. Nem értelek. A tejről pedig ne cikkekből tanulj! Beszélj több dietetikussal, meglátod mindegyik mást mond, mivel a tejről mai napig nem derült ki, hogy most jó vagy rossz. Szerintem jó.
Utolsó: létezik pl. rizstej, mandulatej és társai, a tojás is helyettesíthető. A vegán tejekre lehet fújolni, de pl. Japánban a népesség nagyrésze csak ilyet iszik mivel a tehéntejjel szemben a legtöbbjük intoleráns (márhogy a szervezetük genetikailag), mégis a világon az egyik legmagasabb átlagéletkorú nemzet! A növényi tejek nagyon egészségesek.
A tojás helyett gyümölcsöket szoktak rakni a süteményekbe és tésztákba, itt pl. olvashatsz róla egy dietetikus írásából: [link]
Akkor szíved joga hogy ezeket edd, nem különösebben érdekel, de legyél olyan kedves nem így beszélni ezekről a dolgokról (hullát eszel, nem vagy te borjú, stb.) mert ez sértő.
Ha te elvárod az elfogadást, te is legyél elfogadó!
Ne veszekedj, megkeresed az árát, megveszed ami kell, megfőzöd, és kész. Nem kell téríteni. Mert igenis annak tűnik.
Ami oldalt belinkeltél, az egy kozmetikus lett tanácsadó blogja..
Ezt ellenben gyógyszerészek, tényekkel alátámasztva..
A japánok azért élnek sokáig, mert rengeteg halat esznek, minden nemzet tagjai kimagasló egészségi állapottal bírnak, akik sok halat esznek, lásd finnek, svédek, norvégok, stb.
Cikket én is tudok írni a répa káros hatásairól, semmi bizonyító ereje nincs annak, hogy valaki kigondol valamit és azt leírja egy cikkbe.
Te hogyan tartanál állatot? Tiszta szerencse, hogy nem ilyen emberekkel van tele a Föld, mert akkor még le sem másztunk volna a fáról.
Kókusztejnek 1300 Ft litere, a többi ilyen szutyoknak szintén, kb erre fogsz dolgozni, hogy egyél, de szíved joga.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!