Normális, hogy vegetáriánusként nem akarok húst feldolgozni? A családban emiatt botrány tört ki.
Nekem teljesen természetesnek tűnik, hogy nem akarsz húst sütni. Igaz, én voltam vegetáriánus és most sem állok tőle olyan nagyon távol...
Ha valaminek zavar a látványa vagy a szaga, akkor ahhoz nyilván nem nyúlok. Ha elvárják, hogy Te főzz, akkor legyen vega a koszt, mi azzal a gond? Azt megeheti egy mindenevő is... :D
Nagyon ártatlanul és végtelen lelki nyugalommal néznék a botrány közepette, azt hiszem.
Nem normális!!!
Nem kéne összekeverni az evést a munkával.Senki nem kötelez,hogy edd meg,csak csináld meg,a Te vendégeid!!
Én sem eszem zsírt,a "zsiros" lábast mégis el kell mosni.
Szerintem normális. Én is undor miatt lettem vegetáriánus. Elkészítem egyébként a húst a páromnak és a vendégeknek, de sokszor eléggé kínlódok vele (főleg az éppen fehérre párolódó hús bűze zavar, attól néha öklendezni tudnék) - de ez az én döntésem. A párom persze besegít, amikor otthon van, csak sokszor nem merem rábízni :) De a csontozást, bőrözést mindig ő végzi, mert attól tényleg behányok, valamint a zsír szagától is, így zsírban nem sütök.
Na mindegy, fogalmazzunk úgy, hogy ha más is megcsinálhatná, akkor nem kellene rád bízniuk. Szerintem az a baj, hogy nem értik, hogy ez másnak nem csupán kellemetlen szagú, hanem egyenesen hányingert vált ki, pedig vannak ilyenek. Nekem emellett a fővő káposzta és hal is ilyen szagingerek. Más meg a brokkolitól van rosszul, amit én két pofára ennék, hát istenem. A testvérem meg a gombától rókázik (szó szerint), nekem meg a kedvenc ételem.
Szerintem a dolog nem vegetarianizmus kérdése elsősorban, hanem toleranciáé. Hiába érsz rá, ha egyszer 3x a mosdóba kell rohannod taccsolni főzés közben...
Szerintem mutasd meg nekik az itt született válaszokat, hátha elhiszik, hogy van ilyen!
Sok vega ugyanúgy elkészíti a családjának/barátainak a húsos kajákat, nem nagy ügy. Tudod vannak emberek, akik annyira szeretik a családjukat, hogy fel sem merül hogy ne főzzenek meg nekik olyan kajákat, amiket ők maguk nem esznek.
Van aki nem eszik húst, de mégis megcsinálja a családjának, van aki a tengeri herkentyűknek már a szagától is rosszul van, mégis megcsinálja, és van aki egyáltalán nem szereti az édes dolgokat, mégis süt. És ez így természetes. Nem is tudom mi lenne, ha mindenki csak olyan kaját lenne hajlandó a szerettei elé tenni, ami neki is megfelel..
6-os: neked nincs olyan dolog, amitől hányingered van? Ez nem egy választott dolog, hanem egy INGER. Ha öklendezik az ember, akkor öklendezik. Kész.
Mint írtam én is szívesen elkészítem a családnak de van amit egyszerűen NEM BÍROK, mert a múltban már nem egyszer hányás lett a vége, mivel nem bírom a szagát.
Még egy példa: édesanyám meg padlizsánt nem süt, mert neki meg iszonyatos fejfájása lesz a szagától, mikor sül...
#6: Mi lenne? Szerintem semmi különös, az én életemben semmiképp. Én se főzök olyat, amit nem szeretek. Nekem ez természetes, nagyon alacsony pontszámot kapnék önfeláldozásból és magasat önzésből, ami szerintem tök jó :)
Igen jókat főzök a páromnak mindennap és nagyon hálás is érte. Zsák a foltját, tudod. Szabad főznünk olyat, amit nem szeretünk, de ha azt választjuk, hogy nem tesszük, azzal sincs feltétlenül baj.
Lenne más, aki megcsinálja, csak mivel én vagyok itthon egész nap, ezért kaptam meg én mindent.
A szagán kívül még elméleti gondjaim is vannak a hússal. Főleg abba nem bírok belegondolni, hogy egy tetemet boncolgassak a konyhapulton. Már csak a halotti anyakönyvi kivonat hiányzik mellőle :/
7-es, de igen, van. Ami azt illeti, elég finnyás típus vagyok, sokmindent annyira nem bírok, hogy rosszul vagyok miközben készül. (pl ilyen nálam a hús, a halak, és a koktélok) De soha eszembe nem jutott hogy nem készítem el, még így is nagy szeretettel csinálom meg, mert tudom hogy örömöt okozok vele.
Egyszerűen nem problémázok rajta és kész. Úgy fogom fel, hogy sajnos nem csak olyan dolgokat kell megcsinálnunk életünk folyamán, amihez fűllene a fogunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!