Nektek nem hianyzik neha a hus?
Elore is elnezest az ekezetek hianya miatt, de kulfoldrol irok.
Azert kerdezem, mert en 5 eve vega vagyok es neha megis eszembe jut hogy 'uristen de megennek egy gyrost/spagettit'. Neha megkivanja a szervezetem, egyszer mar rendeltem is etteremben bolognait, aztan kihoztak megereztem a szagat es majdnen elhanytam magam. Szoval nem tudnam megenni, de neha azert beugrik 1-1 hustartalmu etel amit regebben nagyon szerettem:)
"holott normális emberi étkezés egyik alapja."
Kérdés, hogy mi a normális? Indiában annyi ember vegetáriánus, mint Európa egész lakossága Oroszországot és Törökországot is beleértve. Most akkor az nem normális, mert szerinted húst kéne enni? Ki mondja meg, mi a normális és mi a nem? Mind vegetáriánusan, mind vegánként, mind mindenevőként lehet egészségtelenül, de egészségesen is étkezni. Én azt mondom, amíg egészséges, addig normális.
U.i.: te mit is keresel ennél a kérdésnél, ha nem vagy vegetáriánus? Tudtommal nem hozzád szólt.
"nem szeretem, mikor valaki felsőbbrendűnek érzi magát, hálátlannak meg gyilkosnak nevezi azokat akik esznek húst is, holott normális emberi étkezés egyik alapja."
Akár hogy is nézzük, a "házi állatokat" felnevelik, dicsekednek is vele esetleg, hogy milyen szépek, simogatják, aztán egy napon, kiválasztják, ő meg hagyja magát, és a gazdája megöli. Csak azért, hogy ott legyen a "vasárnapi ebédnél" a tányéron. Aztán a gondos gazda élvezettel szopogatja a csontját, és eszébe sem jut, hogy az a szerencsétlen is lélegzett, mint ő, érezte a fájdalmat, szerette a simogatást. A végén pedig szar lesz belőle, a gazda WC-jében!
"di Kamilla válasza:
"
Milyen hálátlan lény az ember, felnevel egy állatot, aztán meg "még belefér" neki, hogy megölje! Ja bocsánat, az ember úgy fogalmaz, hogy " levágja", hogy ne hangozzon olyan csúnyán!"
Az ember tényleg mindenevo lény. Az egy dolog, h kiszakadt az elovilagbol elég rendesen, de ez a szemlélet akkor is elvakult nekem kissé. A csirke, ha meszhianya van, még a vakolatot is megeszi, ha megkívánja, mert érzi, mi kell neki. Ti vegak miért nyomjatok el? Egy Vega, ha nem váltana vissza a termeszetesre, (mert akárhogy is nézzük a vegasag nem az), egy esetleges túlélő szituációba kerülve hamar legyengulne, és meghalna. Akkor ugyanis lehet, h egy csotany, vagy egy giliszta is ajandek, ha az az életben maradást segíti. Aztán, ahogy fejlodtunk, és egyre nőtt az agyterfogatunk, csak a hús volt képes biztosítani az elegendő energiát a tekervenyeknek. Ha már akkor sem ettek volna húst nem fejlődött volna ki az agy a mostanira, s lehet, h még vakkantasokkal kommunikalnank.
Akár hogy is nézzük, a "házi állatokat" felnevelik, dicsekednek is vele esetleg, hogy milyen szépek, simogatják, aztán egy napon, kiválasztják, ő meg hagyja magát, és a gazdája megöli. Csak azért, hogy ott legyen a "vasárnapi ebédnél" a tányéron. Aztán a gondos gazda élvezettel szopogatja a csontját, és eszébe sem jut, hogy az a szerencsétlen is lélegzett, mint ő, érezte a fájdalmat, szerette a simogatást. A végén pedig szar lesz belőle, a gazda WC-jében!
A válaszadó meglehetősen szélsőséges nézeteket vall, csakúgy, mint a vallási témakörben. Csakhogy kedves Ildi Kamilla, az ember amíg megtermeli a vegák (és persze a mindenevők) betevőjét, hatalmas területeket foglal el a természetben élő állatoktól. Fajok ezrei tűntek el, s tűnnek el napjainkban is. Emiatt nincs lelkifurdalásod? Csak a levágásra tenyésztett-tartott háziállatok miatt?
Tetszett a válaszod, értékesnek tűnik. Szerintem nem gazosabb felnevelni az állatot (ha az ember nem Vega), mint csapdaval elejteni, vagy levadaszni, ahogy az összes többi élőlény teszi, mert utobbiakban benne van a hosszabb szenvedés esélye is, az előbbinél pedig könnyebben tud az ember a gyorsasagra törekedni.
Van egy két téma, igen, amiben elég szélsőséges nézeteket vallok, ez nem baj szerintem, de a te erveid jók és ezt elismerem.
Tényleg, a növény is élőlény, és sokan azt mondják, hogy érez, és meghalalja a törődést, de azért meg nem kell fenyevonek lenni ;)
Ez nem kotekedes volt, csak tréfa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!