Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Nektek nem hianyzik neha a hus?

Nektek nem hianyzik neha a hus?

Figyelt kérdés

Elore is elnezest az ekezetek hianya miatt, de kulfoldrol irok.

Azert kerdezem, mert en 5 eve vega vagyok es neha megis eszembe jut hogy 'uristen de megennek egy gyrost/spagettit'. Neha megkivanja a szervezetem, egyszer mar rendeltem is etteremben bolognait, aztan kihoztak megereztem a szagat es majdnen elhanytam magam. Szoval nem tudnam megenni, de neha azert beugrik 1-1 hustartalmu etel amit regebben nagyon szerettem:)

2013. febr. 27. 13:16
1 2
 1/17 anonim válasza:
53%
De egy időben nagyon hiányzott a hus,ezért elkezdtem újra hust enni.
2013. febr. 27. 13:33
 2/17 anonim ***** válasza:
90%

Hiányozni nem hiányzik. Néha felderengenek szép emlékek házi disznótorosokról - de én nem is vagyok vegetáriánus, csak majdnem, lehet, hogy meg is enném, ha hozzájutnék :) De akkor se évi többször.

Amúgy eszem húst, főleg vadat és lazacot, évi pár alkalommal egy keveset, ipari húst több szempontból sem. Simán meglennék nélkülük, de nekem ez belefér.

Voltam pár évig masszív vegetáriánus, egyszer másfél évig még tojást sem ettem... Nem hiányzott.

Most eszem tojást, tejterméket kb. sosem. Ja és hagyom a cukrot és a lisztet, sőt, a fehér rizst is. Mivel ezeknél sokkal finomabb dolgokat eszem most, ez nekem megfelel. De ebben sem leszek 100%-os ;) Csak 99.

Gondolom, számít, ki miért lesz vegetáriánus. Aki szereti a húst, annak nyilván hiányzik. Én 17 év után sokalltam be a heti 1 húsos étkezéstől, nekem az iszonyúan rengeteg volt, valamint nem szerettem a húst, csak a krumplit és a zöldséget :) Csak a disznót szerettem, mert az finom, amúgy okos és aranyos is, ha már itt tartunk és nem lenne szabad kínozni az élelmiszeriparban. Az emberekről általánosságban sokkal rosszabb a véleményem, mint a disznókról.

2013. febr. 27. 13:46
 3/17 anonim ***** válasza:

Nem, mert a hústartalmú ételek vega változatát szoktam enni. Belegondolva rengeteg pizzát, spagettit, vegagyrost vagy falafelt, lasagne-t eszem.

Gombát, padlizsánt, cukkinit, falafelt, tofut, szejtánt, diót, gerslit teszek bele hús helyett. Megfelelő fűszerezéssel minden íz kihozható.

2013. febr. 27. 14:25
 4/17 anonim ***** válasza:
28%
Én nem hiszem, hogy tudnék élni hús nélkül. A fehérje kell, az rendben van, hogy lehet pótolni, de az ember alapvetően mindenevő, szóval a hús is hozzátartozik az egészséges étrendhez. Persze aki nem szereti, ne egye. Én húsimádó vagyok, viszont vannak fenntartásaim a bolti húsokkal. Inkább vesződök itthon a csirkékkel, azt legalább tudom, mivel etetem. Kacsát, disznót is csak biztos helyről igyekszem beszerezni... Mellesleg a nagyipari feldolgozás szerintem is undorító és állatkínzásnak minősül, de egy csirke levágása még belefér.
2013. febr. 27. 14:35
 5/17 anonim ***** válasza:
53%
Milyen hálátlan lény az ember, felnevel egy állatot, aztán meg "még belefér" neki, hogy megölje! Ja bocsánat, az ember úgy fogalmaz, hogy " levágja", hogy ne hangozzon olyan csúnyán!
2013. febr. 27. 20:22
 6/17 anonim ***** válasza:
54%
Milyen hálátlan lény az ember, felnevel egy állatot, aztán meg "még belefér" neki, hogy megölje!- Mivel azért tartja, hogy megehesse. Igen, az élet kegyetlen, én viszont nem leszek ezért vega. El kell fogadni mások nézetét is, nem utálkozni.
2013. febr. 27. 22:11
 7/17 anonim ***** válasza:
74%

Igen, belefér :) Az élet már csak ilyen ezen a bolygón. Sokkal rosszabb dolgok vannak.

Az emberek zömének azí állatkínzás is belefér, csak ne tudjanak róla. A kisbabának is adnak húspépet, mielőtt mesélnének neki az aranyos nyuszikáról, akit jaj de jó, nem tudott megenni a csúf farkas.

A vadászattal kapcsolatban ambivalens érzéseim vannak, én nem tenném semmiképp, de ettem már vadhúst, ezerszer inkább, mint iparit.

A Douglas Adams-féle marhától (aki vágyik arra, hogy megegyék) én is ki lennék akadva.

Amely állatot rendesen tartják, szeretik valahol, majd levágják, annak legalább volt élete. Az okébb, de szerencsére nincs akkora motivációm megenni a húsát, hogy évente több húsadó állatnak meg kelljen halnia miattam. Minden civilizált ember miatt óriási könnyezetszennyezés és rengeteg állathalál történik, jók és ártatlanok nem lehetünk, csak enyhíteni tudjuk valamicskét a hatást. No, mi a párommal ezen igyekszünk.

2013. febr. 27. 22:45
 8/17 anonim ***** válasza:

Márminthogy azt értem alatta, hogy igyekszünk kisebb ökológiai lábnyommal élni mi magunk. Nem indítunk pl. aktív mozgalmakat a világ jobbítása érdekében, legfeljebb a nézeteinket mondjuk el. Pici nagyon, tudom.

A levágás teljesen normális szó, de mondhatjuk gyilkosságnak is, változtat bármit? Az, evidens. És?

2013. febr. 27. 22:48
 9/17 anonim ***** válasza:
30%

12 év alatt még egy percre sem hiányzott a hús, már úgy, hogy vágytam volna az íze után vagy ilyesmi.

Nekem is néha beugrik 1-2 húsos étel, hogy gyermekkoromban szerettem pl. Nemrég volt ilyen. A húsospalacsintáról van szó, kisgyerekként az egyik kedvencem volt. Készítettem is a páromnak (aki nem vegetáriánus értelemszerűen), hát a készítés folyamán elszállt minden kellemes emlék ezzel kapcsolatban, az fix. Nincs undorítóbb, förtelmesebb szag a sülő, fövő dögszagnál.

2013. febr. 28. 10:20
 10/17 anonim ***** válasza:
52%

,,Márminthogy azt értem alatta, hogy igyekszünk kisebb ökológiai lábnyommal élni mi magunk."

Sajnos a műtrágya is elég nagy lábnyommal jár. De mindegy nem veszekedni akarok, csak nem szeretem, mikor valaki felsőbbrendűnek érzi magát, hálátlannak meg gyilkosnak nevezi azokat akik esznek húst is, holott normális emberi étkezés egyik alapja.

2013. febr. 28. 13:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!