Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Bejelentettem, hogy vegán...

Bejelentettem, hogy vegán vagyok, anyám ordít, kiabál, mit csináljak vele? 16L

Figyelt kérdés
Régóta fogalmazódott a fejemben a gondolat, hogy vegán leszek. Szép lassan sikerült is leszoknom az állati eredetű kajáról, már 2 hónapja semmi állati eredetű kaját nem ettem, tejet pedig már vagy fél éve nem ittam. Nem akarok rábeszélni senkit, a vegán életmódra, és nem gyerekességből hoztam a döntést. Egyszerűen undorodom attól, hogy egy hullát kell ennem, és borjúnak se érzem magam, hogy tehéntejet igyak, ami növeli a cukorbetegség esélyét, tele van gennykeltő baktériummal... stb. Az egész úgy kezdődött, hogy egy ismerősünknél voltunk disznóvágáson, hallottam, ahogy visít az állat, láttam a rettegést a szemében, és mind ezt azért kellett átélnie, hogy nekünk embereknek okozzon 10 perc örömöt azzal, hogy megesszük. Szóval anyumnak elmondtam, nehéz volt, mert tudtam, hogy ordítani fog, és nem is csalódtam. Lehülyézett, üvöltött... Nem fogja elfogadni?
2013. szept. 6. 21:45
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
51%

A vegetáriánusokat megértem, de a vegánok nekem nagyon szélsőségesek.

De mit fogsz enni?

A vegánok nem ehetnek:

Tésztát (tojás) max porból készített műkaját (minden, csak nem egészséges)

Palacsintát (tej, tojás)

Panírozott zöldségeket (tojás)

Süteményeket (tej, tojás, vaj)

Tejfölös habarásos leveseket, főzelékeket (tej)

Joghurtot, kefírt, túrót

Ehetsz rizst, zöldséget, meg műkaját mindenféle porból. Értem, hogy szegény állatok, de a tehénnek nyomja a tőgyét a tej, a tojásból nem minden esetben lesz csibe. Nem értelek. A tejről pedig ne cikkekből tanulj! Beszélj több dietetikussal, meglátod mindegyik mást mond, mivel a tejről mai napig nem derült ki, hogy most jó vagy rossz. Szerintem jó.

2013. szept. 6. 22:06
 12/41 anonim ***** válasza:
56%

Utolsó: létezik pl. rizstej, mandulatej és társai, a tojás is helyettesíthető. A vegán tejekre lehet fújolni, de pl. Japánban a népesség nagyrésze csak ilyet iszik mivel a tehéntejjel szemben a legtöbbjük intoleráns (márhogy a szervezetük genetikailag), mégis a világon az egyik legmagasabb átlagéletkorú nemzet! A növényi tejek nagyon egészségesek.

A tojás helyett gyümölcsöket szoktak rakni a süteményekbe és tésztákba, itt pl. olvashatsz róla egy dietetikus írásából: [link]

2013. szept. 6. 22:11
 13/41 A kérdező kommentje:
Kókusztej, mandulatej... stb. Zöldségek,gyümölcsök, gomba,magvak, ahogy írtad, és nem is bánom, ha panírozás nélkül van, mert nem túl egészséges. Nem a tojással magával van bajom, hanem azzal, ahogyan ezeket az állatokat tartják, kizsákmányolják őket.
2013. szept. 6. 22:14
 14/41 anonim ***** válasza:
45%
Édesanyádnak kell megvennie ezeket az alapanyagokat amúgy? Vagy majd te megkeresed az árát ezeknek?
2013. szept. 6. 22:15
 15/41 A kérdező kommentje:
Dolgozom.
2013. szept. 6. 22:15
 16/41 anonim ***** válasza:
67%

Akkor szíved joga hogy ezeket edd, nem különösebben érdekel, de legyél olyan kedves nem így beszélni ezekről a dolgokról (hullát eszel, nem vagy te borjú, stb.) mert ez sértő.

Ha te elvárod az elfogadást, te is legyél elfogadó!

Ne veszekedj, megkeresed az árát, megveszed ami kell, megfőzöd, és kész. Nem kell téríteni. Mert igenis annak tűnik.

2013. szept. 6. 22:18
 17/41 anonim ***** válasza:
55%
mutass anyukádnak egy ilyen durva filmet az állat iparról, amit a vegánok szoktak mutogatni és akkor majd lehet elhalkul.
2013. szept. 6. 22:21
 18/41 A kérdező kommentje:
Természetesen nem így adtam elő neki, csak gondoltam meg fogjátok kérdezni miért döntöttem ez mellett, szóval előre megválaszoltam a kérdést. Engem sem érdekel, te mit eszel, szíved joga, nem rábeszélni akartalak.
2013. szept. 6. 22:22
 19/41 anonim ***** válasza:
75%

Ami oldalt belinkeltél, az egy kozmetikus lett tanácsadó blogja..

[link]

Ezt ellenben gyógyszerészek, tényekkel alátámasztva..

2013. szept. 6. 22:23
 20/41 anonim ***** válasza:
36%

A japánok azért élnek sokáig, mert rengeteg halat esznek, minden nemzet tagjai kimagasló egészségi állapottal bírnak, akik sok halat esznek, lásd finnek, svédek, norvégok, stb.

Cikket én is tudok írni a répa káros hatásairól, semmi bizonyító ereje nincs annak, hogy valaki kigondol valamit és azt leírja egy cikkbe.

Te hogyan tartanál állatot? Tiszta szerencse, hogy nem ilyen emberekkel van tele a Föld, mert akkor még le sem másztunk volna a fáról.

Kókusztejnek 1300 Ft litere, a többi ilyen szutyoknak szintén, kb erre fogsz dolgozni, hogy egyél, de szíved joga.

2013. szept. 6. 22:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!