Normális, hogy vegetáriánusként nem akarok húst
feldolgozni? A családban emiatt botrány tört ki.
Figyelt kérdés
A lényeg az, hogy azért lettem vegetáriánus mert undorodom a hústól (szag, íz). Most vendégek jönnek hozzánk, és mivel nyáriszünet van, tegnap megvolt az érettségi szóbelizés is, ezért nekem kell elkészíteni az ételeket. Amikben nincs hús, nagyon szívesen megcsinálom, de nekem hadd ne kelljen húsokat sütni. Ez tényleg annyira nagy ügy? Mindenki azt mondja, hogy nem igaz, hogy nem vagyok képes hozzányúlni a húsokhoz, stb. (Kb. 6 éve volt utoljára hús a kezem között.) L/19
#10: Én pedig úgy fogom fel, hogy amit _feltétlenül_ muszáj, azt megcsinálom, a többit megpróbálom kikerülni, hogy maximalizáljam az életminőségemet. Persze a nemszeretem dolgokat cselekvők is maximalizálhatják azt, mert mások a prioritásaik. Ez mindenkinek a maga döntése. Engem néztek már le, mikor írtam, hogy nem bírom az égett olajszagot, úgyhogy nem sütnék pár palacsintánál többet, s közölték, micsoda alak vagyok, aki nem szereti a családját. Nem igazán hatotta meg őket, hogy közöltem, egyedül élek... Nem mintha ez bármin változtatna, de ha pl. lenne egy gyermekem, aki odavan a palacsintáért, annak megmutatnám, hogy a gofri majdnem ugyanaz és sütnék neki finom gofrit. Meg pár palacsintát, mert tekergetni mégis más, mint nem ;)
2013. jún. 18. 15:03
12/27 anonim válasza:
Megtudnád amúgy csinálni normálisan? Ilyesmire gondolok,hogy anyám rühelli a halat minden formában és bármennyire a kedvünkre akar tenni egyszerűen nem tudja finomra készíteni.Sose várnám el tőle,hogy hallal vacakoljon,se azt ,hogy a mi halas alkotásaink után rendet tegyen a konyhába.
2013. jún. 18. 15:29
13/27 anonim válasza:
Érthető, persze. Viszont a nagy húsmániások addig nem fogják megérteni, hogy undorodsz, amíg bele nem hánysz a készülő ételükbe... Senki nem fog belehalni, ha egy nap kimarad a hús az ebédből. Nem az a gond, hogy nem tudják megérteni a vegetáriánusokat, hanem az, hogy nem is akarják. Az nem opció, hogy rendelitek a kaját valahonnan?
2013. jún. 18. 15:30
14/27 anonim válasza:
13-as: olvasd már el a kérdést, vendégek jönnek, nem arról van szó, hogy egy napot nem birnak ki hús nélkül.
Meg vendégeknek "rendelt" kaját adni igencsak szegénységi bizonyítvány lenne.
A kérdésre: ha zavar a fogása, akkor vegyél fel gumikesztyüt, úgy nem érzed.
Másrészt ha jól értem, általában nem neked kell húst fözni, ma kivételes alkalom van. Szerintem egyszer próbáld magad összeszedni, de utána mondd meg, hogy ez volt az utolsó, máskor nem csinálod.
2013. jún. 18. 17:34
15/27 anonim válasza:
Tedd azt amit Te jónak érzel!!!!!! Soha ne akarj megfelelni mert az az igazi öngyilkosság!!! Soha ne tagadd meg önmagad. A Te utad a Te életed. A TE választásod ! Ragaszkodj a döntéseidhez ha úgy érzed az a helyes!!!! Te már döntöttél is,hát tartsd magad ahhoz....
2013. jún. 19. 16:14
16/27 anonim válasza:
Ahzt hiszem, megértelek. Mi két éve nem eszünk itthon húsételt. Más kérdés, hogy vendégségben lecsúszik egy pörkölt, vagy egy rántott hús, de itthon nem bajlódunk vele. Hozzáteszem, azelőtt évi négy-öt disznót vágtam és dolgoztam fel a párommal. No most: a múltkor vendégeket vártunk, nosza, gondoltuk, összedobunk egy töltött káposztát. Ahogy illik, csülökkel, meg minden földi jóval. Hát, igencsak össze kellett szednem magam, hogy a csülköt feldaraboljam hányás nélkül. Egyszerűen elszoktam tőle. Pedig ez csak két év volt...
2013. jún. 20. 16:17
17/27 anonim válasza:
igen,normális. én is undorodom a hústól, nem tudnám megsütni. de nem értem, hogy miért neked kötelező az összes kaját csinálni? a család képtelen rá, vagy mi?
gondolom, ők se csinálnak tökfőzeléket, ha utálják. pl.
2013. jún. 24. 23:58
18/27 anonim válasza:
Csinálj vega menüt.
2013. jún. 27. 17:51
19/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! (Nem én le pontoztam a válaszokat, nekem mindenkié hasznos volt.)
Nekiálltam a húsoknak is, de elájultam a konyhában. Nővérem amikor hazaért, azonnal bevitt a kórházba kivizsgálásra. Egy csomó vizsgálat után egy napot bent kellett maradnom, aztán hazaengedtek.
Na, ennyit arról, hogy valaha is egy tetemhez hozzányúlok...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!